Tripiti Beach Thassos si tot ce trebuie sa stii daca vrei sa faci plaja aici

Tripiti Beach este doar una dintre plajele frumoase care asteapta sa fie explorate an de an de catre turistii veniti in vacanta in Thassos, alaturi de numeroase alte locuri incantatoare de la malul marii. 

Aflata in partea de sud-vest a insulei, la o distanta destul de mica de al doilea oras ca marime din Thassos (Limenaria), plaja Tripiti mai poate fi gasita pe internet si sub denumirea de Trypiti Beach. Atentie insa la ce poze te uiti, caci o plaja cu aceasta denumire se afla si in Halkidiki, mai exact pe bratul Athos. Sigur, intre cele doua plaje cu aceeasi denumire este o distanta de peste 230 de kilometri, deci ar fi destul de greu sa ratezi plaja Tripiti din Thassos, daca ti-ai planificat sa ajungi aici 🙂 

Gasesti mai jos detalii despre Tripiti Beach Thassos, iar la noi pe site o multime de oferte vacante Thassos, cu peste 65 de hoteluri din care sa-l poti selecta rapid pe cel care ti se potriveste cel mai bine.

Si pentru ca suntem la capitolul plaje speciale ale acestei insule, in cazul in care esti tentat sa bifezi cat mai multe astfel de locuri in timpul vacantei tale in Thassos, ti-ar putea fi de folos si informatiile din acest articol: Ghid plaje Thassos. Care sunt cele mai frumoase plaje din Thassos, plaje premiate Blue Flag si plaje retrase

Unde se afla Tripiti Beach Thassos

Plaja Tripiti este localizata la doar 3,7 kilometri de Limenaria, ceea ce inseamna ca intre cele doua ai de mers in jur de 5 minute cu masina, intr-o zi fara trafic intens. Din Potos si pana la Tripiti Beach sunt 7,1 kilometri. 

Daca pleci din Skala Marion, pana la Tripiti Beach ai de parcurs aproximativ 4,6 kilometri, ceea ce o poate face sa fie o alternativa buna de plaja daca se intampla sa fii cazat in aceasta statiune. 

Pe de alta parte, daca vii din Limenas, capitala insulei Thassos, pana la Tripiti Beach ai de mers 35,8 kilometri, adica in jur de 40 de minute. Partea buna e ca poti sa vii dimineata pe o parte a insulei (eventual prin vest), iar dupa amiaza sa te intorci pe cealalta parte. Asa vei inconjura si insula Thassos, bifand o buna parte dintre obiective si bucurandu-te de peisaje wow.

Cei care au fost aici in ultima perioada spun ca au putut parca destul de aproape de plaja. 

Cum arata Tripiti Beach si ce servicii ai la indemana aici 

Asa cum vei putea observa si in video, Tripiti Beach este o plaja destul de lunga, lata, formata dintr-un amestec de nisip cu pietris. Tripiti este localizata intr-o zona destul de ferita de vant, ceea ce inseamna ca vei simti si caldura soarelui la un nivel destul de ridicat atunci cand faci plaja aici. Pe de alta parte, tot din acest punct de vedere, dar si pentru ca este pozitionata intr-un golf, sunt mai putine sanse sa intalnesti valuri mari la Tripiti. 

Plaja are destul de multe unitati de cazare in imprejurimi, unul dintre cele mai cunoscute hoteluri de aici fiind Zoe Hotel (ex. Trypiti Hotel & Suites) de 4 stele, renovat integral in 2018.

In partea dreapta a plajei, cum te uiti la mare, exista mai multe sectiuni amenajate cu sezlonguri si umbrele. Le poti inchiria in schimbul consumatiei de la unul dintre barurile de pe plaja. Tot in aceasta zona se afla si taverna Pirofani, cu recenzii in general pozitive din partea celor care i-au calcat pragul. 

Daca nu vrei sa faci plaja pe sezlong, exista suficient spatiu cat sa-ti poti aseza linistit prosopul la Tripiti Beach, caci vorbim de o plaja de dimensiuni mai generoase. Totusi, te sfatuim sa nu uiti umbrela si crema cu factor de protectie ridicat 🙂 

Intrarea in apa este relativ lina la Tripiti Beach, insa unul dintre dezavantaje e faptul ca exista stanci imediat ce ajungi in apa, prin urmare, si arici de mare. In acest sens, iti recomandam sa nu uiti incaltarile speciale pentru apa atunci cand vrei sa faci o baie in mare la Tripiti si totodata sa-i supraveghezi pe cei mici mai de aproape.  

In partea de vest a plajei exista si o pestera (o arcada stancoasa), pe care o vei gasi pe Harti sub denumirea de Tripiti Cave. Inotatorii experimentati si amatorii de scuba diving pot trece prin acest pasaj natural, la capatul caruia vor gasi o alta plaja micuta si cocheta, amenajata cu sezlonguri si umbrele. 

Tripiti Beach este unul dintre locurile foarte bune pentru scuba diving din Thassos, fiind localizata intr-o zona in care fundul marii este mai stancos. Daca-ti place sa observi viata marina, ia-ti cu tine ochelarii de inot, caci ai sanse sa vezi aici caracatite si diferite specii de pesti. 

Alte plaje frumoase in apropiere de Tripiti Beach Thassos 

Tripiti Beach este o varianta buna de plaja pentru toti cei cazati in zona, insa merita vizitata si daca hotelul tau se afla mai departe, iar tu ti-ai propus sa explorezi atractiile insulei. In plin sezon, Tripiti Beach devine mai aglomerata, insa fiind o plaja de dimensiuni mai mari, in general vei gasi loc sa te asezi chiar daca nu te prezinti aici la prima ora. 

Daca vrei sa vizitezi si alte plaje frumoase aflate la distante rezonabile de Tripiti Beach, te poti orienta catre una dintre urmatoarele variante: 

Plaja din Limenaria se afla la o distanta de 3,7 kilometri de Tripiti si ramane o optiune accesibila de plaja in cazul in care esti cazat aici sau vrei sa schimbi peisajul. Practic, aici vei gasi doua plaje, una localizata central, de dimensiuni mai micute, si o alta de aproape 2 kilometri lungime.

Plaja Metalia este localizata la 5,3 kilometri de Tripiti Beach si se numara printre plajele cunoscute ale insulei Thasssos. Nisipul de aici poate avea nuante rosiatice, aspect cauzat se pare de existenta in trecut a unei fabrici de prelucrare a minereului de fier in zona. Si aici sunt stanci la intrarea in apa. 

Plaja Skala Marion, pe care o vei gasi la 4,1 kilometri de Tripiti, poate fi o alta varianta de plaja, e drept, ceva mai restransa (sezlongurile se ocupa destul de repede in plin sezon). 

Plaja Atspas, foarte aproape de Skala Marion, este o plaja marginita de stanci, cu un peisaj foarte frumos.

Plaja Fari, la randul ei aflata in zona Skala Marion (la 1,4 kilometri de aceasta statiune) este genul de plaja potrivita celor care vor sa stea intr-un loc mai retras. Accesul nu este foarte comod, e recomandat sa-ti lasi masina la drumul principal si sa mergi pe jos pana la Fari, iar la aceasta plaja nu vei gasi nici servicii/facilitati, asadar e de preferat sa vii echipat cu tot ce-ti trebuie pentru o experienta confortabila. 

In loc de concluzie

Tripiti Beach Thassos este una dintre plajele care merita bifate daca-ti faci vacanta in aceasta insula greceasca, cu mentiunea ca nu trebuie sa uiti la hotel incaltamintea speciala pentru apa. In rest, te poti bucura aici de peisaje frumoase, poti descoperi chiar si pestera daca te numeri printre inotatorii experimentati si te poti racori ulterior la una dintre terasele din apropiere.

Iar daca nu ai gasit inca hotelul potrivit pentru tine, iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacanta Thassos, cu propuneri pentru toate buzunarele!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?