Glarokavos Beach, plaja cu aspect uimitor din sud-estul bratului Kassandra

Una dintre plajele Kassandrei care-si bucura vizitatorii cu peisaje total aparte este Glarokavos, localizata in apropierea statiunii Pefkochori. Privind imaginile de aici, ti-ai dat seama cel mai probabil deja ca Glarokavos nu este o plaja obisnuita, ci o fasie de nisip care desparte marea de o laguna albastra, unde localnicii isi tin ancorate micile ambarcatiuni. 

In cele ce urmeaza te asteapta o serie de amanunte utile despre vizita la Glarokavos, iar la noi pe site gasesti si unele dintre cele mai bune oferte vacante Kassandra, cu propuneri de hoteluri din toate statiunile cunoscute ale bratului.

Unde se afla Glarokavos Beach si distante din principalele statiuni 

Gasesti plaja Glarokavos pe coasta de sud-est a Kassandrei, la fix 5 kilometri departare de centrul statiunii Pefkochori. Practic, daca esti cazat in Pefkochori si vrei sa vii cu masina pana aici, trebuie sa iei in calcul un drum de doar 8-10 minute. 

Asa cum spuneam, plaja are in spatele sau o laguna, care este prevazuta pe ambele laturi cu drum de acces. Se poate ajunge cu masina pe ambele segmente ale plajei si se poate parca destul de aproape, in zona din spate. 

Din Kallithea, una dintre cele mai animate statiuni ale bratului, distanta pana la Glarokavos Beach este de 24 kilometri (in jur de 35 minute cu masina). 

Din Nea Fokea sunt 32 kilometri, iar din Nea Potidea (aflata chiar la intrarea pe brat) sunt 44 kilometri de parcurs pana aici. 

Daca esti cazat in zona Sani, ar trebui sa iei in calcul o distanta de 42 kilometri pana la Glarokavos, iar daca se intampla sa stai in zona Nea Skioni sau Loutra, ai de parcurs in jur de 16-17 kilometri pana la aceasta plaja. 

Cum arata Glarokavos Beach si ce servicii si facilitati gasesti aici 

Ei bine, la capitolul aspect, am stabilit deja ca Glarokavos Beach exceleaza. 

Plaja este formata dintr-un amestec de nisip cu pietris si are cateva segmente amenajate cu sezlonguri si umbrele. Totusi, pe cea mai mare portiune a sa, Glarokavos este o plaja libera si generoasa in dimensiuni, motiv pentru care ai toate sansele sa-ti poti aseza prosopul si propria umbrela unde doresti. 

Un alt plus este reprezentat de faptul ca Glarokavos Beach are umbra naturala, din partea padurii de pini care se intinde in zona din spate. 

Un dezavantaj al plajei Glarokavos este reprezentat de stancile prezente la intrarea in mare, pe anumite portiuni. Se recomanda sa iei cu tine cand vii aici si acea incaltaminte speciala pentru apa, caci talpile tale iti vor multumi. 

Altfel, intrarea in mare are o panta lina spre medie la Glarokavos, iar apa are acea nuanta superba de albastru-turcoaz, este limpede si potrivita si pentru snorkeling. 

Din loc in loc gasesti si cate un beach bar (in general in zonele amenajate cu sezlonguri), de unde-ti poti procura racoritoare si diferite gustari. Sezlongurile se ocupa in schimbul consumatiei de la bar (in 2022, consumatia minima era de 10 euro/persoana). 

In partea stanga a plajei cum te uiti la mare, asadar in stanga lagunei, exista si un waterpark cu atractii gonflabile, amplasate direct pe mare. 

Il gasesti pe Harti cu denumirea de Crazyland Water Park, are peste 700 de review-uri si o nota de 4,6 din 5. Varsta minima pentru acces este de 12 ani, iar o ora de distractie aici costa 10 euro, in timp ce 30 de minute sunt taxate cu 10 euro. Poti achizitiona si varianta de acces full day, care costa 25 euro/persoana. 

Alte plaje apropiate de Glarokavos Beach 

Daca esti cazat in apropiere si simti nevoia sa explorezi si alte plaje aflate in vecinatatea Glarokavos Beach, e bine de stiut ca te poti indrepta usor catre: 

Plaja Pefkochori, pe care o gasesti la doar 5 kilometri departare de Glarokavos, are un aspect ceva mai ingust, portiuni amenajate cu sezlonguri si umbrele, dar si zone de plaja libera. Este formata tot dintr-un amestec de nisip cu pietris, iar la intrarea in mare exista, de asemenea, pietre, in mod special in zona din stanga debarcaderului. 

Sunt deschise multe terase, cafenele, magazine cu suveniruri la plaja Pefkochori. 

Plaja Paliouri este o alta varianta de plaja buna din aceasta zona. Vorbim despre o plaja destul de populara (cele peste 2300 de recenzii publicate pe Google confirma acest lucru). Paliouri este formata din nisip, are o intrare destul de lina in apa, iar in zona din spate are mai multe terase baruri si restaurante. Si in acest caz gasesti amenajare cu sezlonguri si umbrele, pe cea mai mare parte a plajei. 

Intre Glarokavos si Paliouri sunt 3,1 kilometri, ceea ce inseamna ca poti ajunge cu masina de la una la alta in aproximativ 7-8 minute. 

Plaja Hanioti este localizata la 8,8 kilometri departare de Glarokavos, este premiata Blue Flag si foarte populara. Are atat portiuni mai late (amenajate cu mai multe randuri de sezlonguri), cat si portiuni ceva mai inguste, care alterneaza cu segmentele de plaja libera.

Si in acest caz vei avea la indemana multe terase si restaurante. 

In loc de concluzie

Glarokavos este, fara doar si poate, una dintre cele mai aspectuoase plaje ale bratului Kassandra si, spre deosebire de alte locuri mai populare, atmosfera este ceva mai degajata in acest loc, chiar si in miez de vara. 

Daca ai ajuns pana acum la Glarokavos sau intentionezi sa faci o vizita aici in perioada urmatoare, asteptam cu interes si feedback-ul tau, alaturi de alte informatii actuale care le pot completa pe cele de mai sus. 

Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta o serie de oferte tentate pentru vacantele in Kassandra, Halkidiki 🙂

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?