Delik Deniz sau Golful Regelui, o comoara ascunsa in estul provinciei Antalya

Intr-unul dintre cele mai estice puncte ale Antalyei, in districtul Gazipasa, te asteapta o atractie naturala cu adevarat de exceptie – Golful Regelui sau Delik Deniz. 

Locul este considerat unul dintre cele mai instagramabile din zona, insa nu este potrivit pentru toate tipurile de turisti, caci accesul este dificil, iar aspectul este unul cat se poate de stancos.

Te invitam sa descoperi in continuare mai multe amanunte despre Delik Deniz, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacante Alanya.

Unde se afla Delik Deniz si cum poti ajunge aici

Golful Regelui (Delik Deniz) este localizat la 23 kilometri departare de centrul orasului Gazipasa si la 67 kilometri de orasul Alanya

Daca se intampla sa fii cazat in Alanya si sa vrei sa ajungi la Delik Deniz, ar trebui sa iei in calcul un drum de circa o ora si 15 minute cu masina intre cele doua, intr-o zi cu trafic normal. In miez de vara si in mod special in weekenduri, soselele pot fi mai aglomerate. 

Locul este marcat pe Google Maps cu denumirea de “Gazipaşa Delikdeniz Kral Koyu” si are aproape 2000 de recenzii, semn ca este din ce in ce mai popular. 

Din drumul principal D400 care traverseaza Antalya, vei observa la un moment dat un indicator catre “Antiochia Ad Cragum”, respectiv ruinele unui oras antic din aceasta zona. Aceasta este directia pe care trebuie sa o urmezi pentru a ajunge in apropierea golfului Delik Deniz. 

Nu vei putea veni cu masina pana la malul marii. Vei parca in partea de sus, urmand sa cobori o poteca ingusta si destul de solicitanta care te duce in acest golf. 

Se recomanda sa porti incaltaminte adecvata (nu slapi) si sa ai la tine si acei cipici speciali pentru apa, caci la intrarea in mare exista pietre si stanci. 

In video-ul de mai jos poti vedea cum arata traseul care trebuie parcurs pe jos pana la Delik Deniz. 

Cum arata Delik Deniz si ce poti face in zona

Dupa cum ti-ai dat seama probabil deja, Delik Deniz are un farmec aparte, in mod special gratie aspectului sau de piscina naturala, separata de mare printr-o stanca impozanta. 

Nu exista plaja de nisip aici si nici locuri in care sa te asezi prea confortabil, la fel cum nu exista nici servicii de niciun fel. De aceea, e bine sa iei cu tine apa plata, crema cu factor de protectie, cateva gustari si, evident, costumul de baie 🙂 

Apa din zona golfului are o culoare turcoaz absolut ametitoare si este foarte foarte limpede, aspect ce-ti va permite sa observi pietrele de pe fundul bazinului format aici. 

Pentru ca aspectul sau este unul stancos, e bine sa ai in vedere ca locul nu este unul potrivit pentru familiile cu copii micuti si nici pentru persoanele cu mobilitate redusa. 

Te sfatuim sa intri in apa cu precautie si sa eviti sariturile de pe stanci. 

In miez de vara, unele mici ambarcatiuni pot face scurte opriri la Delik Deniz. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Delik Deniz

Delik Deniz nu se numara neaparat printre cele mai cunoscute atractii ale zonei, cu atat mai mult cu cat in imediata apropiere nu exista statiuni dezvoltate, resorturi si cine stie ce servicii. 

Totusi, din ce in ce mai multi oameni ajung aici in ultimii ani, in mod special pe timp de vara. 

Asadar, sansele sa prinzi mai multi vizitatori la Delik Deniz cresc considerabil in intervalul iulie-august, insa daca urmeaza sa-ti faci vacanta in zona in aceasta perioada, poti incerca sa vii aici la primele ore ale diminetii sau catre apus. 

Altfel, perioade bune pentru o scurta oprire la Delik Deniz pot fi sfarsitul lunii mai – inceputul lunii iunie sau sfarsitu lunii septembrie – inceputul lunii octombrie, cand apa marii este inca foarte buna pentru baie. 

Alte atractii si plaje apropiate de Delik Deniz

Daca vii pana aici pentru a te bucura de frumusetea golfului, insa vrei sa explorezi si alte atractii din zona, e bine sa stii ca in relativa apropiere gasesti si: 

Ruinele orasului antic Antiochia Ad Cragum sunt localizate la doar 2 kilometri departare de golf. 

Se presupune ca orasul antic ar fi fost intemeiat in jurul anului 170 i. Hr, iar aici pot fi remarcate in prezent ramasite ale zidurilor vechi, bai, capele, necropola romana, alaturi de unul dintre cele mai mari mozaicuri romane descoperite in Turcia, care infatiseaza scene cu personajele mitologice Narcis si Ganimede. 

Plaja Koru este un alt loc special, ideal pentru pasionatii de fotografie si pentru cei care vor sa se bucure de natura neatinsa. Se afla la 26 kilometri departare de Delik Deniz, in imediata vecinatate a orasului Gazipasa si se distinge de alte plaje prin formatiunile stancoase prezente la intrarea in mare. 

Aceste placi de stanca formeaza ochiuri de apa si mici piscine naturale, insa si in acest caz, vorbim despre un loc mai putin potrivit familiilor cu copii micuti. 

In loc de concluzie, 

Golful Delik Deniz poate face obiectul unei experiente unice atata vreme cat esti pasionat de peisaje superbe si de locuri mai putin atinse de mana omului, iar faptul ca este localizat in imediata apropiere a ruinelor unui oras antic extrem de important reprezinta un avantaj, caci iti vei putea ocupa intreaga zi cu activitati in zona. 

Daca ai ajuns deja aici, asteptam cu interes feedback-ul tau, iar daca ti-am starnit apetitul pentru concediile in aceasta parte a Turciei, iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai tari oferte vacante Alanya!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?