Latoura Beach, plaja retrasa din apropiere de Ormos Panagias Sithonia

Bratul Sithonia din peninsula Halkidiki isi bucura vizitatorii cu unele dintre cele mai interesante si aspectuoase plaje, insa multe dintre aceste locuri devenite in timp atat de populare pot fi si destul de aglomerate in plin sezon. 

Printre plajele mai putin cunoscute si mai retrase ale Sithoniei se numara si Latoura Beach, un loc potrivit in mod special familiilor cu copii si seniorilor, gratie intrarii line in apa. 

In cele ce urmeaza, gasesti detalii suplimentare despre vizita la plaja Latoura, iar la noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai bune oferte vacante Sithonia, cu peste 30 de variante din care sa poti selecta ce ti se potriveste mai bine.

Unde se afla Latoura Beach si cum ajungi la aceasta plaja

Latoura Beach este localizata in partea dreapta a portului Ormos Panagias cum te uiti la mare si la o distanta de doar 1,7 kilometri fata de statiunea linistita cu acelasi nume. 

Din Nikiti si pana la plaja Latoura sunt 8,6 kilometri, iar din satul traditional Agios Nikolaos si pana aici ai de parcurs in jur de 5,8 kilometri. 

In general, putem spune ca aceasta plaja este potrivita in mod special celor care se cazeaza destul de aproape de intrarea pe bratul Sithonia. 

Latoura Beach are in zona din spate si cateva unitati de cazare, insa daca nu stai in vreuna dintre aceste vile, va trebui sa parchezi masina pe marginea drumului principal, de unde vei mai avea de mers pe jos cateva minute pana la malul marii (in jur de 4-5 minute). 

Cum arata Latoura Beach si cea mai buna perioada pentru o vizita

Plaja Latoura este o plaja formata din nisip, ingusta si cu o intrare foarte lina in apa, aspect ce o face sa fie atat de potrivita pentru familiile cu copii. 

Pe cele mai multe dintre portiunile de la intrarea in mare nu exista pietre, iar in partea dreapta a plajei cum te uiti la mare sunt sanse sa observi o serie de barcute ale localnicilor, ancorate la mal.

Multi dintre turistii care au fost aici sezoanele trecute spun ca nu exista amenajare cu sezlonguri si umbrele, insa in unele fotografii, plaja apare destul de ticsita de umbrele. Exista asadar sansa ca vizitatorii plajei Latoura sa vina pregatiti cu propriul echipament de plaja, lucru pe care ti-l recomandam si tie daca ai in plan sa petreci mai mult timp la Latoura Beach. 

Totodata, e important de stiut ca in anii trecuti nu existau aici restaurante si baruri pe plaja, asadar, si la capitolul racoritoare si gustari e bine sa vii aprovizionat. 

Pentru masa de pranz sau cea de seara, iti recomandam sa te opresti in portul Ormos Panagias, unde vei gasi mai multe restaurante cu recenzii bune, peste si fructe de mare din belsug. 

Latoura nu este o plaja populara, insa exista riscul ca in plin sezon (iulie-august) sa se aglomereze, pentru ca pot fi multi cei care rezoneaza cu ideea unui loc mai putin stiut si mai retras. 

Astfel, noi suntem de parere ca unele dintre cele mai bune perioade in care poti face o vizita la plaja Latoura si implicit pe bratul Sithonia sunt sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie.  

Alte plaje in apropiere de Latoura Beach 

Daca ai ajuns la plaja Latoura si simti ca nu rezonezi neaparat cu acest loc sau vrei sa vizitezi in timpul concediului cat mai multe plaje din apropierea statiunii in care esti cazat, la mica distanta mai gasesti si urmatoarele: 

Plaja Trani Ammouda este una dintre cele mai apropiate plaje de Latoura. O gasesti in stanga portului Ormos Panagias cum te uiti la mare, are dimensiuni mari si multe zone de plaja libera. 

Exista si cateva beach baruri cu segmente amenajate cu sezlonguri si umbrele, iar pe la mijlocul plajei gasesti si un teren de volei. 

Plaja Akti Livari Vourvourous (pe care o gasesti pe Harti cu denumirea in greaca Ακτή Λιβάρι Βουρβουρούς) este localizata la 4,2 kilometri departare de Latoura Beach si are un aspect total aparte. 

Vorbim despre o fasie ingusta de nisip care traverseaza un golfulet, asadar, peisajul este unul de exceptie. Totusi, nu vei gasi aici amenajare cu sezlonguri si umbrele, iar pentru ca locul este lipsit de umbra naturala, este nevoie sa vii cu umbrela. 

Plaja din Nikiti este lunga, bine amenajata, cu foarte multe portiuni organizate cu sezlonguri si umbrele. Intrarea in apa are o panta medie, insa exista pietre, ceea ce inseamna ca e recomandat sa iei cu tine si incaltamintea speciala pentru apa. 

In zona din spate gasesti o multitudine de restaurante, terase, magazine, centre de sporturi acvatice, asadar, vei avea toate facilitatile/serviciile la indemana. De la Latoura Beach si pana la Nikiti Beach sunt in jur de 9 kilometri. 

In loc de concluzie,

Desi Latoura Beach nu se numara neaparat printre cele mai bune plaje ale Sithoniei, poate fi o varianta de loc mai retras si mai linistit, potrivit celor care vor sa se relaxeze sau sa-si supravegheze micutii de aproape. 

Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta o serie de oferte tentante pentru vacantele in Sithonia, pe care te invitam sa le descoperi mai jos.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?