Kokkinos Vraxos Beach, plaja cu aspect tropical din zona Plataria – Igoumenitsa

In randul plajelor cat se poate de aspectuoase dintre Syvota si Igoumenitsa isi face loc si Kokkinos Vraxos Beach, o plaja inca nu foarte populara, insa deosebita din punct de vedere al formei sale si al privelistii oferite. 

Kokkinos Vraxos Beach se afla in apropierea micului sat Plataria, este foarte bine amenajata si pregatita sa-si intampine vizitatorii, fiind totodata potrivita pentru snorkeling.

Te invitam sa descoperi mai multe amanunte despre aceasta plaja in continuare, iar la noi pe site ti-am pregatit si unele dintre cele mai bune oferte vacante Syvota.

Localizare Kokkinos Vraxos Beach si distante din alte statiuni si orase

Plaja Kokkinos Vraxos se afla la doar 3,4 kilometri departare de zona centrala din Plataria, in directia Igoumenitsa. 

Daca se intampla sa fii cazat in Plataria, pana aici ar trebui sa faci in jur de 5 minute cu masina, intr-o zi cu trafic normal. 

Din Igoumenitsa si pana la Kokkinos Vraxos Beach sunt 10,6 kilometri.

Exista locuri de parcare pe mai multe randuri, in zona de fundal a plajei. 

Poarta denumirea barului din spate si poate fi reperata pe Google Maps cu numele de “Kokkinos Vraxos Beach Bar”. 

Distante catre Kokkinos Vraxos Beach din alte statiuni si orase:

  • distanta Syvota – Kokkinos Vraxos Beach: 13,9 kilometri
  • distanta Perdika – Kokkinos Vraxos Beach: 26 kilometri
  • distanta Parga – Kokkinos Vraxos Beach: 39,8 kilometri
  • distanta Ammoudia – Kokkinos Vraxos Beach: 37,2 kilometri
  • distanta Preveza – Kokkinos Vraxos Beach: 82 kilometri

Cum arata Kokkinos Vraxos Beach si ce servicii sunt disponibile la aceasta plaja

Acest loc face parte din randul plajelor riguros amenajate si se distinge printr-un aspect aparte. Practic, la Kokkinos Vraxos Beach vei intalni doua plaje (in stanga si in dreapta), separate de un micut promontoriu pe care a fost construit un restaurant. 

Ambele plaje sunt amenajate cu sezlonguri si umbrele, care pot fi inchiriate in schimbul consumatiei de la bar (minimum 15 euro/set in vara lui 2023). In zona din spatele plajei exista dusuri, vestiare, toalete. 

Apa marii are, in general, acea nuanta superba de turcoaz la Kokkinos Vraxos Beach, aspect favorizat de culoarea deschisa a pietrisului din care este formata plaja. 

Intrarea in apa este lina la Kokkinos Vraxos Beach, motiv pentru care plaja este frecventata din cand in cand si de catre familiile cu copii. 

Totusi, unii dintre cei care au vizitat-o spun ca atmosfera este mai degraba una de lounge si ca in unele perioade, exista DJ care pune muzica de club. 

Desi nu exista foarte multe stanci la intrarea in mare, pe masura ce avansezi, aspectul devine mai stancos. Daca obisnuiesti sa faci snorkeling, acesta poate fi unul dintre locurile potrivite. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Kokkinos Vraxos Beach

Chiar daca nu se numara neaparat printre cele mai populare plaje din zona, Kokkinos Vraxos Beach poate deveni aglomerata in plin sezon. Este vizitata si de catre turistii cazati in zona din spate, iar spatiul nu este unul extrem de generos. 

Unele persoane care au fost aici in iunie spun ca au intalnit o atmosfera destul de degajata, insa situatia se poate schimba daca vii in intervalul iulie-august. 

In cazul in care preferi perioadele mai libere, cu temperaturi mai blande, poti alege sa-ti faci vacanta in zona fie la sfarsit de mai – inceput de iunie, fie la sfarsit de septembrie – inceput de octombrie. 

Apa marii atinge temperaturi situate intre 20-22 de grade in mai-iunie si temperaturi intre 23-25 grade in septembrie-octombrie. 

Alte plaje apropiate de Kokkinos Vraxos Beach

La distante acceptabile pornind de la Kokkinos Vraxos Beach se mai afla si urmatoarele locuri:

Plaja Plataria este localizata la circa 4 kilometri departare de Kokkinos Vraxos, este formata din pietris marunt si are o lungime generoasa. 

Nu exceleaza la capitolul latime, insa este apreciata pentru paleta larga de taverne cu peste proaspat si fructe de mare, deschise pe portiunea din spate. 

Plaja Drepano se afla dupa Igoumenitsa, la 16,5 kilometri de Kokkinos Vraxos, si poate fi unul dintre locurile mai potrivite pentru familiile cu copii. 

Are avantajul de a fi formata din nisip fin, are o intrare lina in mare si unele portiuni amenajate cu sezlonguri si umbrele. 

Plaja DEI din apropiere de Syvota mai poate fi una dintre optiunile pe care le ai la indemana. Mai este cunoscuta si cu numele de PPC Beach si este in general mai putin aglomerata comparativ cu plajele din zona centrala a Syvotei. 

Este formata din pietricele si are unele portiuni mai nisipoase in apropierea malului. Exista sezlonguri si umbrele de inchiriat, alaturi de beach bar, serviciu inchirieri caiac/canoe, dusuri contra cost. 

Intre DEI Beach si Kokkinos Vraxos sunt 14,7 kilometri. 

In loc de concluzie

Kokkinos Vraxos Beach este una dintre plajele deosebite dintre Syvota si Igoumenitsa, potrivita celor care vor sa se bucure de peisaje superbe intr-un cadru mai bine amenajat. 

Daca ai vizitat aceasta plaja, asteptam cu interes sa ne povestesti despre experienta ta, iar daca ti-am dat idei pentru un concediu in aceasta parte a litoralului grecesc, iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai tari oferte vacante Syvota!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?