Despre Nea Skioni, statiunea linistita din sudul bratului Kassandra

Nea Skioni este una dintre statiunile bratului Kassandra din Halkidiki, fost sat pescaresc, cu propriul port, cu taverne mereu aprovizionate cu peste proaspat si, nu in ultimul rand, cu o plaja premiata Blue Flag. 

Numele micutei statiuni provine de la anticul Skioni, considerat a fi una dintre cele mai vechi asezari din Halkidiki, infloritoare pe vremea Imperiului Roman. 

Nea Skioni se afla la 51 kilometri distanta de Nea Moudania si la 22 kilometri de orasul Kassandria

Daca te tenteaza sa stii mai multe despre acest loc de vacanta, in cele ce urmeaza gasesti detalii utile despre Nea Skioni, iar la noi pe site o multime de oferte vacante Kassandra, cu peste 70 variante de hoteluri si vile in care te poti caza.

Ce sa stii despre Nea Skioni Grecia

Nea Skioni este una dintre statiunile boeme, ceva mai linistite ale bratului Kassandra, cu o populatie permanenta de circa 1000 de locuitori.

Pe timp de vara, devine o destinatie potrivita celor care vor sa se bucure de vacante relaxante, intr-un loc nu extrem de dezvoltat din punct de vedere turistic, care a reusit sa pastreze cate putin din traditionalul clasicelor sate pescaresti grecesti. 

In Nea Skioni exista si un mic port, de unde pot fi inchiriate ambarcatiuni, iar zona in sine este cat se poate de potrivita pentru plimbarile romantice la apus, pentru fotografii frumoase si pentru a te bucura asa cum se cuvine de briza marii. 

In statiune se gasesc si numeroase taverne, din meniul carora nu lipsesc pestele proaspat si fructele de mare din belsug. Nea Skioni are zona de promenada, un mic parculet, loc de joaca pentru copii, dar si mici magazine, farmacie, clinica medicala privata,  magazin de peste, brutarii si patiserii. 

Localizare Nea Skioni si cum ajungi in aceasta statiune 

Nea Skioni se afla in partea de sud a bratului Kassandra, intre asezarile Louloudia si Frama si la circa 16 kilometri departare de spectaculosul Cap Possidi. 

De la intrarea pe brat (adica din Nea Potidea) si pana in Nea Skioni sunt aproximativ 44 de kilometri, ceea ce inseamna un drum cu masina de circa 35 minute, odata ce ai trecut peste Canalul Potidea. 

Din Salonic si pana in Nea Skioni sunt 108 kilometri (un drum de circa o ora si douazeci de minute), iar capitala Kassandrei, orasul Kassandria, se afla la o distanta de 22 kilometri fata de aceasta micuta statiune. 

In cazul in care vii cu masina personala catre Nea Skioni, ar trebui sa stii ca distanta Bucuresti-Nea Skioni este de 795 kilometri, cu intrare in Grecia pe la vama Kulata. 

Mai multe detalii despre acest drum gasesti la noi pe blog, in articolul: Traseu auto Bucuresti Halkidiki. Care este cel mai bun drum pana in peninsula greceasca

In Nea Skioni poti ajunge si cu transportul local. Daca vii cu avionul pana in Salonic, de la aeroport ar trebui sa iei un taxi sau autobuzul 78 pana la statia centrala KTEL din Salonic, urmand ca mai apoi sa iei un alt autobuz catre Kassandra. Orarul curselor KTEL poate fi verificat pe acest site, selectand destinatia si luna in care vei calatori. 

Pretul unei curse Salonic – Nea Skioni cu autobuzele KTEL este de 11.90 euro/persoana, iar durata calatoriei este de aproximativ 130 minute. 

Cum e vremea in Nea Skioni

Cu un sezon turistic ceva mai lung si cu o clima mediteraneana, Nea Skioni poate fi o destinatie buna de vacanta incepand cu luna mai si chiar si pana la inceputul lunii octombrie. 

Cele mai ridicate temperaturi se inregistreaza in Nea Skioni in intervalul iulie-august, atunci cand media maximelor atinge valori de circa 31 grade la umbra. 

Desi Nea Skioni nu se numara neaparat printre cele mai aglomerate statiuni ale bratului Kassandra, e posibil ca in acest interval sa gasesti sezlonguri mai greu la plaja (in special daca-ti faci aparitia ceva mai tarziu, nu la primele ore ale diminetii) si sa fii nevoit sa faci rezervare pentru a lua masa la taverna preferata. 

Daca nu esti foarte prietenos cu temperaturile ridicate si ai vrea sa prinzi si preturi ceva mai bune la cazare, dar si cat mai putina lume in jurul tau, e posibil sa-ti surada varianta unui concediu in Nea Skioni la sfarsit de mai, inceput de iunie sau dupa prima jumatate a lunii septembrie. 

Apa marii atinge cele mai ridicate valori in iulie-august (in jur de 25 grade), insa se pastreaza calda si in septembrie (cu o medie a temperaturilor de circa 23 grade). 

In mai, apa marii in Nea Skioni are in jur de 18 grade, iar in iunie aproximativ 22 grade. 

Despre plaja din Nea Skioni 

Plaja din Nea Skioni (pe care o vei gasi pe Harti cu denumirea de Nea Skioni Beach) a fost premiata cu distinctia Blue Flag in repetate randuri si este descrisa ca fiind potrivita si familiilor cu copii. 

Nisipul de pe plaja este fin, iar la intrarea in mare se pot intalni pietre, ceea ce inseamna ca e bine sa iei cu tine si papuceii speciali pentru apa. Panta de la mal este descrisa ca fiind lina, iar pe plaja gasesti amenajare cu sezlonguri si umbrele, dar si zone libere. 

Unele sezlonguri pot fi ocupate gratuit atata vreme cat faci o consumatie minima la unul dintre beach barurile de pe plaja. 

Gasesti zona amenajata cu sezlonguri si umbrele in partea stanga a portului cum te uiti la mare, aceea fiind si portiunea cea mai lata a fasiei de nisip. 

Pe plaja exista teren de volei, dar si un loc de joaca pentru cei mici, iar in imediata apropiere ai zona de promenada si tavernele. 

Mai multe informatii despre plaja acestei statiuni gasesti in articolul: Nea Skioni Beach Kassandra, una dintre plajele potrivite pentru familiile cu copii

Unde te cazezi in Nea Skioni

Nea Skioni isi asteapta vizitatorii cu optiuni de cazare pentru toate preferintele si pentru toate buzunarele. Sunt cateva zeci de unitati de cazare in aceasta statiune, cele mai multe dintre acestea cotate cu 3 stele. Exista totusi si variante de 4 sau chiar de 5 stele, cu servicii mai bune si diferite alte facilitati incluse, dar si cateva hoteluri apreciate localizate in afara statiunii, la distante de 3-5 kilometri.  

Majoritatea acestora au regim de cazare self catering, insa exista si cateva optiuni cu mic dejun inclus sau chiar si cu demipensiune/all inclusive, e drept, nu multe la numar. 

Cateva variante de hoteluri si vile din Nea Skioni:

  • Hotel Imperial de 3 stele, la o distanta de circa 50 metri fata de malul marii, plaja cu ponton, restaurant si terasa, piscina exterioara. 
  • Hotel Nefeli Villas & Suites de 3 stele, la 1,5 kilometri de Skioni, cu piscina exterioara si imprejurimi linistite. 
  • Hotel Xenios Anastasia Resort SPA de 5 stele, localizat la circa 3 kilometri de centrul statiunii, cu regim de cazare all inclusive sau demipensiune plus, ridicat chiar in mijlocul unei livezi cu maslini, intr-o zona cat se poate de linistita. 

Ce poti sa faci in Nea Skioni Kassandra 

Asa cum spuneam inca de la inceput, Nea Skioni nu este potrivita celor care cauta distractie si o atmosfera foarte animata, ci mai degraba celor care prefera vacantele linistite, de familie sau axate pe odihna. 

Zona de promenada, portul, centrul statiunii si stradutele sale pot fi locuri in care sa te plimbi la ceas de seara,  iar daca ai in plan sa si vizitezi cate ceva, poti avea in vizor cateva bisericute din apropiere sau chiar si atractii mai importante, precum Capul Possidi, aflat la o distanta rezonabila (16 kilometri). 

Biserica Agios Nikolaos este localizata relativ aproape de centru si include si Monumentul Eroilor din Nea Skioni. Cei care au vizitat-o in zilele de duminica spun ca au putut participa la slujbe foarte frumoase. 

Vizita la biserica ortodoxa Ekklisia Panagia Faneromeni poate fi o alta activitate de care sa te bucuri in imediata vecinatate a statiunii Nea Skioni. O gasesti la 3,1 kilometri departare de centru. Biserica este construita aproape de malul marii si are picturi din secolul al 16-lea. 

Daca simti nevoia de mai multa forfota, te poti indrepta usor si catre statiunile Hanioti, Polychrono sau Kallithea (cea mai animata dintre toate), catre care vei face maximum 25 minute cu masina. 

Taverne in Nea Skioni. Unde si ce poti manca 

La capitolul restaurante si taverne, Nea Skioni sta si mai bine, mai ales ca majoritatea bucatariilor se aprovizioneaza cu peste proaspat chiar din aceasta zona. 

Mai jos am selectat cateva taverne cu review-uri pozitive primite din partea celor care le-au calcat pragul in ultimii ani:

Georgos Restaurant, localizat chiar in port si la doar cateva zeci de metri de plaja este unul dintre locurile in care poti manca creveti preparati in diferite feluri, calamari, caracatita, midii in sos de mustar, biban, peste-spada, anchoa, dorada, chefal si multe altele. 

O parte dintre romanii care au luat masa aici in 2022 spun ca preturile sunt acceptabile, ca mancarea este proaspata si gustoasa, iar cartofii pai serviti cu tzatziki – un deliciu. 

Gelateria si patiseria Anemoni, pe care o gasesti la 170 metri departare de port si de plaja, poate fi locul potrivit in care sa te rasfeti cu o inghetata sau cu dulciuri traditionale grecesti. Are nota 4,9 din 5 pe Google, iar cei care au facut o oprire aici spun ca s-ar intoarce oricand 🙂 

Printre locurile care au primit laude se mai numara si Sofia U Sofii (cu specific mediteranean si georgian), Thalassa kordellas, Galiagria Pizzeria si altele. 

In loc de concluzie

Nea Skioni este pentru tine daca preferi vacantele in destinatii mai linistite, inconjurat de taverne cu mancare buna si de peisaje cat se poate de frumoase. Daca alegi sa-ti organizezi concediul aici sau ai fost deja in Nea Skioni, asteptam cu mult interes si impresiile tale!

Iar daca nu ai gasit inca locul potrivit de cazare in aceasta zona, te asteptam la noi pe site cu unele dintre cele mai bune oferte vacante Kassandra!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?