Cascadele Kefalogournas din Thassos. Cum ajungi aici si ce sa ai in vedere daca vrei sa le vizitezi

Pe langa toate plajele frumoase, satele traditionale de munte, statiunile animate si numeroase alte atractii, insula Thassos se mai poate lauda si cu o serie de cascade, care impresioneaza nu neaparat prin marimea lor, ci prin frumusetea peisajului care le inconjoara. 

Una dintre cascadele insulei se afla in vecinatatea satului Maries, iar alte doua – cu bazine de acumulare de-un albastru turcoaz impresionant, chiar in satul de munte Theologos

Despre acestea din urma, respectiv cascadele Kefalogournas, gasesti detalii utile in cele ce urmeaza, alaturi de cateva fotografii chiar de la fata locului, surprinse intr-o zi linistita si calduroasa de septembrie.

In cazul in care peisajul te tenteaza si simti ca e timpul sa pui la cale un concediu in Thassos, gasesti la noi pe site si unele dintre cele mai bune oferte vacante Thassos, cu zeci de propuneri hoteluri din toate statiunile cunoscute.

Unde sunt cascadele Kefalogournas Thassos si cum ajungi aici 

Aceste doua mici cascade din Thassos se afla chiar in satul de munte Theologos, considerat a fi una dintre cele mai frumoase atractii ale insulei, gratie simplitatii si frumusetii vietii de aici. 

Theologos este localizat in inima insulei, la circa 54 kilometri distanta de Limenas daca vii prin partea de vest, respectiv 61 kilometri daca vii pe coasta de est. 

Cel mai practicabil si simplu drum catre Theologos este cel prin Potos, de unde vei mai avea de parcurs doar 10,9 kilometri pe un drum bine asfaltat. Asadar, daca se intampla sa fii cazat in Potos sau in imediata apropiere, ia in calcul ca pana in Theologos ar trebui sa faci cu masina in jur de 15 minute, iar peisajul de pe drum este cat se poate de frumos, mai ales la intoarcere, cand o vei lua chiar pe la poalele muntilor stancosi. 

Din centrul satului Theologos si pana la cascadele Kefalogournas sunt doar cateva sute de metri, asadar traseul nu va fi unul dificil. 

Daca vrei sa iei masa la una dintre tavernele cunoscute aici (cum ar fi, spre exemplu, Stelios), pana la cascade vei mai merge pe jos maximum 10 minute. 

Stradutele satului sunt inguste, insa vei observa ca exista cateva spatii de parcare (majoritatea pe partea dreapta a drumului cum mergi catre cascade), inclusiv una foarte apropiata, pe langa Muzeul de Folclor Theologos. 

Noi am fost la jumatatea lunii septembrie, iar parcarea a fost gratuita. 

Exista indicatoare catre cascade, alaturi de avertismentul de a merge cu atentie pe traseu. Drumul este frumos, printre casele vechi de piatra cu usi albastre, pomi din care atarna rodii, copaci cu flori de hartie roz si devine usor mai dificil chiar in apropierea cascadelor. 

Cum arata cascadele Kefalogournas si ce e important de stiut cand le vizitezi

Vei gasi doua cascade, la o distanta de cateva zeci de metri una de cealalta, una in partea de sus si alta localizata putin mai jos. 

Accesul in zona de cascade este putin mai dificil, mai ales daca vii insotit de copii. Iti recomandam sa cobori cu atentie si sa tii cont de faptul ca nu exista trepte pentru a putea intra in bazinele de acumulare ale celor doua cascade. 

Cascada de sus

Cascada de sus are un bazin de acumulare ceva mai limpede si cu un acces usor mai facil, spre deosebire de cea de jos, pentru care trebuie sa parcurgi un traseu mai accidentat. 

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Desi sunt turisti care vin aici sa faca baie, e bine sa ai in vedere ca apa din bazine este cu mult mai rece decat apa marii. Totodata, riscul de accidentare este crescut, pentru ca zona este stancoasa si, asa cum spuneam mai devreme, accesul in aceste bazine se face direct de pe pietre.

Zona nu este pazita si nu exista taxa de acces. Bineinteles, atmosfera este cat se poate de linistitoare, iar peisajul este rupt din basme. 

Cascada de jos

Cand e mai bine sa vizitezi Kefalogournas si alte atractii apropiate

Satul Theologos este o atractie populara in Thassos, prin urmare, zona devine destul de aglomerata in mijlocul verii (iulie-august), la fel si spatiile de parcare de aici. Totusi, daca alegi sa-ti faci vacanta in Thassos in iunie sau catre jumatatea lui septembrie, sansele sa gasesti satul mai gol si implicit zona cascadelor mai putin aglomerata sunt destul de mari. 

Noi am fost aici pe 15 septembrie, iar la cascade mai erau alaturi de noi doar 3 turisti. 

Pe langa frumusetea vietii simple de aici, Theologos mai atrage turisti si catre tavernele sale, atat de apreciate de catre cei care vor sa guste din mancarea traditionala greceasca. 

Taverna Stelios, Iatrou Tavern, Taverna Lampiris si Taverna Augustos Fantastiko sunt locuri in care te poti opri pentru o masa asa cum se cuvine. Noi ne-am asezat la Stelios, unde am gustat miel si ied la protap si unele dintre cele mai bune aperitive grecesti. 

Daca nu esti cazat in zona statiunii Potos, la intoarcere, merita sa faci o oprire si aici, nu inainte de a te bucura de peisajele de pe drum (probabil, Hartile te vor directiona la coborare pe un traseu secundar, tot cu drum asfaltat).  

In Potos vei gasi o plaja bine organizata, bineinteles, alte taverne cu multe laude (precum Taverna Irene), dar si o multime de magazine cu suveniruri, centre de diving, supermarketuri.

Plajele din zona, multe dintre ele cu un aspect ceva mai stancos, pot face obiectul unor alte opriri, daca simti ca excursia pana la Theologos ti-a mai lasat energie si pentru alte activitati. Plaja Metalia, plaja din Limenaria, plaja Pefkari, plaja Rosogremos, plaja Notos sau plaja Agia Anna sunt doar cateva dintre aceste locuri frumoase de la malul marii, in apropiere de Potos. 

In loc de concluzie,

Cascadele Kefalogournas nu reprezinta un obiectiv atat de faimos in Thassos, prin urmare, multi dintre turistii care ajung in Theologos nu-si indreapta neaparat atentia si catre acest loc, insa daca vrei sa te bucuri de un coltisor de natura cu adevarat aparte, iti recomandam sa faci o plimbare si pana aici, mai ales ca drumul este scurt. 

Totodata, nu uita sa cobori cu precautie si sa acorzi o atentie mai mare in cazul in care mergi aici alaturi de copii mici. 

Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacanta Thassos, cu o multime de optiuni din care sa poti selecta in cateva secunde varianta care ti se potriveste cel mai bine!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?