Mamure Castle si detalii despre vizita la acest castel medieval din orasul Anamur Turcia

Mamure este numele unui castel medieval localizat in orasul Anamur din provincia Mersin, Turcia. Poate fi unul dintre obiectivele aflate relativ la indemana celor cazati in zona Alanya, caci de aici sunt organizate frecvent excursii optionale in aceasta directie. 

Mai poarta si denumirea de Castelul Anamur, iar istoria sa fascinanta, alaturi de amplasarea spectaculoasa chiar la malul Mediteranei, merita atentia ta atata vreme cat ti-ai propus sa explorezi cat mai multe atractii in timpul concediului din Alanya. 

Totodata, la noi pe site ti-am pregatit si unele dintre cele mai bune oferte vacante Alanya.

Localizare Mamure Castle si cum ajungi aici 

Castelul Mamure se afla la 126 kilometri departare de centrul orasului Alanya, ceea ce inseamna ca distanta intre cele doua poate fi parcursa, cu masina, in aproximativ 2 ore. 

Din zona centrala a orasului Anamur si pana la castel sunt in jur de 6,5 kilometri, atractia fiind pozitionata chiar in apropierea drumului principal D400, care leaga Antalya de Adana. 

Daca se intampla insa sa fii cazat intr-una dintre statiunile vestice ale Antalyei, trebuie sa stii ca e destul de dificil sa vezi Mamure Castle, pentru ca distantele sunt mari (spre exemplu, din Kemer si pana aici sunt in jur de 300 kilometri, ceea ce inseamna aproximativ 5 ore pe drum doar dus).

Poti ajunge la castel fie cu masina personala, fie cu autobuzele care circula intre Alanya si Anamur, fie prin intermediul unei excursii optionale, caz in care vei avea asigurate preluarea si returul la hotel, alaturi de asistenta unui ghid turistic si eventual chiar masa de pranz. 

Ce poti sa vezi la Mamure Castle

Castelul Mamur isi incepe parcursul istoric din timpuri stravechi si asta pentru ca a fost cladit pe ruinele unei cetati din vremea Imperiului Roman, ridicata aici in secolul al III-lea d.Hr, pentru a proteja orasul de atacurile piratilor. 

A cunoscut reparatii importante si o noua structura in timpul Imperiului Bizantin si a cruciadelor, in 1221 fiind capturat de catre trupele sultanului Alaattin Keykubat I al turcilor selgiucizi. 

La comanda sultanului, aici a fost ridicat un castel de dimensiuni mai mari, fiind folosite elemente ale fortificatiilor anterioare. 

Castelul a fost capturat in timpul domniei beiului Mahmut (1300–1311) si denumit Mamure. A intrat sub ocupatia Imperiului Otoman in 1469, iar in secolele ulterioare a trecut prin noi procese de reparatii. 

Constructia se desfasoara pe o suprafata de peste 20.000 metri patrati si este inconjurata de un sant. Are 39 de turnuri si bastioane conectate prin parapeti si trei curti principale, pozitionate la est, la vest si la sud. Lungimea totala a zidurilor exterioare masoara in jur de 580 de metri. 

Curtea de vest a castelului gazduieste o moschee, care a trecut prin mai multe procese de renovare. Tot in aceasta curte vei intalni si o fantana, alaturi de ruinele unor bai turcesti. In curtea de sud pot fi remarcate ruinele unui far. 

Mamure Castle este considerat a fi unul dintre cele mai bine conservate castele din sudul Turciei. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Mamure Castle

Mamure Castle este un obiectiv de referinta al orasului Anamur, ceea ce inseamna ca majoritatea turistilor care ajung in aceasta locatie vor trece, inevitabil, si pe la castel.

Desi nu este neaparat cel mai turistic oras, Anamur primeste un numar mai mare de vizitatori pe timp de vara, in mod special in varf de sezon (in perioada iulie-august). 

Daca vrei sa vizitezi zona intr-o perioada mai putin aglomerata, e bine sa-ti organizezi vacanta in aceasta parte a litoralului turcesc in intervale precum sfarsitul lunii mai – inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie – inceputul lunii octombrie. 

Atunci vei prinde obiectivele turistice mai libere, plajele mai degajate, dar si vreme mai placuta si preturi mai avantajoase la cazare. 

Alte atractii apropiate de Mamure Castle

In cazul in care te-ai hotarat sa vii pana in Anamur pentru o vizita la castel, e bine sa stii ca in relativa apropiere mai gasesti si urmatoarele: 

Ruinele orasului antic Anemurion sunt localizate la circa 12 kilometri departare de Castelul Mamure si pot fi reperate pe Google Maps cu denumirea de “Anemurium Antik Kenti”. Se presupune ca acest oras ar fi fost fondat in jurul secolului al IV-lea i.Hr.  

Anemurion era considerat un oras strategic pe vremea Imperiului Roman, gratie apropierii sale fata de insula Cipru. Daca alegi sa-l vizitezi, vei putea observa aici ruinele bailor romane, ale zidurilor care inconjurau orasul si structura teatrului. 

Pestera Kosekbuku se afla la 19 kilometri departare de Mamure. O gasesti pe Harti marcata cu denumirea de “Köşekbükü Mağarası”. Este divizata in 3 sectiuni, fiecare dintre acestea purtand o denumire sugestiva: Pace, Vindecare si Dorinta. 

Kosekbuku este una dintre pesterile turcesti considerate benefice pentru persoanele care sufera de astm bronsic, gratie aerului de la interior, despre care se spune ca ar avea efecte curative. 

Plajele din zona Anamur mai pot fi locuri in care sa te opresti pentru scurte pauze de relaxare si pentru o baie in mare, mai ales daca ai venit aici pe cont propriu, ci nu prin intermediul unei excursii organizate (caz in care vei avea un program prestabilit). 

Printre cele mai cunoscute se numara plaja publica din Anamur, plajele din Parcul Natural Pullu si plaja Toslaklar

In loc de concluzie

Desi este mai indepartat de statiunile populare ale Antalyei si mai accesibil pentru cei care se cazeaza in zona Alanya, castelul Mamure ramane un obiectiv interesant pentru pasionatii de istorie si pentru cei care vor sa admire o structura medievala extrem de bine pastrata. 

Daca ai vizitat deja Mamure Castle, asteptam impresiile tale de la fata locului, iar daca urmeaza sa-ti organizezi concediul in aceasta parte a litoralului turcesc, iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai tentante oferte vacante Alanya.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?