Oprire la Zavia Beach Sivota. Cum arata aceasta plaja cu umbra naturala

Una dintre plajele apropiate de centrul satului Syvota Grecia este Zavia, care se distinge insa de majoritatea plajelor din zona prin cateva particularitati.

Zavia Beach nu are dimensiuni foarte mari, insa poate fi o adevarata oaza de liniste si de relaxare, in mod special daca vii aici in extrasezon. 

Te invitam sa descoperi principalele caracteristici ale acestei plaje in cele ce urmeaza, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacante Syvota.

Localizare Zavia Beach Sivota si distante din alte statiuni si orase

Plaja Zavia se afla la doar 1 kilometru departare de centrul satului Syvota, ceea ce inseamna ca pana aici ar trebui sa faci pe jos in jur de 15 minute sau 3 minute cu masina, intr-o zi cu trafic normal. 

Din portul Syvota si pana la Zavia Beach sunt 1,9 kilometri, iar de la Sivota Diamond Hotel & Spa Resort ai de mers 2,4 kilometri. 

Se parcheaza la umbra copacilor din spate, insa in plin sezon, e posibil ca locurile sa se ocupe destul de repede. 

Distante catre Zavia Beach din alte orase si statiuni: 

  • distanta Igoumenitsa – Zavia Beach: 25 kilometri
  • distanta Plataria – Zavia Beach: 12 kilometri
  • distanta Parga – Zavia Beach: 26,6 kilometri 
  • distanta Ammoudia – Zavia Beach: 44,5 kilometri
  • distanta Preveza – Zavia Beach: 88,2 kilometri 

Cum arata Zavia Beach si ce servicii si facilitati intalnesti aici 

Plaja Zavia are dimensiuni relativ reduse si este amenajata aproape integral cu sezlonguri si umbrele, care pot fi inchiriate la preturi de circa 15-20 euro/setul, in functie de zona in care vrei sa te asezi. 

Este formata dintr-un amestec de nisip cu pietris, iar intrarea in mare are o panta lina spre medie. 

Una dintre particularitatile acestei plaje e faptul ca-si bucura vizitatorii cu destul de multa umbra naturala. 

Un alt aspect interesant este temperatura apei marii, care in aceasta zona este mai scazuta cu cateva grade, fenomen ce se petrece pentru ca in apropiere exista mai multe izvoare care se varsa in mare. 

In spatele plajei se afla un restaurant care poarta acelasi nume, cu recenzii bune si preparate pentru toate gusturile. 

Tot in zona din spate exista si un centru de inchirieri ambarcatiuni, asadar, Zavia Beach poate fi un bun punct de plecare in mici excursii pe mare. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Zavia Beach

Din cauza spatiului redus, Zavia Beach are tendinta sa se aglomereze destul de repede in intervalul iulie-august, ceea ce inseamna ca daca-ti faci vacanta aici in miez de vara, e bine sa ajungi la aceasta plaja la primele ore ale diminetii. 

Totusi, daca vrei sa faci baie in mare si sa te bucuri de temperaturi mai placute ale apei, aceasta ar fi perioada cea mai potrivita, caci la Zavia apa este in general mai rece. 

In mai – iunie si septembrie – octombrie, poti intalni insa o atmosfera ceva mai degajata la Zavia Beach, caci fluxul de turisti va fi categoric mai scazut. 

Alte plaje apropiate de Zavia Beach

Daca faci parte din acea categorie de turisti exploratori si vrei sa vizitezi cat mai multe plaje frumoase din aceasta zona, e bine sa stii ca foarte aproape de Zavia mai poti vedea si urmatoarele:

Plaja Megali Ammos este una dintre cele mai mari plaje din apropierea satului Sivota. Este formata dintr-un amestec de nisip cu pietris si are atat segmente amenajate cu sezlonguri si umbrele, cat si portiuni de plaja libera (in margini). 

In spatele plajei ai acces la 3 restaurante, toate cu review-uri bune, dar si la un centru de sporturi acvatice, de unde poti inchiria caiac/canoe si altele. 

Intre Zavia si Megali Ammos sunt 1,2 kilometri. 

Plaja Mikri Ammos se afla la 2 kilometri de Zavia si face parte din randul plajelor mai riguros amenajate. Nu prea exista loc pentru prosoape, ci doar sezlonguri, amplasate atat pe fasia de nisip, cat si pe zonele verzi din spate. 

Mikri Ammos este o plaja frumoasa, potrivita pentru snorkeling si in general frecventata de catre turistii mai tineri, dornici de distractie. Se distinge printr-o atmosfera de lounge. 

Plaja Mega Drafi este localizata la 2,9 kilometri departare de Zavia Beach, dupa Mikri Ammos, in stanga, cum te uiti la mare. 

Este descrisa de catre cei care au vizitat-o recent ca fiind o plaja ceva mai linistita, mai lipsita de aglomeratie. Are zona de sezlonguri+umbrele, iar in apropiere exista cateva pesteri care pot fi vizitate in timpul unei sesiuni de snorkeling. Intrarea in mare este ceva mai abrupta la Mega Drafi. 

In loc de concluzie

Zavia Beach este una dintre plajele aflate la indemana celor care aleg sa se cazeze chiar in centrul satului Syvota. Ofera o priveliste cat se poate de frumoasa, umbra naturala, insa poate deveni cam aglomerata in miez de vara, din cauza aspectului ingust.

Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai tentante oferte vacante Syvota, pe care le poti explora apasand butonul de mai jos 🙂

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?