Ce sa stii despre Mikri Ammos, plaja bine amenajata din zona Syvota Grecia

Stim cu totii ca imprejurimile satului Syvota din Grecia au fost binecuvantate cu o multime de plaje pentru toate gusturile, iar in ceea ce priveste locurile cu o amenajare mai accentuata, se remarca si Mikri Ammos, o plaja de dimensiuni medii, localizata la doar 5 minute de mers cu masina pornind din centrul Syvotei.

Descrisa ca fiind un cadru ideal pentru cei care simt nevoia unei atmosfere mai cosmopolite, insa potrivita in acelasi timp si pentru snorkeling si pentru alte sporturi acvatice, Mikri Ammos poate fi una dintre plajele pe care le poti vizita in timpul vacantei tale in Syvota. 

Te invitam sa descoperi mai multe detalii despre Mikri Ammos in cele ce urmeaza, iar la noi pe site unele dintre cele mai tari oferte vacante Syvota!

Localizare Mikri Ammos si distante din alte statiuni si orase

Distanta intre centrul satului Syvota si plaja Mikri Ammos este de doar 2,8 kilometri, ceea ce inseamna in jur de 5-6 minute de mers cu masina intr-o zi cu trafic normal. 

Are parcare la umbra in zona din spate, insa in perioadele aglomerate, e posibil sa fii nevoit sa lasi masina mai sus, la marginea drumului, si sa cobori pana la plaja pe o panta.

Este localizata intr-un golf de dimensiuni micute, ferit de vant, intre plajele Megali Ammos si Mega Drafi.  

Distante intre Mikri Ammos Beach din alte orase si statiuni: 

  • distanta Igoumenitsa – Mikri Ammos: 26,5 kilometri
  • distanta Plataria – Mikri Ammos: 13,2 kilometri
  • distanta Parga – Mikri Ammos: 25,1 kilometri 
  • distanta Ammoudia – Mikri Ammos: 46 kilometri
  • distanta Preveza – Mikri Ammos: 90 kilometri

Cum arata Mikri Ammos si ce servicii gasesti aici

Asa cum spuneam inca de la inceput, Mikri Ammos este genul de plaja destul de puternic dezvoltata la capitolul amenajare. 

Dupa cum descriu cei care au vizitat-o recent, plaja este aproape integral organizata cu sezlonguri si umbrele, care se intind atat pe portiunea de nisip, cat si pe unele spatii verzi de pe fundal.

In 2023, un set de sezlonguri + o umbrela puteau fi inchiriate cu preturi cuprinse intre 15-30 euro, in functie de zona in care preferi sa te asezi. 

In zona din spate exista un bar-restaurant de dimensiuni mai mari, cu diferite cocktail-uri, gustari si preparate usor mai pretentioase. In unele zile, muzica poate fi ascultata la un nivel ceva mai ridicat. 

In linii generale, plaja este considerata a fi mai potrivita turistilor tineri. 

Mikri Ammos este formata dintr-un amestec de nisip cu pietris, are o panta lina spre medie de intrare in apa si poate fi buna si pentru snorkeling, caci pe masura ce te indepartezi de mal, fundul marii capata un aspect stancos. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Mikri Ammos

Mikri Ammos are tendinta sa se aglomereze destul de bine in intervalul iulie-august si in mod special in weekenduri, cand este vizitata si de catre unii localnici. 

Atunci te poti bucura de cele mai ridicate temperaturi, de cea mai calda apa a marii, dar si de cea mai vibranta atmosfera. Daca vrei insa sa eviti aglomeratia, poti vizita plaja si la final de mai, inceput de iunie, final de septembrie si chiar inceput de octombrie. 

E bine de stiut ca in perioada mai-iunie, apa marii este insa destul de rece (cu o medie de 19-22 grade), in timp ce in perioada septembrie-octombrie, ai sanse sa o prinzi inca foarte buna pentru baie (24-26 grade). 

Alte plaje la distante rezonabile fata de Mikri Ammos 

Daca nu rezonezi neaparat cu atmosfera de la Mikri Ammos sau ti-ai propus sa bifezi cat mai multe plaje frumoase din aceasta zona, poti ajunge rapid si la: 

Plaja Megali Ammos este localizata la doar 1 kilometru departare de Mikri Ammos, in directia Syvota, asadar in partea dreapta cum te uiti la mare. Are dimensiuni mai generoase, insa este destul de populara si se poate aglomera in mijlocul verii. Aici ai sanse mai multe sa gasesti si spatii libere, de plaja neamenajata (catre extremitati). 

Plaja Zavia se afla tot in directia Syvota, la 2 kilometri de Mikri Ammos, are un aspect mai ingust si amenajare cu sezlonguri si umbrele. Se distinge printr-o particularitate: apa marii este usor mai rece in aceasta zona. 

In zona din spate gasesti un restaurant care poarta acelasi nume, dar si un centru de inchirieri ambarcatiuni. 

Plaja Mega Drafi este pozitionata de partea cealalta a plajei Mikri Ammos (in stanga cum te uiti la mare), la 1,3 kilometri departare.

Este considerata a fi in general mai linistita, are atat amenajare cu sezlonguri si umbrele, cat si zone de plaja libera, iar in apropiere se intalnesc cateva mici pesteri pe care le poti explora in timpul unei sesiuni de snorkeling. 

In loc de concluzie

Plaja Mikri Ammos din zona Syvota ti se va potrivi daca simti ca ai nevoie de mai multa organizare atunci cand te relaxezi la malul marii, dar si de putina distractie si atmosfera de lounge. 

Nu uita sa arunci o privire pe unele dintre cele mai bune oferte vacante Syvota pe care ti le-am pregatit la noi pe site!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?