Koru Beach, plaja cu piscine naturale din apropierea orasului Gazipasa Antalya

Koru Beach este numele unei plaje cu aspect inedit, localizata intr-una dintre cele mai indepartate zone ale provinciei Antalya in raport cu Antalya City, in apropierea Aeroportului Gazipaşa-Alanya. 

Desi nu face parte din randul plajelor extrem de populare pe care le vei intalni in aceasta parte a litoralului turcesc, Koru Beach se distinge prin formatiunile sale stancoase de la malul marii, care ofera un aspect vizual aparte. 

Descopera mai jos o serie de amanunte utile despre vizita la Koru Beach, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacante Alanya!

Localizare Koru Beach si cum ajungi la aceasta plaja

Plaja Koru se afla la doar 10,9 kilometri departare de Aeroportul Gazipasa Alanya si la 5,6 kilometri distanta de centrul orasului turcesc Gazipasa. 

Daca se intampla sa fii cazat in zona centrala a orasului-statiune Alanya, pana aici vei avea de parcurs in jur de 49 kilometri. Poti face acest drum cu masina in aproximativ 50 minute, intr-o zi cu trafic normal. 

Din Alanya in Gazipasa poti veni si cu autobuzele locale care circula de-a lungul drumului principal D400. 

Majoritatea turistilor care au venit catre aceasta plaja cu masina spun ca nu au intampinat probleme cu locurile de parcare odata ajunsi aici. 

In spatele plajei Koru exista si o zona de camping, iar in partea dreapta cum te uiti la mare se afla plaja Bidi Bidi. 

Plaja Koru poate fi reperata pe Harti cu denumirea de “Koru Plaji”. 

Cum arata Koru Beach si ce sa iei cu tine cand vii aici 

Probabil ti-ai dat seama deja privind fotografiile ca aceasta plaja nu este una tipica. 

Koru Beach este formata din nisip pe prima portiune, insa aproape de intrarea in mare are mai multe placi de piatra, printre care se formeaza si unele piscine naturale. 

De aceea, putem spune ca plaja Koru nu este potrivita in nicio circumstanta familiilor cu copii mici si nici persoanelor cu mobilitate redusa, care vor sa faca eventuale plimbari pe la malul marii sau care vor sa inoate. 

Plaja este in general lipsita de servicii si de amenajare, desi in apropiere, in zona mai inalta din partea stanga, vei intalni un restaurant. 

Atunci cand vii aici, e bine sa iei cu tine umbrela, prosop, crema cu factor de protectie, racoritoare si gustari, insa cel mai important – acea incaltaminte speciala pentru apa. 

Fara cipici speciali, risti sa te accidentezi destul de bine atunci cand vrei sa intri in mare. 

Apa este in general foarte limpede in zona plajei Koru, insa majoritatea turistilor care au vizitat locul spun ca e nevoie de precautie maxima atunci cand inoti in aceasta zona sau cand escaladezi placile de piatra din apropierea malului. 

Unele dintre persoanele care au fost la Koru Beach in perioada recenta spun ca pe plaja exista mai nou dusuri si toalete. 

Cele mai frumoase imagini surprinse aici sunt cele realizate cu drona. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Koru Beach

Plaja Koru nu se numara, asa cum spuneam si mai sus, printre cele mai cunoscute si intens vizitate din apropierea Alanyei. 

Asadar, in linii generale, ai sanse sa te bucuri de frumusetea locului si daca alegi sa-l vizitezi in miez de vara. 

Totusi, daca vrei sa faci poze spectaculoase si te nimeresti in vacanta in perioada iulie-august, te sfatuim sa vii aici la primele ore ale diminetii sau in preajma apusului. Pozele pe care le vei face vor fi uluitoare, caci lumina aprinsa a soarelui se va reflecta in micile piscine naturale de la malul marii. 

In luna august vei intalni cea mai calda apa a marii in aceasta zona, cu valori medii de circa 28 grade. Lunile iulie, dar si septembrie, vin cu o apa a marii calda de circa 27 grade. 

In cazul in care vii aici in extrasezon (iunie sau octombrie) ai sanse sa te bucuri de o apa a marii de aproximativ 24 grade. 

Alte plaje apropiate de Koru Beach 

Daca ajungi in zona Koru Beach si vrei sa explorezi si alte plaje, eventual sa cauti un loc ceva mai bine amenajat, cu mai multe facilitati, e bine de stiut ca in apropiere gasesti si: 

Bidi Bidi Beach este localizata la 2 kilometri departare de Koru, in partea dreapta cum te uiti la mare.

Este o plaja formata dintr-un amestec de nisip cu pietris, dotata insa si cu sezlonguri si umbrele care pot fi inchiriate. Exista cateva terase si restaurante in zona din spate, dar si mult spatiu pentru cei care vor sa se bucure de plaja libera, fara amenajare. 

Plaja publica din Gazipasa se afla la 4,4 kilometri de Koru Beach. Este lata, se desfasoara in imediata apropiere a portului si in general mai putin aglomerata comparativ cu plajele intalnite in zona centrala a Alanyei. 

Este formata dintr-un nisip cu aspect grosier, amestecat pe anumite portiuni cu pietricele, si este dotata cu cabine de schimb, dusuri si toalete. Intrarea in mare are o panta destul de abrupta, iar in zilele cu vant puternic se pot forma aici valuri destul de mari. 

Delik Deniz (cunoscut si cu denumirea de Golful Regelui) mai poate fi o atractie de vazut in zona. Este localizata la circa 26 kilometri departare de Koru Beach si are forma unei piscine naturale, despartita de mare printr-o stanca.

Accesul este unul destul de greoi (parchezi masina in partea de sus si ai de strabatut o poteca mai anevoioasa pana la malul apei), insa locul in sine este considerat printre cele mai instagramabile din zona Gazipasa.

In loc de concluzie

Koru Beach este una dintre plajele speciale din apropierea orasului-statiune Alanya. Nu este potrivita tuturor categoriilor de turisti, insa pentru cei pasionati de fotografie si de fenomene naturale aparte, poate face obiectul unei vizite memorabile. 

Nu uita sa arunci o privire si la noi pe site, pe unele dintre cele mai tari oferte vacante Alanya!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?