Petriti, satul cu cel mai mare port pescaresc din insula Corfu

Aflat in sud-estul insulei Corfu, cam pe la jumatatea distantei dintre asezarile Moraitika si Lefkimmi, satul Petriti este unul dintre cele mai bune locuri in care te poti opri pentru a manca peste si fructe de mare. 

Se spune ca Petriti detine cel mai mare port pescaresc al insulei, iar de-a lungul liniei sale de coasta sunt deschise in jur de 5 taverne cu astfel de specific. In plus, locul este cat se poate de potrivit pentru cei care au nevoie de o experienta relaxanta in vacanta. 

Te invitam intr-o scurta calatorie virtuala in zona satului Petriti, iar la noi pe site te intampinam cu unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu.

Unde este Petriti, cum ajungi si distante din alte statiuni

Petriti se afla la o distanta de aproximativ 30 kilometri pornind din Corfu Town si la 27 kilometri departare de Aeroportul International Corfu. 

Din Corfu Town si pana in Petriti ar trebui sa faci in jur de o ora cu masina, intr-o zi de vara. Se poate ajunge cu masina pana in apropierea portului si a plajei.  

Te poti deplasa intre capitala insulei si Petriti si cu autobuzele locale (linia B2).

Distante catre Petriti din alte statiuni ale insulei

  • distanta Moraitika – Petriti: 9,7 kilometri
  • distanta Benitses – Petriti: 16,3 kilometri
  • distanta Kassiopi – Petriti: 62 kilometri
  • distanta Sidari – Petriti: 67,5 kilometri
  • distanta Paleokastritsa – Petriti: 48 kilometri
  • distanta Agios Gordios – Petriti: 25,9 kilometri
  • distanta Kavos – Petriti: 18 kilometri

Ce sa stii despre Petriti Corfu si despre tavernele cu specific pescaresc 

Numele antic al satului a fost Erypos, pentru ca Petriti este situat la gura de varsare a raului Evripos in mare. 

Petriti este una dintre asezarile potrivite in mod particular celor care cauta sa-si petreaca vacantele intr-un cadru linistit, mai putin atins de turismul in masa. 

Are o populatie permanenta de circa 640 de locuitori, multi dintre acestia lucrand in industria pescuitului. Barcile traditionale pornesc pe mare in zori de zi si se intorc catre amiaza cu capturi abundente – acesta fiind considerat de altfel un soi de ritual zilnic in Petriti – nu doar un mod de trai, ci si o dovada a mostenirii culturale, a priceperii si a pasiunii pescarilor din sat. 

Este oarecum in contrast cu statiunile mari si populare (Kavos, Sidari, etc.), nu are animatie pe timp de seara si nici resorturi. In Petriti exista o serie de unitati de cazare, majoritatea de tip vile cu apartamente/camere de inchiriat. 

Este potrivit si acelor persoane care cauta experiente de yachting, fie pentru o scurta escala, fie pentru un sejur prelungit, dar mai ales gurmanzilor si acelor turisti care doresc sa savureze preparate din peste si fructe de mare. 

Pornind din port si coborand catre sud, unde se afla plaja Petriti, se remarca o serie de taverne cu multe recomandari, printre care mentionam si Taverna Leonidas Petriti (cea mai apropiata de port), Taverna Stamatis, Taverna Limnopoula (cu cele mai multe review-uri), Taverna Limanaki Fish, dar si Taverna Mythos

Din meniurile acestora nu lipsesc sardinele, anchoa-ul, midiile, caracatita preparata in diferite moduri, crevetii saganaki sau pregatiti la gratar, dorada, bibanul de mare, sole si altele. 

Petriti nu se aglomereaza foarte tare nici macar in plin sezon si poate fi genul de loc in care sa te bucuri de o scurta escapada linistita in cazul in care esti cazat intr-o statiune mai animata din zona (precum Kavos). 

Cum este plaja din Petriti si ce alte plaje sunt in apropiere

In partea dreapta a portului cum privesti marea, plaja Petriti isi asteapta vizitatorii cu aceeasi atmosfera serena. Poate fi reperata pe Google Maps cu denumirea de “Paralia Petriti” si este formata din nisip.

In plin sezon poate avea o oarecare amenajare cu sezlonguri si umbrele (putine la numar), insa nu devine aglomerata nici macar in mijlocul verii. 

Plaja Petriti are o intrare lina in mare, insa aproape de mal poti intalni si pietre, motiv pentru care e bine sa ai la tine si acea incaltaminte speciala. 

In unele zile cu mare mai agitata, apa poate deveni usor tulbure la mal, din pricina nisipului in nuante de gri. 

Sigur, plaja Petriti nu poate fi plasata prea sus in topul celor mai aspectuoase plaje din insula, insa poate concura cu succes in randul celor mai linistite astfel de locuri. 

La distante acceptabile fata de aceasta fasie de nisip te mai asteapta si alte plaje:

Plaja Notos este cea mai apropiata. Este formata din mai multe mici sectiuni, cu vegetatie deasa pe fundal si o intrare lina in mare.

In imediata apropiere gasesti restaurantul Electra’s Garden, cu o nota de 4,5 pe Google (iulie 2024). 

Intre plaja Notos si plaja Petriti sunt 3 kilometri (in linie dreapta, distanta este cu mult mai mica, insa vei fi nevoit sa ocolesti). 

Plaja Boukari se afla la 2,8 kilometri de Petriti, in sens opus, catre Moraitika. Are un aspect ingust, este formata din pietricele, prezente si la intrarea in mare si are cateva restaurante in apropiere. 

Cel mai popular este Boukari Beach Restaurant, cu specific grecesc, localizat la circa 600 metri departare de plaja. 

Plaja Moraitika este localizata la 9 kilometri departare de Petriti si poate fi o alegere mai buna daca ai nevoie de amenajare cu sezlonguri si umbrele si de mai multe servicii si facilitati cata vreme te relaxezi la malul marii. 

Aici gasesti si centre de sporturi acvatice, dar si centre de inchirieri hidrobiciclete si alte mici ambarcatiuni. 

In loc de concluzie

Daca ai ales sa-ti faci vacanta intr-una dintre statiunile din estul sau sudul insulei Corfu, iti recomandam sa dai o fuga intr-o dupa amiaza si pana in Petriti, pentru a te bucura de linistea aparte a acestui loc si, bineinteles, de deliciile culinare. 

Nu uita sa intri si la noi pe site, caci acolo te asteapta unele dintre cele mai avantajoase oferte vacante Corfu!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?