Ipsos Beach Corfu, una dintre plajele cu distinctie Blue Flag de pe coasta de est a insulei

Ipsos Beach este atribuita statiunii Ypsos din insula Corfu, fiind o plaja premiata Blue Flag si cu un cadru potrivit pentru snorkeling sau pentru practicarea altor sporturi acvatice. 

Se afla la o distanta rezonabila fata de Corfu Town si are o buna amenajare, chiar daca aspectul sau este mai ingust. 

Te invitam sa-i descoperi particularitatile in cele ce urmeaza, iar la noi pe site te intampinam cu unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu.

Localizare Ipsos Beach Corfu, cum ajungi si distante din alte statiuni

Ipsos Beach se desfasoara de-a lungul statiunii cu acelasi nume si intre statiunile Dassia si Barbati, la o distanta de 15,6 kilometri departare fata de centrul orasului Corfu Town. 

Din Corfu Town si pana la Ipsos ar trebui sa faci in jur de 30 minute cu masina, intr-o zi de vara cu trafic mai intens. 

Se parcheaza pe marginea drumului care trece prin spatele plajei, insa in mijlocul verii e posibil sa intampini ceva aglomeratie. 

Poti ajunge aici si cu autobuzele locale (Green Bus), iar costurile unui bilet sunt moderate (2-3 euro/persoana). 

ATENTIE: Nu confunda plaja Ipsos de pe coasta de est a insulei cu plaja Issos localizata pe coasta de sud-vest. Cele doua sunt total diferite ca si aspect, iar distanta intre ele este de 40 de kilometri. 

Distante catre Ipsos Beach din alte statiuni ale insulei:

  • distanta Dassia – Ipsos Beach: 2 kilometri
  • distanta Moraitika – Ipsos Beach: 31 kilometri
  • distanta Lefkimmi – Ipsos Beach: 53 kilometri
  • distanta Kavos – Ipsos Beach: 58 kilometri
  • distanta Paleokastritsa – Ipsos Beach: 17 kilometri
  • distanta Sidari – Ipsos Beach: 28 kilometri
  • distanta Kassiopi – Ipsos Beach: 20 kilometri 

Cum arata Ipsos Beach Corfu si ce servicii sunt disponibile aici

Ipsos Beach este una dintre plajele premiate cu distinctia Blue Flag pentru buna organizare si pentru curatenia mediului. Se intinde pe circa 1 kilometru in lungime, insa la capitolul latime nu sta foarte bine. 

Este formata din pietris, iar la intrarea in mare exista pietre, motiv pentru care e bine sa ai la tine si acea incaltaminte speciala. La vreo 3 metri departare de mal, fundul marii devine nisipos. 

Sezlongurile si umbrelele sunt amplasate pe doua randuri, iar in vara lui 2023 puteau fi inchiriate cu circa 10 euro/setul. 

Turistii care aleg sa se relaxeze la Ipsos Beach au acces usor la restaurantele si cafenelele din spate, iar daca te numeri printre practicantii de sporturi acvatice, aici vei avea la indemana si astfel de centre cu inchirieri echipamente, cursuri si diferite experiente. 

Plaja nu ofera insa o atmosfera extrem de linistita, pentru ca are drum principal care trece chiar prin zona din spate (atentie la traversare, mai ales daca vii aici alaturi de cei mici). 

HINT: Apa marii este in general mai calda aici comparativ cu partea de vest a insulei. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Ipsos Beach

Ipsos Beach este una dintre plajele la care se poate ajunge usor pornind din Corfu Town, iar statiunea Ypsos poate deveni relativ aglomerata in intervalul iulie-august. 

In plus, de luat in calcul mai este si aspectul ingust al plajei si implicit numarul mai scazut de sezlonguri disponibile. 

Din aceste considerente, putem spune ca unele dintre cele mai bune perioade in care poti vizita Ipsos sunt sfarsitul lunii mai – inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie – inceputul lunii octombrie. 

Mai ales la inceput de toamna, apa marii ar trebui sa fie inca buna pentru baie. In plus, plaja va fi mai libera, iar preturile la cazare in zona vor fi mai avantajoase. 

Alte plaje apropiate de Ipsos Beach 

Coasta de est a insulei Corfu isi intampina vizitatorii cu multe plaje frumoase, iar printre cele mai apropiate de Ipsos se numara:

Plaja Dassia este descrisa ca fiind usor mai cosmopolita, cu acelasi aspect ingust precum Ipsos. 

In partea de sud a plajei, exista un segment administrat de un resort de 5 stele (fasia de nisip este putin mai lata aici), iar in partea de nord predomina pietrisul, insa exista, de asemenea, amenajare cu sezlonguri si umbrele, restaurante, baruri si chiar zona de promenada. 

Intre plajele Dassia si Ipsos sunt doar 2 kilometri de parcurs. 

Plaja Barbati se afla in directia opusa, la 4 kilometri de Ipsos Beach. Este populara, detine Blue Flag si este formata din pietris. 

Panta de intrare in mare este mai abrupta in zona Barbati, plaja fiind in general frecventata de catre turistii mai tineri. 

Plaja Nissaki mai poate fi o varianta relativ la indemana. Exista doua segmente de plaja cu aceeasi denumire, unul de dimensiuni foarte reduse (marcat pe Harti cu Nissaki Beach), care se afla in zona de port a satului cu acelasi nume, iar al doilea, mai generos, in directia Kalami (marcat pe Harti cu Paralia Nisaki). 

In loc de concluzie

Ipsos Beach este o plaja cunoscuta, cu acces usor, bine amenajata, la o distanta acceptabila fata de Corfu Town. Poate deveni usor aglomerata in mijlocul verii, insa are toate serviciile si facilitatile potrivite pentru o experienta buna. 

Intra la noi pe site pentru a vizualiza unele dintre cele mai avantajoase oferte vacante Corfu!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?