Tripotamos Beach, plaja mai putin cunoscuta de langa Neos Marmaras

Daca ai in plan sa-ti petreci vacanta pe coasta de vest a bratului Sithonia Halkidiki si te afli in cautarea unei plaje mai putin populare, e posibil sa rezonezi destul de bine cu Tripotamos Beach. 

Aflata la mica distanta de statiunea animata Neos Marmaras si destul de aproape de renumita plaja Lagomandra, Tripotamos Beach este unul dintre acele locuri perfecte pentru a vedea apusul, intr-un cadru natural, lipsit de amenajare si cat se poate de linistit. 

In cele ce urmeaza gasesti mai multe detalii interesante despre Tripotamos Beach, iar la noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai bune oferte vacante Sithonia, cu peste 30 propuneri din care sa selectezi rapid ce este pe placul tau.

Localizare Tripotamos Beach si principalele distante din statiunile cunoscute

Plaja Tripotamos se afla intre Neos Marmaras si plaja Lagomandra, la 16,2 kilometri de statiunea Nikiti. 

Daca se intampla sa fii cazat in Nikiti si sa vrei sa te bucuri de aceasta plaja mai linistita, ia in calcul un drum cu masina de aproximativ 18-20 minute intre cele doua. 

Din statiunea Metamorfosi si pana la aceasta plaja sunt 22,8 kilometri, iar din Ormos Panagias si pana aici sunt 19 kilometri. 

Daca pleci din Neos Marmaras catre Tripotamos Beach, vei avea de parcurs 6 kilometri, adica aproximativ 10 minute pe drum.

Toroni este ceva mai indepartat de Tripotamos, la 24,8 kilometri distanta, iar statiunea Sarti se afla pe partea opusa a bratului, la 56,1 kilometri distanta. 

Sunt cateva drumuri secundare de acces spre plaja Tripotamos si, fiind vorba despre o plaja mai putin cunoscuta, nu au fost semnalate probleme in privinta locurilor de parcare. 

Cum arata Tripotamos Beach si cand e mai bine sa vii aici 

Tripotamos se intinde pe o fasie de nisip lunga de cativa kilometri, in dreptul micutei asezari cu acelasi nume. Este formata in general din nisip si are un aspect relativ ingust, cu mici portiuni care se largesc pe alocuri. 

Plaja se bucura de umbra naturala pe unele dintre segmentele sale si este, in majoritate, o plaja neamenajata, cu aspect natural. 

Intrarea in apa are o panta medie la Tripotamos, iar in mare poti intalni atat portiuni cu nisip fin, cat si zone cu pietre si stanci, motiv pentru care e bine sa ai la tine si incaltamintea potrivita pentru apa. 

In zona din spatele plajei exista mai multe unitati de cazare (vile), iar unele dintre acestea pot avea sau nu mici segmente amenajate cu sezlonguri si umbrele. 

In partea stanga a plajei cum te uiti la mare se afla si segmentul denumit Castello, care este administrat de campingul cu acelasi nume si unde vei gasi ceva mai multa organizare si chiar si un restaurant (Rivelia) si un bar (Palmar Beach Bar) in imediata apropiere a malului marii.

Tripotamos Beach si Castello Beach sunt despartite de un mic canal unde sunt ancorate cateodata barcute.  

Plaja devine mai intens vizitata in intervalul iulie-august, insa nu se pune problema sa nu gasesti loc unde sa te asezi. Cele mai ridicate temperaturi le vei intalni in aceasta perioada, alaturi de cea mai calda apa a marii (cu o medie de 25-26 de grade).

Totusi, cele mai placute perioade pentru o vizita in general in Sithonia si implicit la Tripotamos Beach sunt sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie. 

In septembrie sunt sanse sa intalnesti o apa a marii destul de calda, cu valori asemanatoare cu ale lunii august (o medie de 24 grade). In acelasi timp, in extrasezon, preturile la cazare sunt mai prietenoase cu buzunarul, iar temperaturile de afara mai placute 🙂 

Alte plaje in apropiere de Tripotamos Beach 

Daca vrei sa faci plaja in fiecare zi in alt loc, destul de aproape de Tripotamos Beach vei mai avea si urmatoarele variante: 

Plaja Paradisos este urmatoarea dupa Tripotamos (la 3,9 kilometri distanta), are un aspect relativ ingust si este amenajata cu sezlonguri si umbrele in dreptul unitatilor de cazare din prima linie. 

Intrarea in apa este descrisa ca fiind lina, iar in apropiere exista mai multe terase si taverne la care poti lua masa. 

Plaja Neos Marmaras este localizata la 7,6 kilometri de Tripotamos si poate fi o alta optiune de plaja buna in zona. 

Si in acest caz vei intalni o fasie de nisip destul de ingusta, cu sezlonguri dispuse pe 3-4-5 randuri, diferite baruri si restaurante localizate in zona din spate, dar si un teren de volei, amenajat pe la jumatatea plajei. 

Plaja Lagomandra este una dintre cele mai bine organizate din aceasta zona, se afla la doar 3,2 kilometri de Tripotamos, are segmente amenajate cu sezloguri si umbrele, dar si zone de plaja libera. 

In apropiere exista si o padure de pini, iar in zona din spate se afla mai multe restaurante, cateva hoteluri apreciate precum Lagomandra Beach si Lagomandra Hotel Spa, dar si un minimarket. 

Plaja Elia este localizata dupa Lagomandra, in directia Nikiti si la 4,9 kilometri departare de Tripotamos, este o plaja linistita, cu un segment mai mare administrat de catre resortul de 5 stele Anthemus Sea Beach Suites, dar si cu multe alte portiuni mai micute, retrase, cautate de catre cei care vor sa se bucure de mare si de soare intr-un cadru cat mai relaxant. 

In loc de concluzie

Tripotamos Beach se numara printre acele plaje mai linistite si mai putin cunoscute ale bratului Sithonia, iar daca intentionezi sa te cazezi in aceasta zona si vrei sa te bucuri de o carte buna, de o balaceala sau de sunetul valurilor intr-o atmosfera zen, e posibil sa o gasesti potrivita pentru tine. 

Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Sithonia, cu peste 30 variante din care sa selectezi ce se potriveste mai bine cu profilul vacantei tale 🙂

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?