Atspas Beach Thassos, plaja micuta de langa Skala Marion, cu o priveliste de exceptie

Atspas Beach este una dintre plajele frumoase din imediata vecinatate a statiunii Skala Marion, localizata in vestul insulei Thassos. Desi este o plaja micuta, Atspas ii surprinde pe cei care decid sa o viziteze cu o priveliste deosebita, tocmai pentru ca este asezata intr-un golf retras si este marginita de stanci. 

De aici nu lipsesc apa de un turcoaz rapitor, nisipul fin, dar si organizarea cu sezlonguri si umbrele, asadar tot ce-ti mai ramane de facut este sa vii la Atspas si sa te relaxezi in voie. 

Gasesti in cele ce urmeaza mai multe detalii utile despre Atspas Beach, iar la noi pe site gasesti si unele dintre cele mai tentante oferte vacante Thassos, cu o multime de hoteluri din care sa poti alege usor fix ce ti se potriveste mai bine.

HINT: Daca ti-ai propus sa bifezi cat mai multe plaje frumoase ale acestei insule, s-ar putea sa te ajute si informatiile de aici: Ghid plaje Thassos. Care sunt cele mai frumoase plaje din Thassos, plaje premiate Blue Flag si plaje retrase

Unde se afla Atspas Beach si cum poti sa ajungi la aceasta plaja

Plaja Atspas este localizata in partea de vest a insulei Thassos, la doar 1,5 kilometri de Skala Marion si la 10 kilometri de Skala Kallirachi

Daca vii dinspre cel de-al doilea oras ca marime al insulei (Limenaria), pana la plaja Atspas ai de mers 7,4 kilometri, iar daca se intampla sa fii cazat in Potos, distanta e putin de tot mai lunga – 10,9 kilometri. 

Pe de alta parte, daca esti cazat in zona Limenas (capitala insulei Thassos), pana la Atspas Beach ai de mers 33,3 kilometri, iar de la cea mai cunoscuta plaja a insulei, Golden Beach, si pana la Atspas este o distanta de 44,4 kilometri (asadar, in jur de o ora de mers cu masina). 

Exista locuri de parcare in spatele plajei, pe langa copaci, iar drumul secundar care duce catre Atspas este neasfaltat. Acest spatiu de parcare de la plaja figureaza chiar si pe Google Maps cu denumirea “Parking Atspas Beach”. 

Se mai poate parca si pe drumul principal asfaltat care inconjoara insula, in dreptul plajei,(de unde te vei putea bucura si de o priveliste deosebita catre Atspas Beach) si unde vei gasi si terase, restaurante si mai multe unitati de cazare (in general vile). 

Cum arata Atspas Beach si ce servicii gasesti aici

Ce putem spune cu siguranta este faptul ca Atspas Beach este o plaja frumoasa. Aspectul este dat in principal de pozitionarea in acest golf cu o forma usor ascutita, dar si de apa marii care capata nuante turcoaz. 

Atspas Beach este o plaja organizata cu sezlonguri si umbrele, disponibile pentru inchiriat in schimbul consumatiei de la bar. Exista pe plaja un mic barulet de unde-ti poti procura racoritoare, iar destul de aproape, cum urci dealul, ai la indemana cateva terase, toalete (pentru care insa va trebui sa urci o serie de trepte). 

Atspas Beach este formata din nisip, iar intrarea in apa este lina, ceea ce o face sa fie potrivita si pentru familiile cu copii. 

Ce trebuie sa ai in vedere este faptul ca Atspas este o plaja excelenta atunci cand nu este aglomerata. In plin sezon (iulie-august), sezlongurile se ocupa destul de repede aici si Atspas poate parea neincapatoare. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Atspas Beach

Daca esti conditionat sa-ti faci vacanta in plin sezon (in lunile iulie si august) si vrei neaparat sa vii sa faci plaja la Atspas Beach, te sfatuim sa incerci sa ajungi aici la primele ore ale diminetii, pentru a te asigura ca prinzi un sezlong acolo unde doresti. Asa cum spuneam si mai sus, plaja este destul de cunoscuta si in aceste luni primeste un flux ridicat de vizitatori. 

Pe de alta parte, daca-ti faci vacanta in Thassos in luna mai, inceput de iunie sau dupa prima jumatate a lunii septembrie, sansele sa prinzi Atspas in toata splendoarea sa sunt mai mari. 

Spre exemplu, in iunie, temperatura apei marii in Thassos are o medie de 22 de grade, in timp ce in septembrie, aceeasi medie atinge 23 de grade (practic, mai calda decat in iunie). 

Daca nu ai luat inca o decizie cu privire la perioada in care urmeaza sa-ti faci vacanta in aceasta insula greceasca, te-ar putea ajuta si informatiile din acest articol: Vremea Thassos. Cea mai buna perioada pentru o vacanta si alte informatii utile despre prognoza meteo in aceasta insula greceasca

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Alte plaje aflate la distante rezonabile de Atspas Beach 

Daca ai ajuns la Atspas si ai prins aglomeratie sau daca vrei sa alternezi locurile de plaja, ia in considerare ca langa Atspas Beach mai sunt si alte plaje interesante. Dintre acestea, ti-ai putea orienta atentia catre: 

Platanes Beach, aflata la doar 1,7 kilometri de Atspas, este o plaja destul de generoasa, atat cu segmente organizate cu sezlonguri si umbrele, cat si cu zone de plaja libera. Plaja este de nisip, insa la malul marii vei intalni si pietricele. 

Plaja centrala din Skala Marion este de dimensiuni micute, insa ai posibilitatea sa inchiriezi sezlonguri si sa mananci ceva bun la tavernele din apropiere. Atentie totusi in varf de sezon, caci sezlongurile de aici se ocupa destul de repede. 

Plaja Fari este o plaja mai putin cunoscuta, potrivita celor care vor sa se bucure de liniste, de o carte, de sunetul valurilor. Se afla foarte aproape de Atspas Beach (la doar 850 de metri distanta) si are un drum de acces neasfaltat, care nu se afla insa in cele mai bune conditii. Nu vei gasi aici sezlonguri de inchiriat si nici terase/restaurante sau alte facilitati. 

Plaja Tripiti este localizata la aproximativ 4 kilometri distanta de Atspas, este o plaja de dimensiuni generoase, cu zone amenajate si zone de plaja libera. In partea de vest a plajei vei gasi si un arc de stanca (o pestera) care poate fi explorata de inotatorii avansati. 

Plaja Metalia se afla ceva mai departe de Atspas, la circa 9 kilometri distanta, este o plaja linistita, cu nisip rosiatic pe alocuri, insa si cu stanci la intrarea in mare. Totusi, plaja e bine organizata si intretinuta si este potrivita tot celor care cauta sa se relaxeze. 

In loc de concluzie

Atspas Beach este o varianta de plaja buna, mai ales daca esti cazat in zona Skala Marion – Limenaria, insa in plin sezon devine aglomerata, motiv pentru care iti recomandam sa vii aici devreme, pentru a te putea bucura cu adevarat de frumusetea acestui loc. 

Nu uita de ofertele noastre pentru vacantele in Thassos! Le gasesti pe toate la noi pe site, unde poti plasa in cativa pasi extrem de simpli si o rezervare.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?