Elia Beach Sithonia, plaja linistita dintre Nikiti si Neos Marmaras

Elia Beach este una dintre plajele care te asteapta pe coasta de vest a bratului Sithonia, in dreptul satului litoral Elia. Nu se numara printre cele mai populare astfel de locuri, prin urmare, exista sanse sa nu fie aglomerata nici macar in plin sezon. 

Pe multe dintre portiunile sale din spate exista pini care ofera umbra naturala, insa pentru cei care cauta mai mult confort la plaja, sunt si cateva segmente amenajate cu sezlonguri si umbrele. 

Mai jos gasesti o serie de detalii utile despre vizita la Elia Beach, iar la noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai bune oferte vacante Sithonia, cu peste 30 de variante de vile si hoteluri din care sa poti selecta ce ti se potriveste mai bine.

HINT: Plaje cu aceeasi denumire se gasesc si in Mykonos, dar si in Skiathos. Sunt complet diferite ca si aspect, iar daca vrei sa vezi mai multe imagini pe Google cu acest loc din Halkidiki, ai grija sa alaturi cautarii tale si cuvantul “Sithonia”.  

Localizare Elia Beach Sithonia si cum ajungi aici

Elia Beach se afla intre statiunile cunoscute Nikiti si Neos Marmaras, asadar poate fi vizitata relativ usor de cei care aleg sa se cazeze in aceste zone de pe coasta de vest a bratului Sithonia. 

Din Nikiti si pana la Elia Beach sunt in jur de 12 kilometri, distanta care se parcurge cu masina, intr-o zi cu trafic normal, in aproximativ 15 minute. 

Din Neos Marmaras si pana la Elia Beach vorbim despre o distanta relativ similara, de 10 kilometri. 

Daca vii spre Elia din statiunea Metamorfosi, aflata inaintea intrarii pe bratul Sithonia, vei avea de parcurs pana aici in jur de 19 kilometri. Sarti este ceva mai indepartat, la 50 kilometri distanta, iar din Toroni si pana la Elia ai de strabatut cam 29 kilometri. 

Cei care au venit aici cu masina spun ca au gasit locuri de parcare in zona din spate, iar cei care vor sa vina cu transportul public local trebuie sa stie ca autobuzele KTEL au statie si in Elia. 

Spre exemplu, o cursa din Nikiti si pana in Elia dureaza 25 minute si costa 1.60/persoana in iunie 2023. Orarul curselor si preturile pot fi verificate pe acest site

Cum arata Elia Beach Sithonia si cea mai buna perioada pentru o vizita

Plaja Elia se intinde pe o portiune de coasta de circa 2 kilometri lungime, asadar, acest nume este atribuit intregii fasii, nu doar punctului marcat pe Harti cu “Elia Beach”. 

Portiunea de plaja pe care o vei gasi pe Google Maps cu denumirea de Elia Beach reprezinta unul dintre segmentele amenajate, fiind administrata de hotelul de 5 stele Anthemus Sea Beach Suites

Exista si alte hoteluri care au zone amenajate cu sezlonguri si umbrele in zona Elia. Unele dintre acestea au si beach baruri pe plaja, restaurante in zona din spate. 

Totusi, plaja Elia inseamna mai mult de atat si este deosebit de apreciata de catre turisti in mod special pentru zonele sale cu aspect salbatic, lipsit de organizare. 

In general, intrarea in mare este relativ lina in zona Elia, insa pe unele portiuni exista stanci. In apa vei intalni pietre, ceea ce inseamna ca e bine sa porti si incaltamintea speciala pentru apa, caci stim cu totii, acolo unde sunt pietre, pot fi si arici de mare. In definitiv, pana si pietrele iti pot crea disconfort daca ai talpile mai sensibile 🙂 

Pentru ca fundul marii are mai mult pietris decat nisip la Elia, se remarca si o claritate mai buna a apei. 

Elia Beach Sithonia nu se numara printre plajele foarte cunoscute ale bratului Sithonia, motiv pentru care se poate intampla sa fie destul de linistita si in plin sezon. 

Totusi, unele dintre cele mai bune perioade pentru o vizita in Sithonia si implicit la Elia Beach sunt sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie si sfarsitul lunii septembrie. 

Alte plaje apropiate de Elia Beach Sithonia 

Spre bucuria celor pusi pe explorat, Elia Beach nu este singura plaja la care te poti relaxa in aceasta zona. De aici, poti ajunge usor si in alte locuri frumoase de la malul marii, precum: 

Plaja Lagomandra este o plaja mai generoasa, foarte bine organizata, cu unitati de cazare, restaurante si magazin in zona din spate. In imediata apropiere a sa gasesti si o padure de pini care ofera umbra naturala. 

Lagomandra Beach este o plaja premiata Blue Flag, formata din nisip si cu o panta medie spre abrupta la intrarea in mare. O gasesti la 1,7 kilometri de Elia Beach. 

Plaja Tripotamos este localizata la 4,9 kilometri sud de Elia Beach, urmatoarea dupa Lagomandra. Este o plaja in general neamenajata, lunga, formata din nisip deschis la culoare, iar apa are o nuanta turcoaz ametitoare. Si aici gasesti pini la umbra carora te poti relaxa. 

Plaja Spathies se afla in nordul Eliei, la 5,9 kilometri departare. Nici aici nu gasesti amenajare cu sezlonguri si umbrele, iar locul este potrivit amatorilor de snorkeling. 

Sunt practic doua plaje care poarta aceeasi denumire: una mai micuta (50 m lungime) si o a doua mai mare (200 m lungime), in golfuri alaturate. In zonele marginale exista stanci si pietre. 

Plaja Kalogria are aproximativ 500 metri lungime, zone amenajate cu sezlonguri si umbrele, dar si zone libere. 

Aici vei avea la indemana si 3 baruri pe plaja, iar scafandrii incepatori obisnuiesc sa faca scufundari la Kalogria. 

Intre Kalogria si Elia Beach sunt 5,2 kilometri. 

In loc de concluzie

Elia Beach Sithonia este una dintre plajele potrivite celor care vor sa se relaxeze, sa se bucure de liniste, de natura frumoasa, de umbra pinilor si de sunetul marii. Daca ai ajuns deja aici, asteptam cu interes si impresiile tale!

Iar daca nu ai gasit inca locul potrivit de cazare, nu uita ca la noi pe site te asteapta mai multe oferte vacante Sithonia, cu variante potrivite tuturor preferintelor si buzunarelor.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?