Spathies Beach, plaja neamenajata si potrivita pentru snorkeling, localizata aproape de Nikiti

Pui la cale o vacanta in Sithonia si intentionezi sa te cazezi ceva mai aproape de intrarea pe brat? Mai mult ca sigur vei fi interesat si de plajele din aceasta zona, iar daca vei opta pentru coasta de nord-vest a bratului, intre statiunea Nikiti si satul Elia se afla si Spathies Beach, o plaja cu aspect salbatic, care abia asteapta sa fie explorata asa cum se cuvine. 

Plaja Spathies nu este insa pentru toata lumea, mai ales daca ai nevoie de confort si de servicii in apropiere ca sa te relaxezi la malul marii, insa despre toate aceste aspecte vom discuta punctual, in cele ce urmeaza. 

Totodata, in cazul in care nu ai gasit inca locul perfect de cazare, iti aducem aminte ca la noi pe site te asteapta peste 30 oferte vacante Sithonia, pe care le poti cerceta in voie 🙂

Localizare Spathies Beach si cum poti sa ajungi aici 

Plaja Spathies se afla, asa cum spuneam si mai sus, intre Nikiti si Elia, la 14 kilometri distanta de statiunea Metamorfosi, pe care o gasesti inaintea intrarii pe bratul Sithonia cum vii dinspre Kassandra

Din Nikiti si pana la Spathies sunt 8,2 kilometri, ceea ce inseamna ca drumul cu masina intre cele doua poate fi parcurs in aproximativ 12 minute. 

Nici daca esti cazat in Ormos Panagias nu ar trebui sa faci prea mult pana la aceasta plaja, distanta fiind de circa 11 kilometri. 

Daca stai in zona Elia, pana la Spathies vei avea si mai putin de parcurs, respectiv o distanta de doar 5,6 kilometri. 

Cei care vin cu masina la Spathies Beach parcheaza pe marginea drumului principal care trece prin spatele plajei, insa in plin sezon, locurile in care iti poti lasa masina devin totusi destul de limitate, mai ales dupa orele pranzului. 

Cum arata Spathies Beach si ce sa iei cu tine cand vii la aceasta plaja

Desi nu multi stiu, exista doua plaje denumite Spathies, localizate una langa cealalta, in doua golfulete alaturate. 

Prima dintre plajele Spathies cum vii dinspre Nikiti este usor mai micuta (50 metri lungime). O vei gasi la circa 1 kilometru departare de plaja Kalogria si este cea mai cunoscuta dintre cele doua, fiind si mai apropiata de drumul principal. 

Nu are organizare cu sezlonguri si umbrele, insa cei sositi mai devreme pot gasi umbra naturala, sub copacul mare care troneaza deasupra nisipului. 

A doua plaja Spathies Beach se intinde de-a lungul urmatorului golfulet, are dimensiuni mai mari (aproximativ 200 metri lungime) si este in general mai libera. Nici in acest caz nu vei gasi amenajare cu sezlonguri si umbrele. 

E important de retinut ca daca vrei sa te relaxezi asa cum se cuvine si sa petreci mai mult timp la oricare dintre aceste doua plaje, e indicat sa iei cu tine si cateva racoritoare/gustari, caci nu vei gasi beach baruri si alte locuri din care sa le cumperi. 

Exista intrare in mare de pe nisip, insa zonele marginale ale plajelor au stanci si pietre, motiv pentru care e bine sa iei cu tine si incaltamintea speciala pentru apa. 

Unii dintre turistii care au fost aici sezoanele trecute au semnalat prezenta aricilor de mare in zonele stancoase ale Spathies Beach. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Spathies Beach

Desi nu sunt amenajate, cele doua plaje Spathies Beach au devenit, in ultimii ani, destul de populare, motiv pentru care, in plin sezon (iulie-august) pot fi si destul de aglomerate. 

Daca se intampla sa-ti faci vacanta in Sithonia in acest interval, te sfatuim sa vii la Spathies Beach la primele ore ale diminetii, mai ales daca vrei sa prinzi loc de parcare sus, la marginea drumului, si loc la umbra copacilor. 

Tot in aceasta perioada vei intalni si cele mai ridicate temperaturi, dar si cea mai calda apa a marii. Nu uita insa de crema cu factor de protectie ridicat, care va fi esentiala mai ales daca nu prinzi loc la umbra sau daca nu ai cu tine umbrela proprie. 

Cele mai bune perioade pentru o vizita la aceasta plaja pot fi sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie. In aceste perioade, temperaturile sunt mai blande, iar in septembrie, apa marii se pastreaza inca destul de calda, cu valori medii de 24 de grade. 

Alte plaje apropiate de Spathies Beach 

Daca tot ajungi in aceasta zona, s-ar putea sa te intereseze detalii si despre alte plaje localizate relativ aproape de Spathies Beach. Iti lasam mai jos cateva astfel de locuri: 

Plaja Kalogria este cea mai apropiata de Spathies, distanta intre cele doua fiind de doar 700 metri. Aici exista amenajare cu sezlonguri si umbrele, dar si cateva beach baruri de unde te poti aproviziona cu racoritoare, cocktailuri si gustari. 

Plaja este formata din nisip, iar intrarea in apa are o panta medie. 

Plaja Koviou se afla in directia Nikiti si poate fi o alta varianta de loc in care sa te relaxezi la malul marii. Este potrivita pentru snorkeling si are atat segmente amenajate, cat si zone de plaja libera. Sunt 2,2 kilometri intre Koviou si Spathies. 

Plaja Agios Ioannis se afla intre Nikiti si Koviou, amenajata cu sezlonguri si umbrele si formata din nisip fin. Nici de aici nu lipseste apa in nuante turcoaz, iar parcarea din spatele plajei este descrisa ca fiind generoasa. Intre Agios Ioannis si Spathies sunt 4 kilometri. 

Plaja Lagomandra se afla dupa satul Elia, la 6 kilometri departare de Spathies Beach. Este foarte bine organizata, localizata in imediata apropiere a unei paduri de pini si are restaurante si mici magazine in zona din spate, alaturi de unitati de cazare. 

In loc de concluzie

Spathies Beach este o plaja potrivita pentru cei cazati in zonele Nikiti – Ormos Panagias – Elia, in mod special celor care nu au nevoie de organizare pentru a se simti bine la malul marii. Poate deveni aglomerata in plin sezon si se recomanda precautie la intrarea in apa, in zonele cu stanci. 

Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte cazare Sithonia, cu o multime de variante din care sa o alegi pe cea potrivita cerintelor tale!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?