Rezervatia Ropotamo Bulgaria, unul dintre locurile neatinse de civilizatie, din apropiere de Sozopol

Litoralul vecinilor bulgari se poate lauda cu multe locuri in care natura pare sa ramana inca stapana pe situatie, iar Rezervatia Ropotamo este doar unul dintre ele. Localizata in sud, intre statiunile Sozopol si Primorsko, Ropotamo este una dintre cele mai vechi rezervatii din Bulgaria (declarata in 1940), intinzandu-se de-a lungul raului cu acelasi nume, care se varsa in Marea Neagra. 

Mai jos gasesti o serie de detalii care-ti pot fi utile in cazul in care decizi ca trebuie sa vizitezi acest loc in timpul concediului petrecut la bulgari, iar la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacanta litoral Bulgaria, cu sute de hoteluri din toate statiunile cunoscute, inclusiv din zona Sozopol.

Unde se afla Rezervatia Ropotamo Bulgaria si cum poti sa o vizitezi

Rezervatia Ropotamo se afla in partea de sud a litoralului bulgaresc, la circa 10 kilometri departare de Sozopol si la 40 de kilometri de orasul Burgas. Duni este una dintre cele mai apropiate statiuni de aceasta rezervatie, iar mai jos, in sud, se afla Primorsko, urmata de Kiten

Operatorii locali organizeaza in plin sezon excursii de o zi cu plecare din statiunile mari catre Rezervatia Ropotamo. 

Spre exemplu, in august 2022, o astfel de excursie costa in jur de 35-40 euro de persoana si includea preluarea si transferul inapoi la hotel, asistenta turistica in limba engleza pe tot parcursul experientei, plimbare cu barca pe raul Ropotamo, dar si cateva alte opriri la obiective precum: Manastirea Sf.George din Pomorie, orasul vechi Sozopol si orasul Burgas. 

Iti recomandam sa nu te aventurezi de unul singur printr-un loc in care natura este la ea acasa, fara sa ai experienta pe trasee de genul si fara sa fii echipat si instruit asa cum se cuvine. 

Ce sa stii despre Rezervatia Ropotamo 

Rezervatia Ropotamo se intinde pe o suprafata de aproximativ 1000 de hectare si este impartita in cateva sectoare mai mici: Rezervatia Nuferilor, Rezervatia insulei Sf Toma, Rezervația Arkutino, Mlaștina Alepu, Rezervația de pelin de mare, zona Stamopolu, zona Maslen nos si Capul de leu, acesta din urma fiind una dintre cele mai importante atractii naturale din zona. 

Rezervatia Nuferilor este cea mai mare dintre toate, se intinde pe o suprafata de circa 14 hectare, iar aici poate fi locul perfect in care sa admiri fascinantii nuferi albi si nuferi galbeni. 

Insula Sf. Toma are o suprafata de circa 10 hectare si se remarca printr-o fauna si o vegetatie aparte: anumite specii de cactusi cresc aici, insa si o serie de specii de serpi. 

Practic, fiecare loc din aceasta rezervatie gazduieste o natura cat se poate de frumoasa, cu sanse de a putea observa cateva dintre cele peste 250 specii de pasari (marele vultur cu coada alba este doar unul dintre exemple), 100 de specii de plante rare si alte mamifere precum caprioare, vidre, sacali, mistreti, peste 10 specii de lilieci si peste 20 de specii de amfibieni, dar si reptile precum sarpele leopard, sarpele sorecar sau sarpele de apa. 

Ropotamo Beach si implicit locul in care raul Ropotamo se varsa in Marea Neagra, reprezinta, de asemenea, unele dintre cele mai frumoase atractii ale rezervatiei. 

Totusi, indiferent de cat de bine vom incerca noi sa descriem acest loc, imaginile surprinse aici cu drona par sa vorbeasca de la sine. 

Cum arata Ropotamo Beach si cum poti ajunge la aceasta plaja

In zona rezervatiei si in imediata sa vecinatate se gasesc mai multe plaje incantatoare, insa plaja care poarta numele de Ropotamo se afla la gura de varsare a raului Ropotamo in Marea Neagra si le ofera vizitatorilor bucuria unui peisaj cat se poate de incantator. 

Plaja Ropotamo este considerata a fi una dintre cele mai bine conservate plaje salbatice de pe litoralul bulgaresc, insa acest lucru este facilitat intr-o mare masura si de accesul greoi. 

Pentru a calca pe nisipul fin de la Ropotamo Beach, e nevoie sa mergi pe jos in jur de 30 de minute, ceea ce multora dintre turisti nu le convine, spre binele naturii si spre binele celor care aleg sa depuna putin efort pentru a se lasa vrajiti de cadrul natural de aici. 

Drumul pe care trebuie sa-l parcurgi pe jos nu este descris ca fiind prea dificil, insa cei care au mai fost acolo recomanda sa ai la tine un spray impotriva tantarilor, pe care sa nu uiti sa-l si aplici, dupa ce te-ai dat jos din masina 🙂 

Ropotamo Beach este o plaja din nisip, pe multe dintre portiunile sale chiar cu nisip foarte fin, insa lipsita de orice fel de organizare. Ia cu tine tot ce consideri necesar pentru o experienta cat mai confortabila (prosop, apa plata, umbrela, crema cu factor de protectie, gustari, etc) si ai grija sa lasi curatenie in urma ta. 

In loc de concluzie

Rezervatia Ropotamo si implicit Ropotamo Beach sunt locuri care ti se vor potrivi de minune daca iubesti drumetiile in natura si plajele salbatice. Daca ai ajuns in ultima perioada aici sau daca ai in plan sa faci o vizita in aceasta rezervatie a vecinilor bulgari, asteptam cu interes povesti despre experienta ta.

Totodata, iti reamintim ca la noi pe site te asteapta o multime de oferte vacante litoral Bulgaria, din care sa poti selecta hotelul perfect pentru tine, in statiunea care ti se potriveste cel mai bine!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Bulgaria?