Kumlubuk Beach Turcia, plaja de la poalele orasului antic Amos

Zona Marmaris din Turcia gazduieste o serie de plaje cel putin interesante, care merita explorate atata vreme cat timpul iti permite, iar daca faci parte din randul celor care prefera locurile cat mai linistite, ferite de agitatie si de aglomeratie si inconjurate de o natura cat se poate de frumoasa, Kumlubuk Beach s-ar putea sa-ti atraga atentia. 

Aceasta plaja se afla la o distanta rezonabila fata de Marmaris si ceva mai aproape de micuta statiune Turunc, iar detalii despre ce atractii si servicii vei gasi aici te asteapta in cele ce urmeaza.  

HINT: Daca nu ai gasit inca locul perfect de cazare, la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacanta Marmaris, cu hoteluri bine cotate dintre care sa-l poti alege pe cel potrivit pentru tine in doar 2 pasi!

Unde este Kumlubuk Beach si cum poti sa ajungi aici

Daca pleci din centrul orasului-statiune Marmaris, pana la Kumlubuk Beach vei avea de parcurs o distanta de circa 26 de kilometri, pe care-i vei face in aproximativ 45 minute, intr-o zi cu trafic normal. 

Daca pornesti spre aceasta plaja din Icmeler, distanta intre cele doua va fi de 18 kilometri, iar daca ai noroc sa fii cazat in zona Turunc, nu ar trebui sa faci pana aici mai mult de 10-15 minute, caci distanta pana la Kumlubuk Beach este de doar 6 kilometri. 

Poti ajunge aici cu masina personala (exista o zona de parcare la plaja), dar si cu minibusul, cu taxi, cu water taxi (cu barcuta) sau prin intermediul tururilor organizate. 

Unii dintre turistii care au fost aici in ultimii ani spun ca drumul de acces nu se afla in cele mai bune conditii, insa spatiu de parcare este destul de generos, mai ales ca in zona se afla si un camping. 

Exista si boat tours care includ, pe parcursul unei experiente de circa 8 ore, opriri in mai multe golfuri din zona Marmaris, inclusiv la Kumlubuk. 

Daca vrei sa vii pe cont propriu, exista water taxi pe care-l poti lua din portul Marmaris catre Turunc (in jur de 100 lire turcesti/persoana) si ulterior sa iei o barcuta care are oprire in golfurile invecinate Amos si Kumlubuk. 

Cum arata Kumlubuk Beach si ce facilitati gasesti la aceasta plaja 

Kumlubuk Beach are forma unui arc si se intinde pe o lungime de circa 1.5 kilometri, de-a lungul golfului cu acelasi nume. 

Plaja este formata dintr-un amestec de nisip cu pietricele, iar pentru o experienta cat mai confortabila, este recomandat sa iei cu tine si incaltamintea speciala pentru apa. La intrarea in apa exista pietre, iar o parte dintre turisti spun ca panta este relativ abrupta, asadar, atentie daca vii aici alaturi de cei mici. 

Kumlubuk Beach are si zone de plaja libera, unde-ti poti aseza linistit prosopul si propria umbrela (te vei chinui putin pana o vei fixa bine in pietris), dar si zone amenajate cu sezlonguri si umbrele. In varf de sezon, acestea pot deveni insuficiente, asadar, te sfatuim sa vii de dimineata daca vrei sa prinzi loc acolo unde-ti doresti. 

Exista si cateva terase si restaurante in zona, dar si cateva unitati de cazare pe portiunea din spatele plajei. 

In partea stanga a plajei cum te uiti la mare, in varful dealului, troneaza ruinele orasului antic Amos. Daca esti pregatit sa faci pe jos traseul pana aici, te poti bucura de o vedere spectaculoasa catre ambele golfuri (golful Amos si golful Kumlubuk) si poti vedea ramasitele amfiteatrului si alte cateva ruine incarcate de istorie. Evita sa te apropii prea mult de marginile stancilor si supravegheaza-ti copiii pe traseu. 

Alte plaje frumoase in apropiere de Kumlubuk Beach 

Daca ti-ai propus sa vezi cat mai multe locuri frumoase la malul marii in zona Marmaris, e bine sa ai in vedere ca la o distanta rezonabila de Kumlubuk Beach se mai afla si urmatoarele plaje: 

Plaja din Icmeler, premiata Blue Flag, este localizata la circa 19 kilometri distanta de Kumlubuk si este amenajata si intretinuta foarte bine. Este apreciata si de iubitorii sporturilor de apa, care vin aici pentru a practica diferite activitati precum water ski sau scuba diving. Plaja este destul de lunga, insa devine aglomerata in plin sezon. Privelistea de aici este descrisa ca fiind incantatoare.  

Plaja publica din Marmaris, aflata la 25 kilometri departare de Kumlubuk Beach, este o plaja nu foarte lata, insa bine organizata, cu umbrele, sezlonguri, cafenele si restaurante care se intind in spatele fasiei de nisip. 

Plaja din Turunc, una dintre cele mai apropiate de Kumlubuk, este amenajata cu sezlonguri si umbrele, insa destul de ingusta. Cu toate acestea, apa de aici pare sa fie mai limpede si mai curata comparativ cu alte zone turistice. Si aici vei intalni pietricele la intrarea in mare, asadar ia cu tine si incaltamintea potrivita pentru apa. 

Amos Beach, plaja din golful vecin, ramane una dintre cele mai la indemana variante de plaja de langa Kumlubuk. Si in acest caz, natura si privelistea sunt cat se poate de frumoase, plaja este una linistita, cu pietricele si nisip, amenajata cu sezlonguri si umbrele. In zona din spate vei gasi si un restaurant cu peste, fructe de mare si preparate la gratar, care a primit destul de multe recenzii pozitive. 

In loc de concluzie

Kumlubuk Beach este una dintre plajele pe care le vei putea vizita destul de usor daca-ti faci vacanta in Marmaris si este potrivita pentru tine in cazul in care cauti un loc mai linistit, ferit de petreceri cu muzica tare si agitatie. Daca ai ajuns pe aici in trecut sau planuiesti sa faci o vizita in perioada urmatoare, asteptam cu mult interes si feedback-ul tau.

Iti reamintim sa arunci un ochi la noi pe site, unde te asteapta oferte tentante pentru vacantele in Marmaris!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?