Mon Repos Beach, una dintre plajele apropiate de Corfu Town

Daca ai ales sa te cazezi in zona Corfu Town, cel mai mare oras si capitala insulei Corfu, mai mult ca sigur esti interesat si de plajele pe care le ai la indemana, localizate la distante rezonabile. 

Una dintre acestea poate fi Mon Repos Beach, aflata in sudul orasului, la doar 13-14 minute de mers cu masina pornind din zona centrala. 

Descopera in cele ce urmeaza principalele caracteristici ale plajei Mon Repos, iar la noi pe site unele dintre cele mai tari oferte vacante Corfu.

Localizare Mon Repos Beach, cum ajungi si distante din alte statiuni

Plaja Mon Repos se afla la o distanta de 4 kilometri de centrul Corfu Town si la doar 1,7 kilometri de Aeroportul International Corfu. 

Poate fi reperata pe Google Maps atat cu denumirea de “Mon Repos Beach”, cat si cu numele de “Royal Baths Mon Repos”. 

Poti ajunge aici foarte usor din Corfu Town si cu linia de autobuz 2A. Exista statie chiar in imediata apropiere a plajei. 

ATENTIE: Mai jos, in sud, dupa ce treci de Vila Mon Repos (proprietate transformata in muzeu), vei intalni marcata pe Harti o alta plaja cu aceeasi denumire, sub forma “Mon Repos Beach Dock Kardaki”. In acest caz, accesul este mai dificil, fasia de nisip este mai ingusta, iar aspectul zonei este mai pietros. Aici se remarca un doc lung, realizat din marmura (vezi video mai jos).

Distante catre Mon Repos Beach din alte statiuni ale insulei:

  • distanta Dassia – Mon Repos Beach: 13,7 kilometri
  • distanta Kassiopi – Mon Repos Beach: 36 kilometri
  • distanta Sidari – Mon Repos Beach: 38 kilometri
  • distanta Paleokastritsa – Mon Repos Beach: 25 kilometri
  • distanta Agios Gordios – Mon Repos Beach: 16 kilometri
  • distanta Lefkimmi – Mon Repos Beach: 40 kilometri
  • distanta Kavos – Mon Repos Beach: 46 kilometri

Cum arata Mon Repos Beach si ce servicii sunt disponibile aici

Plaja are dimensiuni medii si este formata din nisip, iar la intrarea in mare exista pietre, ceea ce inseamna ca e bine sa ai la tine si acei cipici speciali pentru apa. 

Mon Repos este amenajata cu sezlonguri si umbrele, care pot fi inchiriate insa la preturi destul de ridicate (in iulie 2024, 28 euro/set de 2 sezlonguri). 

La mijlocul plajei exista un doc de lemn pe care vizitatorii se pot plimba, insa unii dintre turistii care au fost recent aici atrag atentia ca pe unele portiuni pot exista cuie. 

Mon Repos Beach are amenajare si pe zona verde din spate, alaturi de un bar/restaurant deschis in sezon. 

Fasia de nisip isi bucura vizitatorii si cu portiuni de umbra naturala, zona fiind una bogata in vegetatie. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Mon Repos Beach

Mon Repos Beach nu se numara neaparat printre cele mai populare plaje ale insulei Corfu, fiind mai degraba una dintre plajele usor de accesat de catre cei cazati in zona Corfu Town. 

Chiar daca nu este foarte cunoscuta, Mon Repos poate avea tendinta sa se aglomereze in miez de vara, atunci cand insula primeste cel mai ridicat flux de turisti. 

Daca alegi sa-ti faci vacanta in Corfu in intervalul iulie-august si vrei sa vizitezi aceasta plaja, e bine sa ajungi dimineata, mai devreme. Media maximelor atinge in jur de 31-32 de grade in atmosfera (temperaturi masurate la umbra), iar apa marii in jur de 25-26 de grade. 

In cazul in care preferi perioade mai degajate, poti alege sa vii aici la inceput de iunie sau la sfarsit de septembrie – inceput de octombrie. Intreaga insula va fi mai libera, la fel si Mon Repos Beach, temperaturile vor fi mai placute, iar preturile la cazare mai mici. 

Alte plaje apropiate de Mon Repos Beach 

Daca ai ajuns la Mon Repos si ai constatat ca nu rezonezi neaparat cu acest loc sau daca vrei ca in fiecare zi sa bifezi o alta plaja din apropiere de Corfu Town, trebuie sa stii ca la distante rezonabile te mai asteapta si:

Plaja Faliraki este una dintre plajele din apropierea centrului Corfu Town. Mai este cunoscuta si cu denumirea de Alekos Beach, si are amenajare cu sezlonguri si umbrele pe platforma de beton din partea stanga, cum privesti marea. 

Accesul in mare se face fie de pe trepte, fie de pe fasia de nisip din partea dreapta. In zona exista arici de mare si pietre la intrarea in apa. 

Intre Faliraki si Mon Repos sunt 4 kilometri (aproximativ 15 minute de mers cu masina). 

Plaja Gouvia este localizata la 10 kilometri de Mon Repos Beach, in dreptul micutei statiuni cu acelasi nume. Nici in acest caz nu vei intalni una dintre cele mai estetice plaje ale insulei, insa Gouvia Beach este in general mai linistita, mai degajata. 

Este formata dintr-un amestec de nisip cu pietris si are atat zone organizate cu sezlonguri, cat si zone libere. 

Plaja Dassia se afla in urmatorul golf din nordul statiunii Gouvia, la 14 kilometri departare de Mon Repos. 

Si aici vei intalni o buna amenajare, alaturi de o promenada cu restaurante si baruri.

In loc de concluzie

Mon Repos Beach este fi una dintre plajele la care poti ajunge usor pornind din centrul orasului Corfu Town. Parerile despre acest loc sunt impartite, asadar, daca ai fost deja aici sau urmeaza sa mergi in viitorul apropiat, asteptam cu interes feedback-ul tau. 

Nu uita sa arunci o privire si pe ofertele de vacanta in Corfu disponibile la noi pe site!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?