Achilleion Corfu si aproape totul despre vizita la acest palat din estul insulei

Achilleion este numele unui palat ridicat in secolul al XIX-lea, pentru Imparateasa Elisabeta a Austriei (cunoscuta si cu numele de Sissi), pe coasta de est a insulei Corfu. 

Localizat in satul Gastouri, la sud de Corfu Town, Achilleion functioneaza in prezent pe post de muzeu, fiind unul dintre cele mai importante si intens vizitate obiective ale insulei, in principal gratie stilului sau arhitectural si a vederii panoramice pe care o ofera catre linia de coasta. 

Descopera mai jos o serie de amanunte importante despre Achilleion, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu!

Unde este Achilleion Corfu, cum ajungi si distante din alte statiuni 

Palatul este localizat la 11,3 kilometri departare de centrul orasului Corfu Town. Drumul intre cele doua poate fi parcurs in aproximativ 25 minute, pe timp de vara, intr-o zi cu trafic normal. 

Se afla in satul Gastouri, la mica distanta de satul Κynopiastes (3,4 kilometri) si poate fi vizitat zilnic, in intervalul orar 08.00 – 20.00. 

ATENTIE: In prezent (iunie 2024) palatul Achilleion este in proces de renovare la interior, iar accesul este permis doar la exterior (pentru a vizita gradinile, statuetele, etc.), taxa fiind de 5 euro/persoana. Cei mai multi dintre cei care au vizitat Achilleion in aceasta maniera spun ca s-au putut bucura totusi de privelistea frumoasa pe care o ofera catre linia de coasta.  

Exista parcare la baza palatului, de unde va trebui sa urci pe jos o serie de trepte. 

Distante catre Achilleion din alte statiuni ale insulei:

  • distanta Dassia – Achilleion: 18 kilometri
  • distanta Moraitika – Achilleion: 10 kilometri
  • distanta Lefkimmi – Achilleion: 31 kilometri
  • distanta Kavos – Achilleion: 37 kilometri
  • distanta Agios Gordios – Achilleion: 10 kilometri
  • distanta Paleokastritsa – Achilleion: 28 kilometri
  • distanta Sidari – Achilleion: 43 kilometri

Scurt parcurs istoric al Palatului Achilleion Corfu

Achilleion a fost ridicat in anul 1890, la dorinta Imparatesei Elisabeta a Austriei. Era cunoscut faptul ca insula Corfu devenise destinatia de vacanta favorita a lui Sissi, care lasa sarcina proiectului in mainile arhitectului italian Raffaele Caritto. Proprietatea a apartinut anterior filosofului si diplomatului Petros Brailas-Armenis, fiind cunoscuta cu denumirea de Villa Vraila.

Palatul Achilleion se desfasoara pe o suprafata de circa 200.000 de metri patrati, iar stilul arhitectural a fost inspirat din regiunea Phaeacia a mitologiei grecesti, motivul central in ceea ce priveste decorul fiind chiar eroul antic Ahile (de la care deriva si numele constructiei). 

La interior, sunt infatisate scene eroice si tragice din Razboiul Troian, iar picturile si statuile lui Ahile sunt deosebit de prezente.  

Imparateasa Sissi a folosit palatul ca resedinta privata, primind in vizita doar fiicele sale. Se presupune ca imparatul Franz Joseph nu a ajuns niciodata aici. 

Gradinile luxuriante ale palatului, impreuna cu statuile si fantanile ridicate aici, ofera o vedere pitoreasca asupra dealurilor din imprejurimi, bineinteles, cu Marea Ionica pe fundal. 

Dupa moartea imparatesei, Achilleion a servit drept spital militar (in timpul Primului Razboi Mondial), orfelinat, sediu militar, fiind inchiriat in jurul anului 1962 de o companie privata care l-a transformat in cazinou (la etaj) si in muzeu la parter. 

In anul 1983, dupa ce contractul de inchiriere a fost reziliat, a intrat sub administratia Organizatiei Nationale a Turismului din Grecia. 

Alte atractii apropiate de Achilleion Corfu 

Achilleion are avantajul de a fi pozitionat intr-o zona care abunda in peisaje superbe si in atractii de toate felurile. Lasand deoparte plajele si statiunile din imprejurimi, trebuie sa stii ca, odata ajuns la acest palat, mai poti vizita relativ usor si:

Insula Pontikonisi este localizata la doar 3,9 kilometri departare de Achilleion. Privita de sus, are forma unui soarece, insa aspectul sau nu este singurul invaluit in mister, caci Pontikonisi pare sa fie strans legata si de unele legende din mitologia greaca. 

Gazduieste o capela (deschisa publicului doar pe data de 6 august) si poate fi vizitata usor, luand un taxi boat din zona Manastirii Vlacherna. 

Manastirea Vlacherna este adesea confundata cu Pontikonisi, insa e bine sa stii ca aceasta a fost ridicata pe o alta insulita, in imediata apropiere. 

Are un aspect inedit, peretii fiind vopsiti intr-un alb intens ce contrasteaza perfect cu albastrul marii de pe fundal, iar de aici pot fi urmarite si avioanele care decoleaza/aterizeaza pe Aeroportul International Corfu, a carui pista se afla la cativa kilometri distanta. 

Intre Manastirea Vlacherna si Achilleion sunt 12,8 killometri (in jur de 25 minute de mers cu masina). 

Obiectivele incarcate de istorie din Corfu Town raman un must see cata vreme te vei afla in zona. Fortareata Veche, Fortareata Noua, intreg centrul vechi, Piata Spianada, Muzeul de Arheologie, Biserica Sfantul Spiridon, promenada Liston si multe altele te asteapta la doar 10-11 kilometri departare de Achilleion. 

Desigur, fiind multe la numar, e greu sa le poti vizita in aceeasi zi. La noi pe blog te asteapta un articol cuprinzator despre Corfu Town, care sa te ajute sa selectezi obiectivele care-ti par mai interesante: Aproape totul despre Corfu Town, capitala insulei Corfu

In loc de concluzie

Speram ca informatiile de mai sus iti vor fi utile in timpul vizitei la Achilleion Corfu, iar daca ai ajuns deja aici, nu uita sa ne dai de veste si sa ne impartasesti cele mai noi impresii de la fata locului, mai ales daca palatul s-a redeschis pentru vizitele la interior. 

Bineinteles, pentru ca ne place sa organizam eficient concedii de mai bine de 15 ani, iti reamintim ca la noi pe site gasesti si unele dintre cele mai avantajoase oferte vacante Corfu!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?