Drepano Beach, plaja cu nisip fin si intrare lina in mare din apropiere de Igoumenitsa

Plaja Drepano este localizata in imediata vecinatate a orasului Igoumenitsa, in partea de nord-vest a Greciei, pe peninsula cu acelasi nume. 

Este una dintre plajele atipice ale zonei, distingandu-se printr-o forma aparte si printr-o atmosfera boema, relaxanta. 

Te invitam sa descoperi mai multe amanunte utile despre Drepano Beach in capitolele urmatoare, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacante Syvota Grecia.

Unde este Drepano Beach si distante din alte orase si statiuni

Zona centrala a plajei Drepano se afla la 6,7 kilometri distanta de centrul orasului Igoumenitsa si poate fi reperata pe Google Maps cu denumirea de “Paralia Drepano”. 

Din portul Igoumenitsa si pana aici sunt 6,5 kilometri, distanta care poate fi parcursa cu masina in aproximativ 10 minute, intr-o zi cu trafic normal. 

Peninsula care gazduieste Drepano Beach desparte marea printr-o fasie ingusta, care poate fi accesata si cu masina. Se gasesc locuri de parcare in zona din spatele plajei, in cele mai multe cazuri la umbra. 

Distante catre Drepano Beach din alte orase si statiuni:

  • distanta Plataria – Drepano Beach: 19,3 kilometri
  • distanta Syvota – Drepano Beach: 29,7 kilometri
  • distanta Parga – Drepano Beach: 51 kilometri 
  • distanta Ammoudia – Drepano Beach: 48 kilometri
  • distanta Preveza – Drepano Beach: 93 kilometri

Cum arata Drepano Beach si principalele sale caracteristici

Plaja Drepano are o intidere generoasa (2-3 kilometri) si un aspect ingust. Ofera senzatia unei plaje salbatice, chiar daca are unele portiuni amenajate cu sezlonguri si umbrele. 

Este frecventata adesea de catre familiile cu copii, caci are o intrare lina in mare si este formata din nisip. 

Segmentul din dreapta plajei cum te uiti la mare, dinspre bisericuta Profetul Ilie, este denumit Makrigiali Beach. 

Exista cateva baruri pe plaja, un centru de sporturi acvatice, alaturi de o zona de camping. 

In vara lui 2023, pentru a ocupa un sezlong trebuia sa faci consumatie de 3,5 euro/persoana. 

La Drepano Beach exista si un mic parculet acvatic (Niva Sea Park), cu atractii gonflabile, amplasate direct pe apa marii, aproape de tarm.  

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Drepano Beach 

Drepano Beach primeste cel mai mare numar de vizitatori in perioada iulie-august, atunci cand se inregistreaza si cele mai ridicate temperaturi. 

Totusi, pentru ca vorbim despre o plaja lunga, in general nu se va pune problema sa nu gasesti unde sa te asezi. 

Daca nu esti insa conditionat sa-ti faci vacanta in plin sezon, poti alege sa vii aici in perioade precum sfarsitul lunii mai – inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie – inceputul lunii octombrie. 

In mai – iunie, apa marii inregistreaza valori medii cuprinse intre 20-22 grade, insa in septembrie-octombrie, acestea sunt mai ridicate (intre 23-25 de grade). 

Alte plaje apropiate de Drepano Beach

In cazul in care vrei sa vizitezi mai multe plaje frumoase din aceasta zona si urmeaza sa te cazezi in Igoumenitsa sau chiar mai jos, catre Syvota, poti sa te indrepti rapid si catre: 

Plaja Makrigiali este practic continuarea plajei Drepano, in dreapta cum te uiti la mare. Are acelasi aspect, intrare lina in mare si cateva beach baruri pe portiunea din spate. 

Makrigiali este cunoscuta ca fiind partea mai “linistita” a fasiei de nisip Drepano. 

Plaja Plataria se afla la 19 kilometri departare de Drepano,  in dreptul micutei statiuni cu acelasi nume. Nu este neaparat cea mai estetica plaja din zona, insa este vestita pentru paleta larga de taverne cu peste proaspat si fructe de mare. 

Este formata dintr-un amestec de nisip cu pietris (in mare exista pietre pe anumite portiuni), iar intrarea in apa are o panta lina spre medie. 

Plajele din apropierea Syvotei sunt considerate unele dintre cele mai frumoase din zona. Printre acestea se numara Bella Vraka (la care se ajunge pe jos), plaja Blue Lagoon (la care poti ajunge doar de pe mare, cu barca), plaja Zeri, plaja Gallikos Mollos, plaja Megali Ammos si altele. 

Din zona Drepano si pana in Syvota ar trebui sa faci in jur de 35-40 minute cu masina. 

Blue Lagoon

In loc de concluzie

Plaja Drepano poate fi un loc ideal de relaxare pentru cei care se cazeaza in zona Igoumenitsa, fiind potrivita tuturor categoriilor de turisti si in mod special familiilor cu copii, gratie intrarii line in mare si a nisipului fin de aici. 

Pentru ca ne place sa ne ocupam eficient de organizarea concediilor de mai bine de 15 ani, la noi pe site ti-am pregatit si unele dintre cele mai tari oferte vacante Syvota, pe care le poti explora la un click distanta!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?