Camel Beach Bodrum si aproape totul despre vizita la aceasta plaja din zona Ortakent

Urmeaza sa pleci in Bodrum Turcia si faci parte din randul celor care vor sa viziteze in fiecare zi un alt loc la malul marii? Printre plajele celebre cu care se mandreste aceasta zona se afla si Camel Beach, pe care o poti vizita fie pe cont propriu, fie prin intermediul unei excursii organizate pe mare, cu opriri in mai multe astfel de locuri.

Descopera mai jos cateva detalii utile despre vizita la Camel Beach Bodrum, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacante Bodrum, cu zeci de hoteluri din care sa-l poti selecta rapid pe cel potrivit cerintelor tale.

HINT: Daca vrei sa vii cu temele pregatite de acasa la capitolul plaje frumoase din aceasta zona, te-ar putea interesa si informatiile din acest articol: Ghid plaje Bodrum. Tipuri de plaje din aceasta destinatie si din apropiere, clasificate in functie de necesitatile tale

Localizare Camel Beach Bodrum

Camel Beach Bodrum se afla in apropierea plajei Yahsi, in zona Ortakentyahsi. Intre cele doua plaje, pe Harti figureaza o distanta de circa 1,8 kilometri (drum pe care-l vei parcurge cu masina), insa distanta pe linie dreapta este mult mai mica. 

Daca se intampla sa fii cazat in zona Yahsi, pana la Camel Beach nu ar trebui sa faci cu masina sau cu taxiul mai mult de 5 minute pe drum, intr-o zi fara trafic intens. 

In cazul in care stai in zona Gumbet, pana la Camel Beach vei avea de parcurs o distanta de 8,8 kilometri, iar daca vii aici din orasul vechi Bodrum, distanta se suplimenteaza cu inca 7 kilometri.

Exista parcare in zona Camel Beach (sunt restaurante, cateva unitati de cazare, etc), insa in varf de sezon, e bine sa ai in vedere ca aceasta plaja se aglomereaza si ca e posibil sa te invarti ceva pana gasesti unde sa lasi masina. 

O alta modalitate prin care poti ajunge sa vizitezi Camel Beach este si prin intermediul unei excursii pe mare, caz in care poti bifa mai multe dintre golfuletele frumoase ale acestei zone. 

Cum arata Camel Beach Bodrum si ce facilitati gasesti aici 

Plaja Camel este o plaja din nisip, amenajata pe anumite portiuni cu sezlonguri si umbrele, cu o intrare lina in apa, asadar potrivita si familiilor cu copii. 

La Camel Beach exista si un ponton, folosit de turistii care vin sa viziteze plaja coborand de pe micile ambarcatiuni care ancoreaza aproape de mal. 

Tot aici vei gasi si un restaurant care poarta acelasi nume, de unde poti inchiria sezlonguri si unde poti lua masa (in meniu gasesti omlete, burgeri, pizza, salate, racoritoare, cafele si cocktailuri). 

In zona din spatele plajei exista si toalete, dusuri. 

Cei care au fost la Camel Beach in sezonul cald 2022 spun ca au platit o taxa de intrare de 300 lire turcesti de persoana, in care erau incluse sezlongul, umbrela si mancare/bauturi in valoare de 200 lire turcesti. 

Anii trecuti, pe plaja existau si camile, iar doritorii puteau face o scurta plimbare calare. Cu toate acestea, nu toti turistii care au lasat review-uri plajei pe Google s-au declarat incantati de aceasta activitate, unii dintre acestia relatand ca animalele pareau destul de solicitate.  

In apropierea plajei se afla si un mic centru spa, cu hamam. 

Cand e mai bine sa vii la Camel Beach Bodrum 

Pentru ca este o plaja destul de populara, Camel Beach poate deveni in plin sezon si destul de aglomerata. Prin urmare, daca esti conditionat sa-ti faci vacanta in intervalul iulie-august in Bodrum si vrei sa vizitezi si aceasta plaja, eventual sa prinzi un sezlong mai aproape de mal, ar fi mai indicat sa vii aici la primele ore. Nu uita nici de barcutele cu turisti care ancoreaza la Camel Beach pentru 1-2 ore, in timpul tururilor pe mare. 

In aceasta perioada, vei prinde cele mai ridicate temperaturi (cu o medie a maximelor de 33-34 grade la umbra), dar si cea mai calda apa a marii (cu o medie de 24-25 grade). 

Pe de alta parte, daca vii la Camel Beach in mai, la inceput de iunie sau dupa prima jumatate a lunii septembrie, chiar si la inceput de octombrie, ai sanse mai mari sa gasesti o atmosfera linistita, dar si temperaturi mai suportabile. 

In lunile mai si iunie, apa marii in Bodrum are valori cuprinse intre 19-22 de grade, in timp ce in intervalul septembrie-octombrie, aceasta se pastreaza chiar mai calda de atat, cu valori cuprinse intre 22-24 grade. 

In loc de concluzie

Camel Beach este una dintre plajele cunoscute din Bodrum, iar daca alegi sa o vizitezi in plin sezon, e bine sa ai in vedere inconvenientele legate de fluxul mare de turisti si de temperaturile ridicate. Cu toate acestea, Camel Beach ramane o plaja frumoasa, cu o apa a marii curata si cristalina si cu un peisaj incantator. Daca ai ajuns deja aici sau urmeaza sa o vizitezi in perioada urmatoare, nu uita sa ne dai de veste, mai ales daca simti ca informatiile de mai sus merita completate si cu altceva!

Nu uita sa intri si la noi pe site, unde ti-am pregatit unele dintre cele mai tentante oferte pentru vacantele in Bodrum!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?