Scuba diving in Bulgaria. Centre de scufundari, preturi si locuri care merita descoperite

Litoralul bulgaresc se afla in topul preferintelor turistilor romani atunci cand vine vorba de vacantele de vara, fapt datorat apropierii fata de casa, dar si a conditiilor bune si variate oferite de hotelierii vecini. Un subiect mai putin dezbatut al activitatilor de care te poti bucura pe litoralul bulgaresc este scuba diving-ul – sport acvatic care nu a capatat momentan aici amploarea cunoscuta in alte destinatii ale Europei si ale lumii.

Cu toate acestea, daca esti tentat sa incerci aceasta activitate pentru prima data sau daca ai mai practicat-o si urmeaza sa pleci la mare in aceasta destinatie, ei bine, poti sa faci scuba diving si in Bulgaria. 

Mai mult, preturile sunt ceva mai accesibile comparativ cu alte destinatii, iar locurile care asteapta sa fie vazute sunt mai putin impanzite de turisti. 

Descopera, in cele ce urmeaza, cateva detalii utile despre tot ce inseamna scuba diving in Bulgaria, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacanta litoral Bulgaria, cu sute de hoteluri din toate statiunile cunoscute!

Cum este sa faci scuba diving in Bulgaria. Cele mai cunoscute locuri pentru scufundari

Stim cu totii ca Bulgaria nu se numara printre destinatiile de top in ceea ce priveste scuba diving-ul, iar ca viata subacvatica a Marii Negre nu poate fi comparata, la nivel de diversitate, cu cea din oceane si cea din alte mari, precum Mediterana. Cu toate acestea, cererile pentru scufundari incep sa creasca de la an la an pe litoralul bulgaresc, mai ales ca aici se afla si o serie de locuri numai bune de explorat in cadrul unei astfel de activitati: epave de pe vremea celui de-al Doilea Razboi Mondial, pesteri subacvatice si diferite situri arheologice descoperite sub apele marii.

Unul dintre cele mai populare puncte in care se poate face scuba diving in Bulgaria este orasul Varna.  Varna atrage oricum an de an foarte multi turisti cu plajele sale (atat cele din oras, cat si cele din imediata vecinatate), dar si cu atractiile din centru. 

Mai nou, Varna reuseste sa devina un fel de hot spot si pentru pasionatii de diving, gratie vechiului port roman scufundat in zona (localizat la o adancime de doar 12 metri), fapt ce le permite inclusiv scafandrilor cu nivel scazut de certificare sa-l poata bifa. 

Este cunoscut faptul ca in zonele apropiate de tarmul orasului Varna, scafandrii au descoperit de-a lungul timpului artefacte care dateaza inca din antichitate. 

Zonele oraselor Burgas si Sozopol se mai afla pe lista locurilor unde poti face scuba diving in Bulgaria, iar printre atractiile subacvatice care pot fi explorate se numara Padurea de Piatra Scufundata (localizata intre nordul orasului Sozopol si insula Sfantul Ivan, la 20 metri adancime), epava navei Regele Carol I (gasita la o adancime de 23.5 metri), epava submarinului U-211 (gasita in zona Capului Galata, Varna, la 25 metri adancime), epava navei rusesti “Lieutenant Pushchin” (aflata la 33 m adancime), dar si zone de la Tyulenovo, Rezishteto, Shabla, Ezerets, si altele. 

Pe langa aspectul deosebit de interesant al epavelor scufundate si al altor atractii aflate la adancime, cei care aleg sa faca scuba diving in Marea Neagra pot avea si norocul de a observa delfini, testoase, caluti de mare, pestele-teava, caine de mare, scorpie de mare si altele.

Centre de scuba diving Bulgaria 

Asa cum spuneam de la inceput, litoralul bulgaresc incepe sa se dezvolte si la capitolul scuba diving, astfel ca, in ultimii ani, s-au deschis din ce in ce mai multe centre pentru acest tip de sport acvatic.

Dive center Baracuda este unul dintre centrele de diving din Varna, in apropierea insulei artificiale Ostrova (zona industriala) si la circa 4 kilometri distanta de centrul orasului. Gasesti mai multe informatii despre acest centru, preturi si tipuri de experiente aici

Angel Divers Nessebar este unul dintre centrele pe care le vei avea la indemana daca alegi sa-ti faci vacanta in zona Sunny Beach – Nessebar. Centrul se afla in partea orasului vechi, chiar langa Teatrul Antic, iar daca vrei sa citesti mai multe despre ei, o poti face aici.

Harry’s Diving Center este localizat in statiunea Nisipurile de Aur, foarte aproape de plaja si in imediata vecinatate a International Hotel Casino & Tower Suites. Poti explora toate tipurile de experiente la care te poti inscrie direct la ei pe site

DUE-Deep Underwater Education poate fi o alta varianta, daca te vei orienta catre zona Sozopol. Acest centru se afla la doar 200 metri distanta de plaja centrala din Sozopol si la circa 400 metri departare de Muzeul Arheologic. Detalii de contact gasesti aici

Totodata, in statiunea Albena exista mai multe hoteluri care au si centru de diving. Daca esti interesat in mod deosebit de aceasta activitate, ia in considerare ca te poti caza la un astfel de hotel cu centru de scufundari integrat 🙂 

Daca mai stii si alte centre de scuba diving Bulgaria pe care le-ai putea recomanda celor care vor sa incerce aceasta activitate pentru prima data pe litoralul vecinilor, asteptam cu mult interes si recomandarile tale!

Cand sa faci scuba diving in Bulgaria si care sunt preturile

Spre deosebire de alte destinatii, in general din tarile calde, unde scuba diving-ul se face pe intreg parcursul anului, in ceea ce priveste litoralul bulgaresc, aceasta activitate se practica in intervalul aprilie-octombrie, insa sezonul oficial al scufundarilor (in mod special pentru incepatori) se desfasoara pe parcursul sezonului de vara. 

Astfel, cei mai multi turisti care se inscriu la cursuri de scuba diving o fac in intervalul iunie – sfarsit de august, perioada in care apa marii atinge valori cuprinse intre 22-25 grade. 

Fiind vorba despre o activitate care incepe sa cunoasca popularitate, e bine sa-ti faci rezervarile din timp daca vrei sa te asiguri ca prinzi loc in zilele in care te vei afla in vacanta pe litoralul bulgaresc. 

Preturile la scuba diving Bulgaria in 2021-2022 aratau cam asa: 

  • Discover Scuba Diving (curs de initiere in scufundari) – 40 euro 
  • Curs Open Water Scuba Diving (primul nivel de certificare) –  300 – 400 euro 
  • Curs Advanced Open Water(al doilea nivel de certificare) – 250 – 300 euro 
  • Curs Rescue Diver (al treilea nivel de certificare) – 250 – 300 euro 
  • Curs Divemaster – 400 – 500 euro

Desigur, exista posibilitatea ca tarifele sa cunoasca usoare cresteri pentru sezonul de vara 2023. 

E bine sa ai in vedere si ca majoritatea acestor cursuri tin mai multe zile. Intreaba inainte de a face o rezervare care este durata exacta a cursului pe care vrei sa-l iei si asigura-te ca ai suficient timp la dispozitie cat sa-l termini. 

In loc de concluzie

Chiar daca nu se numara printre principalele atractii ale litoralului vecinilor bulgari, scuba diving-ul ramane o activitate pe care o vei avea la indemana daca alegi sa-ti faci vacanta aici, cu atat mai mult cu cat cererea pentru acest tip de sport acvatic creste de la un an la altul. 

Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte pentru vacantele la mare in Bulgaria, cu perioade de reduceri si hoteluri extrem de indragite de catre turistii romani!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Bulgaria?