Despre micuta statiune Arillas Agios Georgios Corfu si detaliile unei vacante aici

Arillas este una dintre statiunile restranse localizate in partea de nord-vest a insulei Corfu, intr-o zona linistita si potrivita tuturor tipurilor de turisti. 

Este cunoscuta si cu denumirea de “Arillas Agios Georgios” si isi bucura vizitatorii cu o plaja generoasa formata din nisip, alaturi de peisajele magnifice, diferite oportunitati de activitati in natura si servicii bune.  

In urmatoarele capitole am incercat sa sintetizam caracteristicile statiunii Arillas, iar la noi pe site ti-am pregatit si unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu.

Ce sa stii despre Arillas Agios Georgios Corfu 

In urma cu doar cateva zeci de ani, Arillas era un mic sat pescaresc, majoritatea caselor de aici fiind grupate in jurul unei bisericute, la mai bine de 1 kilometru in sus, pornind de la plaja. 

In jurul anilor 1970, mai multi calatori din Olanda si Elvetia au descoperit potentialul turistic al locului si, treptat, Arillas a inceput sa cunoasca ascensiunea in acest plan. S-au deschis cateva taverne, s-a ridicat un hotel, iar in prezent, statiunea este una dintre cele mai indragite de pe coasta de nord-vest a insulei Corfu. 

Are circa 500 de locuitori permanenti si un vibe aparte, linistit, boem, primind turisti din toata lumea, atmosfera pastrandu-se totusi asemanatoare cu cea a unui sat, nu a unei statiuni. 

Locul se distinge si printr-o comunitate locala foarte activa, care se implica in curatarea anuala a plajei, in organizarea festivalurilor traditionale, in gestionarea unui centru de reciclare condus de voluntari si in multe alte activitati.

Dealurile din jurul Arillas sunt pline cu plantatii de maslini, inclinate in jos, spre tarm, iar litoralul in sine este dominat in partile laterale de stanci care coboara catre plaja lunga, formata din nisip auriu. 

Strada principala din Arillas masoara cateva sute de metri in lungime si ofera acces facil la plaja, iar de-a lungul acesteia sunt deschise restaurante, taverne cu mancaruri traditionale, peste si fructe de mare. 

Nu lipsesc nici cafenelele si barurile, care mai anima putin atmosfera. 

Statiunea este frecventata adesea si de catre familiile cu copii, gratie plajei sale potrivite si a facilitatilor si serviciilor din imediata apropiere. 

Unde este Arillas Agios Georgios Corfu, cum ajungi si distante din alte statiuni

Arillas Agios Georgios se afla intre statiunile Agios Georgios Pagon si Agios Stefanos Avliotes, in nord-vestul insulei Corfu, la doar 3 kilometri departare de incantatorul sat traditional Afionas.

Partea de sus a statiunii este marcata pe Google Maps cu denumirea de Arillas Magouladon (la circa 1,2 kilometri fata de plaja), iar la 4 kilometri departare se afla vechiul sat Magoulades. 

Din Corfu Town si pana la Arillas sunt 36 kilometri, distanta ce se poate parcurge cu masina in aproximativ o ora, intr-o zi de vara cu trafic normal. 

Statiunea este conectata de capitala insulei si prin reteaua de transport public. Autobuzele Green Bus au curse regulate, la preturi avantajoase. 

Distante catre Arillas Agios Georgios Corfu din alte statiuni ale insulei:

  • distanta Sidari – Arillas: 9,8 kilometri
  • distanta Paleokastritsa – Arillas: 25 kilometri
  • distanta Ermones – Arillas: 34,5 kilometri
  • distanta Agios Gordios – Arillas: 44,4 kilometri
  • distanta Kavos – Arillas: 79,6 kilometri
  • distanta Lefkimmi – Arillas: 75,6 kilometri
  • distanta Dassia – Arillas: 27,3 kilometri

Vremea in Arillas Agios Georgios Corfu si cea mai buna perioada pentru o vacanta

Lunile iulie si august sunt cele mai calduroase in Arillas Corfu, cu o medie a maximelor de circa 31 de grade (temperaturi masurate la umbra) si o apa a marii care atinge valori medii de 24 de grade. 

In intervalul mai – iunie, apa marii poate fi usor mai rece pentru baie, cu valori cuprinse intre 19-21 grade, in timp ce in septembrie – octombrie, media masoara intre 21-23 grade in apa. 

Arillas nu se numara printre cele mai populare statiuni din Corfu, fiind in general potrivita familiilor cu copii sau celor care cauta sa se relaxeze, sa faca drumetii in natura, sa viziteze sate vechi si alte atractii. 

De aceea, sunt sanse sa nu o gasesti foarte aglomerata in miez de vara, insa daca vrei sa te bucuri de liniste in adevaratul sens al cuvantului si de temperaturi mai placute, poti alege sa-ti faci vacanta aici in extrasezon. 

Cum este plaja din Arillas Agios Georgios Corfu si alte plaje apropiate

Intai de toate, e important sa mentionam ca plaja Arillas din Corfu nu trebuie confundata cu plaja Arillas din regiunea Epirus. Cele doua sunt diferite ca si aspect, iar daca vrei sa vizualizezi mai multe imagini cu plaja statiunii mentionata in acest articol, asigura-te ca alaturi cautarii tale si cuvantul “Corfu”. 

Revenind la Arillas Corfu, plaja de aici este formata dintr-un nisip auriu si are o intindere generoasa. 

La extremitati are stanci de argila in zona din spate, iar pe zona centrala are segmente amenajate cu sezlonguri si umbrele, alaturi de acces usor la restaurante, taverne, magazine si unitati de cazare.

Intrarea in apa are o panta lina la plaja Arillas, motiv pentru care locul este frecventat adesea si de catre familiile cu copii. 

Exista locuri de parcare destul de multe in zona din spatele plajei. 

Citeste mai multe despre plaja acestei statiuni aici: Relaxare la Arillas Beach Corfu, una dintre plajele apreciate din nord-vestul insulei

HINT: La doar 3,5 kilometri departare, in zona satului Afionas, te asteapta faimoasa plaja Porto Timoni, cu deschidere dubla catre mare. 

Este foarte populara, ceea ce inseamna ca ar putea deveni aglomerata in miez de vara si are un acces destul de greoi. Pornind din satul Afionas, se merge pe jos pret de 25-30 de minute, pe o poteca ingusta si abrupta pe alocuri. 

Plaja nu are amenajare si nici alte servicii si facilitati. 

La distante rezonabile pornind din Arillas Agios Georgios Corfu mai gasesti si plaja Agios Georgios Pagon, plaja Agios Stefanos, dar si plaja Sidari si faimosul Canal D’Amour

Canal D’Amour, Sidari

Unde te cazezi in Arillas Agios Georgios Corfu

Cele mai multe dintre unitatile de cazare din Arillas Corfu sunt de tip vile cu apartamente/studiouri, alaturi de cateva variante de hoteluri. 

Majoritatea ofera cazare in regim self catering, cu mici exceptii care au si micul dejun inclus. 

Numarul acestora este de ordinul zecilor, iar partea buna e ca in Arillas gasesti cazare pentru toate preferintele si toate buzunarele. 

In cazul in care preferi sa ai la indemana si mai multe variante sau vrei sa te cazezi intr-un loc poate mai puternic animat, te poti indrepta si catre Paleokastritsa (la 25 km distanta) sau catre Sidari (10 km distanta). 

Activitati si obiective turistice in Arillas Agios Georgios Corfu 

Arillas ofera oportunitati multiple pentru cei care simt nevoia sa exploreze frumusetea naturala a zonei. 

Plajele din zona, traseele pentru drumetii, satele traditionale vechi (Afionas, Magoulades, Kavvadades, Pagi si altele) – toate reprezinta motive plauzibile pentru care ai putea sa-ti faci vacanta aici. 

In zona plajei ai posibilitatea sa practici diferite sporturi acvatice, sa faci excursii pe mare si, in plus, Arillas are o energie aparte, cu mai multe centre de meditatie deschise, ateliere de lucru precum dans sau yoga si diferite mici festivaluri organizate anual (Festivalul Berii este printre cele mai apreciate – organizat la final de septembrie, cu muzica live, bucatarie locala). 

Restaurantele si tavernele din Arillas sunt considerate, de asemenea, o atractie in sine, cu atat mai mult cu cat te poti bucura atat de preparatele traditionale, cat si de numeroasele variante de peste si fructe de mare, omniprezente in meniuri. Printre restaurantele cu review-uri bune se numara Athina Taverna, Brouklis Taverna, Eftichia, Ammos Beach Bar si altele. 

In loc de concluzie

Statiunea Arillas din Corfu poate fi unul dintre locurile potrivite pentru tine atata vreme cat ti-ai propus sa te relaxezi in vacanta, intr-un cadru care sa-ti ofera atat plaje bune, cat si servicii si facilitati la indemana si atractii incantatoare in imediata apropiere. 

Exploreaza ofertele pentru vacante in Corfu disponibile la noi pe site si alege o varianta potrivita stilului tau!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?