Stelari Beach Corfu, o alta plaja paradisiaca din zona Paleokastritsa

In randul plajelor cu aspect salbatic localizate pe coasta de vest a insulei Corfu isi face loc si Stelari Beach, o fasie ingusta de-o frumusete rapitoare, inconjurata de ape turcoaz si cu stanci inalte pe fundal. 

Stelari Beach si imprejurimile sale se aseamana cu unele plaje din Lefkada si, evident, cu unele peisaje rupte din insule exotice de pe alte continente. Stelari poate fi accesata doar de pe mare.

In cele ce urmeaza regasesti mai multe amanunte utile despre vizita la Stelari Beach, iar la noi pe site te intampinam cu unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu.

Unde este Stelari Beach Corfu, cum ajungi si distante din alte statiuni

Pornim intr-o calatorie virtuala pe coasta de vest a insulei si ne indreptam catre zona Paleokastritsa, binecuvantata cu o serie de plaje aparte, printre care se numara si Stelari Beach. 

Plaja poate fi reperata pe Google Maps cu exact aceasta denumire “Stelari Beach”, insa mai este cunoscuta si cu alte nume, precum “Paradise 2”, “Kamari” sau “Stellaris”. 

La Stelari Beach poti ajunge prin intermediul unei scurte calatorii cu barca, pe care o poti lua de la plaja satului Liapades (taxi boat sau o mica ambarcatiune inchiriata). Sunt sanse sa gasesti la operatorii locali si tot felul de variante de excursii pe mare, care sa aiba inclusa in program si o oprire la plaja Stelari. 

Se pare ca ar exista si un traseu cu franghii, foarte dificil, de coborare catre Stelari, dupa cum relateaza unele dintre persoanele care au incercat sa-l repereze, insa sfatul nostru este sa nu te aventurezi in experiente periculoase atata vreme cat majoritatea turistilor, dar si a localnicilor, recomanda accesul de pe mare catre aceasta plaja.

Distante catre Stelari Beach din alte orase si statiuni:

  • distanta Paleokastritsa – Stelari Beach: 8 kilometri 
  • distanta Sidari – Stelari Beach: 28 kilometri
  • distanta Kassiopi – Stelari Beach: 41 kilometri
  • distanta Dassia – Stelari Beach: 16,5 kilometri
  • distanta Corfu Town – Stelari Beach: 24,5 kilometri
  • distanta Benitses – Stelari Beach: 31,2 kilometri
  • distanta Kavos – Stelari Beach: 63 kilometri

Cum arata Stelari Beach Corfu si ce sa iei cu tine cand vii aici 

Plaja Stelari are dimensiuni generoase, este formata dintr-un amestec de nisip cu pietris deschis la culoare (ce accentueaza acea nuanta turcoaz a apei) si are pe fundal un perete stancos cu vegetatie. 

Nu este o plaja potrivita persoanelor cu mobilitate redusa si nici familiilor cu copii micuti.

In unele veri, se poate intampla sa fie amenajata cu sezlonguri si umbrele pe un anumit segment, iar in zona sa fie oprita si o barcuta (Cantina Boat) cu racoritoare si gustari. 

Totusi, sfatul nostru este sa vii pregatit cu tot ce-ti trebuie la Stelari Beach, pentru ca exista sanse sa nu ai de unde sa te poti aproviziona. 

Ia-ti apa plata din belsug, crema cu factor de protectie ridicat, prosop, dar si echipamentul pentru snorkeling, caci apa este foarte limpede in aceasta zona si-ti va permite sa observi mai usor viata subacvatica 🙂

Plaja nu are locuri cu umbra naturala – aspect de care e bine sa tii cont daca urmeaza sa vii aici intr-o zi cu soare puternic.

Asigura-te ca lasi plaja in urma ta cel putin la fel de curata pe cat ai gasit-o.  

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Stelari Beach Corfu

Pentru ca face parte din randul plajelor la care se ajunge destul de greu, Stelari Beach nu se numara printre cele mai aglomerate de pe coasta de vest. 

Cu toate acestea, in intervalul iulie-august, Stelari primeste un numar mai ridicat de vizitatori (vor fi destul de multe barcute ancorate la mal) sau oprite in imprejurimi, pentru snorkeling. 

Daca preferi perioadele mai libere, poti opta pentru o vacanta in Corfu fie la inceput de iunie, fie la final de septembrie sau chiar si la inceput de octombrie. 

In aceste cazuri, inclusiv Stelari va fi mai degajata, temperaturile mai blande, iar preturile la cazare in statiunile din apropiere vor fi mai scazute.

Alte plaje apropiate de Stelari Beach Corfu 

Intreaga zona Paleokastritsa isi bucura vizitatorii cu o multime de plaje frumoase, iar la distante rezonabile fata de Stelari se mai afla si urmatoarele:

Plaja Chomi este localizata in golful imediat urmator dupa Stelari, catre Paleokastritsa. Mai este cunoscuta si cu denumirea de Paradise Beach si poate fi vizitata tot prin intermediul excursiilor cu barca.

Sunt sanse ca stationarea pe plaja sa fie interzisa in prezent, caci exista riscul sa se desprinda pietre de pe fundalul stancos. 

Plaja Limni Glyko are dubla deschidere la mare si un cadru natural incantator. 

Se afla tot in aceasta zona, poate fi accesata de pe uscat (traseul pe jos dureaza in jur de 15 minute) si ofera o vedere superba catre Paleokastritsa. 

Plaja Rovinia este o alta bijuterie salbatica pe care o poti explora in apropiere. Se parcheaza la cateva sute de metri departare de plaja (nu este recomandat sa cobori cu masina in zona apropiata de malul marii, caci drumul nu se afla in conditii bune). 

Este neamenajata, formata din pietricele si marginita de stanci. Poate fi un loc bun pentru snorkeling. 

In loc de concluzie

Speram ca informatiile de mai sus sa-ti fie utile in cazul in care urmeaza sa vizitezi Stelari Beach. Totodata, asteptam cu interes sa ne impartasesti experienta ta, odata ajuns aici 🙂

Nu uita ca la noi pe site gasesti unele dintre cele mai avantajoase oferte vacante Corfu!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?