Fari Beach, plaja secreta din Thassos potrivita celor care cauta un loc retras la malul marii

Insula Thassos se numara printre destinatiile preferate ale romanilor in ceea ce priveste vacantele peste hotare pe timp de vara, iar plajele de aici sunt atractiile principale, fie ca vorbim despre cele populare si organizate sau despre cele mai retrase, cu aspect salbatic. 

Fari Beach face parte din a doua categorie, asadar ti s-ar putea potrivi daca te numeri printre cei dornici de liniste si de relaxare. Cu toate acestea, ca orice loc neamenajat, si Fari Beach vine la pachet cu cateva dezavantaje pentru cei care decid sa stea la plaja aici. Discutam punctual despre toate acestea mai jos, unde vei gasi si detalii despre cum poti ajunge aici, despre cum arata Fari Beach si despre ce ar fi bine sa iei cu tine cand te indrepti catre aceasta plaja. 

Totodata, in cazul in care nu ai gasit inca hotelul potrivit, te asteptam pe site cu o multime de oferte vacanta Thassos, din care sa poti selecta usor ce este pe placul tau.

Iar daca ai in plan sa bifezi cat mai multe dintre plajele frumoase ale acestei insule, iti recomandam ca inainte sa pleci in vacanta sa arunci o privire si pe articolul: Ghid plaje Thassos. Care sunt cele mai frumoase plaje din Thassos, plaje premiate Blue Flag si plaje retrase.

Localizare Fari Beach si cum poti ajunge aici 

Fari Beach se afla in vestul insulei Thassos, foarte aproape de statiunea Skala Marion (sunt doar 1,4 kilometri intre cele doua, asadar cu masina ajungi la Fari in 3 minute).

Din Limenaria si pana la Fari Beach sunt 6,9 kilometri, iar din animatul Potos ai de mers 10,4 kilometri pana la aceasta plaja. 

Daca vrei sa vii la Fari Beach, insa esti cazat in nordul sau in estul insulei, evident, distanta va fi mai mare. Spre exemplu, daca pleci din zona Limenas, ai de strabatut 32,7 kilometri pana la plaja Fari. 

Cum cobori catre Fari Beach vei gasi locuri de parcare (pe Harti chiar este semnalata o parcare, sub denumirea “Parking Fari”), insa o parte dintre cei care au fost aici in ultima perioada spun ca daca ai o masina cu garda joasa, ar fi mai bine sa parchezi aproape de drumul principal de asfalt si sa o iei pe jos catre plaja. Drumul secundar de acces catre Fari este de pamant si nu se afla, se pare, in cele mai bune conditii. 

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Cum arata Fari Beach si ce e bine sa ai la indemana cand vii la aceasta plaja

Plaja Fari este o plaja neamenajata, cu un aspect salbatic, prin urmare nu vei gasi aici umbrele si sezlonguri de inchiriat si nici alte servicii. E bine sa ai in vedere acest lucru atunci cand iti pregatesti geanta de plaja, caci n-ar trebui sa uiti crema cu factor de protectie, apa sau alte racoritoare, eventuale gustari, prosopul si umbrela. 

Pe anumite segmente de plaja vei observa ca exista stanci (atat pe uscat, cat si la intrarea in mare). Plaja este formata dintr-un amestec de nisip, pietris si chiar stanci pe alocuri. De aceea, iti recomandam sa nu uiti la hotel nici incaltamintea speciala pentru apa, caci acolo unde sunt stanci, sunt si arici de mare 🙂

Intrarea in apa este destul de lina la Fari, insa locul nu este neaparat cel mai bun pentru copii, tocmai din cauza pietrelor si a accesului usor dificil. 

In apropiere de Fari Beach exista mai multe vile de inchiriat, insa nu vei gasi aici restaurante, terase sau toalete. 

Alte plaje frumoase din apropiere de Fari Beach 

Daca vrei sa testezi si alte plaje in afara de Fari Beach sau ai fost deja aici si ai constatat ca nu e pentru tine, te poti orienta catre unul dintre urmatoarele locuri: 

Plaja din Skala Marion, respectiv plaja centrala a acestei statiuni, este organizata cu sezlonguri si umbrele, insa are dezavantajul de a fi de dimensiuni reduse. In plin sezon, sunt sanse destul de mari ca sezlongurile si umbrelele de aici sa se ocupe de la primele ore ale diminetii. Vei gasi aceasta plaja la 1,4 kilometri de Fari Beach. 

Plaja Atspas este localizata tot foarte aproape de statiunea Skala Maries, intr-un golf mic, marginita de stanci. Privelistea de aici catre mare este foarte frumoasa, plaja este bine organizata, insa si acest loc devine destul de aglomerat in varf de sezon. 

Plaja Platanes se afla la doar 1,1 kilometri de Fari Beach, are o intrare lina in apa si este destul de lunga. Pe unele portiuni exista sezlonguri si umbrele de inchiriat, insa exista si suficient spatiu unde-ti poti aseza linistit prosopul. 

Plaja Tripiti se afla la 3,5 kilometri de Fari si este spatioasa, lunga, si cu diverse servicii si facilitati in imprejurimi. Gasesti sezlonguri si umbrele de inchiriat, taverne in imediata vecinatate, dar si o pestera de explorat in partea vestica a plajei. 

Plaja Metalia este localizata la 8,5 kilometri de Fari, iar nisipul in nuante rosiatice de aici, alaturi de intreaga atmosfera si organizare a acestei plaje, te pot surprinde placut. Totusi, tine cont ca exista stanci la intrarea in mare. 

In loc de concluzie

Fari Beach poate fi o alegere buna daca te numeri printre cei care prefera plajele izolate si salbatice. O poti testa, iar in cazul in care simti ca ai nevoie de putina organizare si servicii, te poti orienta ulterior catre una dintre celelalte plaje apropiate.  

Iti reamintim ca la noi pe site gasesti unele dintre cele mai bune oferte vacante Thassos, cu peste 65 de hoteluri pentru toate buzunarele.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?