Scuba diving Marmaris. Cum decurge un tur de o zi si care sunt locurile populare pentru scufundari

Printre activitatile pe care le vei avea la indemana daca alegi sa-ti petreci vacanta in Marmaris Turcia se numara si scuba diving-ul, un sport acvatic deosebit de popular in aceasta zona, binecuvantata cu un climat potrivit, un mediu subacvatic cat se poate de frumos si o apa a marii limpede si curata. 

Daca te numeri printre practicantii acestui sport sau, din contra, vrei sa-l incerci pentru prima data, e bine sa stii de la inceput ca in Marmaris vei gasi suficient de multe centre de scufundari, o multime de locuri potrivite (in zona Marmaris exista in jur de 50 de locuri renumite pentru scuba diving), dar si posibilitatea de a te inscrie la excursii optionale al caror program este centrat pe aceasta activitate. 

Descopera, in cele ce urmeaza, detalii utile despre scuba diving Marmaris, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacante Marmaris, cu zeci de hoteluri din care sa-l poti selecta rapid pe cel care ti se potriveste cel mai bine!

Tur de o zi la scuba diving Marmaris

Poate una dintre cele mai la indemana variante prin care poti practica scuba diving in Marmaris este reprezentata de ofertele operatorilor locali – practic, o experienta de tip day tour, caz in care esti preluat de la hotel si adus inapoi la ora stabilita. Aceste tururi sunt organizate de regula incepand cu luna aprilie si uneori chiar si pana aproape de finalul lui octombrie. 

In general, un tur de scuba diving in Marmaris incepe in jurul orei 09.00 AM si se termina undeva la 17.00 – 17.30 PM. In cadrul unei astfel de experiente vei face opriri in locuri populare pentru scuba diving, cu ape putin adanci sau de adancime medie, ceea ce le face sa fie potrivite si pentru incepatori. 

Daca vei fi insotit de cineva care nu doreste sa faca scufundari sau nu stie sa inoate, acesta poate fi un prilej perfect pentru persoana respectiva de a se bucura de atmosfera de pe barca, de soare si de peisajele frumoase. 

La inceputul turului, ti se va face un instructaj si ti se va prezenta echipamentul pe care urmeaza sa-l utilizezi. 

Echipamentul ar trebui sa fie inclus, la fel si asistenta unui instructor autorizat. Totodata, cele mai multe dintre aceste excursii au si masa de pranz asigurata, pe barca. Pentru a avea certitudinea ca aceste aspecte sunt bifate, intreaba operatorul atunci te pregatesti sa achiti excursia. 

Cele mai cunoscute locuri de scuba diving Marmaris 

Zona Marmaris a primit de-a lungul timpului multe laude pentru apa limpede si cristalina. Acest lucru reprezinta unul dintre cei mai importanti factori atunci cand vorbim de scuba diving, pentru ca te vei putea bucura de o vizibilitate buna si vei putea observa frumusetea vietii subacvatice in adevaratul sens al cuvantului. 

Locurile in care se practica scuba diving Marmaris au adancimi variabile, in general de pana la 50 metri, si pot fi potrivite atat incepatorilor, cat si pentru cei mai avansati. 

Printre cele mai populare locuri de scuba diving in Marmaris se numara:

Pestera Baca – cei care vor sa incerce scuba diving aici se pot scufunda la adancimi intre 5-50 metri. Pestera are o forma conica, cu o intrare de circa 14 metri latime si o iesire ceva mai ingusta. Mai este cunoscuta si sub denumirea de Chimney Cave si este extrem de apreciata inclusiv de catre cei pasionati de fotografie. 

Golful Abdi Reis, aflat in imediata apropiere a insulei Yildiz, este renumit pentru apa sa limpede. Atat incepatorii, cat si expertii, au ce explora aici, pentru ca adancimea locului variaza intre 0 – 33 metri, insa e posibil ca in varf de sezon sa gasesti destul de multe ambarcatiuni oprite in aceasta zona. 

Capul Sari Mehmet – un alt loc popular pentru practicantii de scuba diving, localizat intre statiunile Turunc si Icmeler,  cu o adancime care variaza intre 5-20 metri. Aici se practica uneori si scufundari pe timp de noapte, iar in imediata apropiere se mai afla inca un loc apreciat de scafandri: Cathedral Cave. 

Insula Keci este un loc de scufundari potrivit cu precadere expertilor, iar pe fundul apei pot fi zarite aici vechi vase de lut, alaturi de creaturi marine precum murene, caracatite sau pesti cardinal de culoare rosie. 

Capul Hayitli, localizat pe partea opusa fata de insula Keci, este potrivit mai ales incepatorilor. Adancimea sa variaza intre 5-38 metri, iar mediul de aici este descris ca fiind cu precadere stancos. 

Alte locuri potrivite pentru scufundari in Marmaris mai sunt si Stanca Yazih, Golful Aksu, Capul Kutuk (cu o adancime destul de mare, de pana la 52 metri), dar si Golful Galleon. 

Centre de scuba diving Marmaris 

Statiunea Marmaris este recunoscuta la nivel international pentru multitudinea de locuri folosite pentru practicarea scufundarilor, iar centrele de sporturi acvatice de aici ofera turistilor cursuri de initiere, cursuri pentru nivel avansat, dar si posibilitatea obtinerii certificarilor internationale. 

Practic, fie ca te vei afla la primul contact cu acest sport acvatic, fie ca esti deja un practicant de scuba diving si vrei sa-ti perfectionezi abilitatile, in Marmaris nu ai sanse sa nu gasesti un centru cu personal instruit pentru aceasta activitate. 

Daca vrei sa cauti un astfel de centru pe cont propriu, mai mult ca sigur vei gasi multe variante de-a lungul zonei de faleza din centrul Marmarisului. 

In oferta acestor centre vei gasi atat varianta de cursuri pentru incepatori, excursii de o zi (day tour), dar si programe de cursuri PADI advanced open water, PADI rescue sau PADI dive master. 

Printre centrele care au strans recenzii bune in ultima vreme se numara Paradise Diving Center (in zona de centru faleza din Marmaris City), Marmaris Happy Divers, dar si Divers Delight (localizat in centrul statiunii Icmeler) si altele. 

In loc de concluzie

Daca ai in plan sa faci scufundari in timpul vacantei tale in Marmaris, locul este cat se poate de ofertant si mai mult ca sigur experienta ta va fi una placuta atata vreme cat te orientezi catre un operator sau catre un centru cu recomandari si, cel mai important, asculti cu atentie instructiunile si tii cont de toate indicatiile primite de la personalul calificat care te va acompania. 

Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai tentante oferte vacante Marmaris, din care sa poti selecta simplu si rapid ce te avantajeaza!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?