Stelios Tavern Thassos si tot ce trebuie sa stii daca vrei sa mananci aici

Stelios Tavern este una dintre cele mai cunoscute taverne din Thassos, vizitata frecvent si de catre romanii aflati in concediu in aceasta insula greceasca si destul de laudata pentru preparatele traditionale servite aici, in special pentru carnea la protap.  

Stelios Tavern, denumire pe care o vei gasi si pe Google Maps, se afla chiar in inima insulei Thassos, intr-unul dintre cele mai vechi sate traditionale – Theologos.

Gasesti in cele ce urmeaza toate detaliile de care ai nevoie in cazul in care intentionezi sa faci o vizita aici, iar la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacanta Thassos, cu zeci de propuneri hoteluri din toate statiunile cunoscute.

HINT: Daca vrei sa nu te rezumi doar la a lua masa in acest loc, ci sa explorezi intreg satul, ti-ar putea fi utile informatiile din acest articol: Satul Theologos Thassos, una dintre principalele atractii ale insulei. Cum ajungi, ce e de vazut si unde poti lua masa

Unde se afla Stelios Tavern si cum poti sa ajungi aici

Stelios Tavern se afla relativ in mijlocul insulei Thassos, in centrul satului traditional Theologos. Din Limenas, capitala insulei, si pana la Stelios Tavern ai de parcurs 53 de kilometri daca vii prin partea de vest a insulei si 61 de kilometri daca vii prin partea de est. Vorbim despre un traseu cu 10 minute mai scurt daca alegi varianta cu trecere prin Skala Marion

Daca se intampla sa fii cazat in Limenaria si sa vrei sa mananci la aceasta taverna, ia in calcul un drum ceva mai rapid, de aproximativ 20 de minute (14,1 kilometri distanta). Din Potos si pana la Stelios Tavern sunt 10, 5 kilometri. 

Pe de alta parte, daca esti cazat in zona Golden Beach si vrei sa te indrepti catre Theologos, e bine sa iei in calcul aproximativ 1 ora petrecuta pe drum daca vii cu masina (50,6 km). 

Stelios se afla pe o straduta destul de ingusta, insa conducerea tavernei te va directiona catre un loc de parcare, fie direct in fata localului daca nimeresti intr-o zi mai libera, fie intr-una dintre parcarile amenajate pe partea dreapta, inainte si dupa taverna.

Sigur, exista si varianta transportului cu autobuzul local, pe care-l poti lua direct catre satul Theologos din Limenas, din Limenaria sau din Potos. 

Pe acest subiect, te-ar putea interesa informatiile din articolul: Transportul local in Thassos. Cum te poti deplasa pe insula daca nu vrei sa depinzi de masina personala

Meniu Stelios Tavern, rezervari si cea mai buna perioada pentru o vizita

In general, daca-ti place mancarea greceasca, e destul de putin probabil sa nu gasesti in meniul de la Stelios Tavern ceva pe gustul tau. Pe de alta parte, daca esti un impatimit al carnurilor pregatite la protap, ai putea alege dintre ied si miel, ambele servite cu cartofi prajiti si in variante de 500 g si 1 kg. 

In septembrie 2022, o portie de miel la protap de 500g costa 17 euro, iar cea de 1 kg – 34 euro.

Dintre toate preparatele, mielul la protap pare sa fie motivul principal pentru care Stelios Tavern a devenit atat de apreciata. Cei care au comandat acest fel de mancare spun ca portiile sunt mari si ca e destul de greu pentru o singura persoana sa “dovedeasca” o farfurie intreaga. 

La Stelios Tavern ai de ales si dintr-o lista destul de lunga de preparate la gratar: mix grill, carnati traditionali, friptura de pui sau de porc, dar si burger de vita, souvlaki sau schnitzel. 

Din meniu nu lipsesc nici mancarurile traditionale cu sos precum musaca, porc la cuptor cu sos de rosii, ardei umpluti, rosii umplute, mancare de fasole boabe cu sos de rosii si altele.

Pe acest subiect, te-ar putea interesa si: 12 preparate culinare de neratat intr-o vacanta in Thassos

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Salata traditionala greceasca este descrisa de catre cei care au luat masa recent aici ca fiind foarte gustoasa si destul de mare, iar la capitolul aperitive grecesti ai de unde alege. 

Ia in considerare ca aceasta taverna este destul de faimoasa, motiv pentru care in plin sezon si mai ales catre orele serii, sansele sa gasesti o masa goala sunt destul de mici. Tocmai de aceea, te sfatuim sa faci o rezervare din timp, mai ales daca mergi aici alaturi de un grup mai mare. Sunt unii turisti care au relatat ca inclusiv locurile de parcare de langa taverna erau rezervate in sezonul de vara 2022. 

Restaurantul este deschis in sezonul cald in intervalul orar 12.00-23.00, iar pentru rezervari poti suna la numarul de telefon +30 2593 031451. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la aceasta taverna poate fi inceputul lunii iunie, atunci cand temperaturile sunt placute, insa fluxul de turisti nu este atat de mare. La fel, dupa prima jumatate a lunii septembrie, atmosfera incepe sa fie mai degajata in intreaga insula Thassos si implicit in satul Theologos. 

Ce mai poti sa faci in apropiere de Stelios Tavern 

Daca ai planuit un drum pana in Theologos pentru a lua masa la Stelios Tavern, ai putea lua in calcul si ceva timp extra pentru a admira frumusetea satului traditional si a imprejurimilor. 

In cazul in care esti iubitor de pisici, ei bine, le vei gasi la tot pasul, dornice sa imparta cu tine o bucatica din preparatele cu care te rasfeti la taverne 🙂

Daca o iei la pas pe stradutele inguste ale satului, vei observa ca exista mai multe mici magazine cu produse locale (de regula, afaceri de familie), asa ca ai sanse sa pleci si cu amintiri sau diferite delicii pentru acasa. In general, poti cumpara de aici miere, ulei de masline, dulceata de diferite feluri, sapunuri cu ingrediente naturale, etc. 

Nu lipsesc nici magnetii pentru frigider, produsele handmade din lemn/sticla sau tablourile.

Una dintre cele mai cunoscute atractii ale satului este Biserica Sf. Dimitrie, care a fost ridicata in anul 1803. Tot in Theologos mai poti vizita si Muzeul Etnografic, iar daca te simti in forma, poti face o drumetie pana la cascadele Kefalogournas. Drumul nu este neaparat foarte dificil, insa portiunea pe care cobori catre cascade poate fi periculoasa pentru copiii mici sau pentru cei care nu sunt in cea mai buna forma. De la Stelios si pana la cascade faci pe jos in jur de 10 minute.

Sunt si unii turisti care fac baie in bazinele cascadelor, insa ia in considerare ca apa este foarte rece, iar intrarea in piscinele naturale se face direct de pe stanci, existand astfel riscul de accidentare.

Iar daca tot ai pornit la drum catre zona centrala a insulei Thassos, e posibil sa vrei sa bifezi si alte atractii ale insulei, pe care te invitam sa le descoperi in acest articol: De vizitat in Thassos. Cele mai importante atractii din aceasta insula greceasca

In loc de concluzie

Taverna Stelios este evaluata, pana in prezent, cu nota 4.5 din 5 de catre cei care au lasat recenzii pe Google si este unul dintre restaurantele faimoase ale insulei Thassos. Daca si tu ai luat masa aici sau ai in plan sa faci o oprire in viitorul apropiat, asteptam cu interes detalii despre experienta ta!

Totodata, daca vacanta ta in aceasta insula greceasca se afla pentru moment la stadiul de plan, iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacanta Thassos, iar procesul de rezervare este foarte simplu si rapid!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?