Lygia Beach Lefkada, plaja ingusta si linistita aflata la mica distanta de capitala insulei

Una dintre plajele apropiate de Lefkada Town si la indemana celor care aleg sa se cazeze in partea de nord-est a insulei Lefkada este Lygia Beach, plaja statiunii cu acelasi nume, destul de ingusta si cu o priveliste frumoasa catre Grecia continentala. 

Lygia Beach nu face parte neaparat din randul celor mai incantatoare plaje ale insulei, care se afla, in mare majoritate, pe coasta de vest, insa poate fi o alternativa buna pentru cei care cauta relaxare si balaceala in aceasta zona, eventual aproape de hotel. 

Mai jos poti sa descoperi cateva detalii utile despre vizita la Lygia Beach, iar la noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai bune oferte vacante Lefkada, inclusiv cu hoteluri din aceasta parte a insulei.

Localizare Lygia Beach Lefkada si cum poti sa ajungi aici 

Lygia Beach se afla la o distanta de doar 6,1 kilometri de centrul din Lefkada Town, ceea ce inseamna ca, daca te deplasezi cu masina intre cele doua, n-ar trebui sa faci mai mult de 10 minute pe drum intr-o zi cu trafic normal. 

In sudul plajei Lygia se afla statiunea Nikiana, al carei centru este localizat la aproximativ 3 kilometri departare de aceasta plaja. 

Din Nidri si pana aici sunt fix 10 kilometri (in jur de 12-13 minute pe drum), iar daca vii catre Lygia din zona satului Sivota, vei avea de parcurs o distanta de circa 25 kilometri. 

Vasiliki este usor mai indepartat, intre cele doua fiind vorba despre o distanta de 30,6 kilometri, insa nu putem spune cu mana pe inima ca merita sa lasi plaja din Vasiliki pentru Lygia. 

Cei care au mai fost la aceasta plaja in sezoanele trecute spun ca exista locuri de parcare la strada principala si in imediata apropiere a acesteia, insa in plin sezon si dupa primele ore ale diminetii, e posibil sa te invarti ceva pana gasesti unde sa lasi masina, atata vreme cat nu esti cazat prin preajma si nu o lasi la hotel. 

Un avantaj este si faptul ca poti ajunge in apropierea acestei plaje si cu transportul public, mai precis cu autobuzele KTEL care fac curse regulate intre principalele statiuni ale insulei si in mod special pe coasta de est. Autobuze catre Lygia pleaca din Lefkada Town si din Nidri zilnic, iar orarul poat fi consultat pe acest site

Daca vrei sa stii mai multe despre modalitatile de transport in Lefkada, ti-ar putea fi de folos informatiile din acest articol: Transportul local in Lefkada. Cum te poti deplasa daca nu ai venit aici cu masina personala

Cum arata Lygia Beach si cea mai buna perioada pentru o vizita

Lygia Beach este o plaja frumoasa, dar destul de ingusta si micuta, comparativ cu alte plaje ale Lefkadei, ceea ce inseamna ca te vei bucura de mai putin spatiu, pe care va trebui sa-l imparti cu altii. 

Exista cateva zone amenajate cu sezlonguri si umbrele in sezonul cald (zonele centrale, mai late ale plajei), sezlonguri pe care unii turisti spun ca le-au putut ocupa gratuit in cazul in care au consumat ceva de la barul din spate. Altii povestesc totusi ca au platit taxa pentru a sta pe sezlong. 

La extremitatile plajei gasesti si zone libere, neamenajate, unde-ti poti aseza prosopul linistit. Dupa orele pranzului, te poti bucura si de umbra naturala la aceasta plaja, pentru ca pe portiunea din spate exista copacei, foarte apropiati de mal. 

Lygia Beach este formata dintr-un amestec de nisip cu pietris, iar la intrarea in mare exista pietre, motiv pentru care e bine sa ai la tine si papuceii speciali pentru apa. 

In partea stanga a plajei cum te uiti la mare se afla micul port din Lygia, unde sunt ancorate cateva ambarcatiuni si unde sosesc zilnic barci ale pescarilor, cu diferite capturi proaspete.

In esenta, Lygia este o statiune mai linistita, potrivita familiilor cu copii si seniorilor. Sunt cateva taverne, baruri si cafenele, in mod special in zona portului si mai multe unitati de cazare, in general de tip studio, cu self catering. 

Alte plaje la distante rezonabile de Lygia Beach

Daca esti interesat sa descoperi si alte plaje din apropierea acestei statiuni, de la Lygia Beach te mai poti indrepta relativ usor catre una dintre urmatoarele variante: 

Plaja Episkopos (aflata la 500 metri departare de Lygia), formata tot dintr-un amestec de pietricele cu nisip si cu pietre la intrarea in mare. In capatul din stanga al plajei, asadar in directia Lygia, gasesti si un mic aquapark cu atractii gonflabile amplasate direct pe mare, in apropierea malului. Aici se afla un centru de sporturi acvatice, de unde poti inchiria si barcute, iar daca vrei sa te distrezi pe jucariile plutitoare, trebuie sa platesti in jur de 10 euro/persoana pentru intreaga zi. O atractie similara se afla si in Vasiliki. 

Mai multe informatii despre acest loc gasesti in articolul: Aquapark Lefkada. Ce trebuie sa stii despre cele doua parcuri cu atractii gonflabile amplasate direct pe apa marii

Plaja din Nikiana (Episkopos Beach of Nikiana) te asteapta putin mai jos, in sud, la 2,1 kilometri departare de Lygia Beach.

Aspectul este relativ similar (pe unele portiuni este totusi mai lata), are amenajare cu sezlonguri si umbrele, zone libere, pietre la intrarea in mare, si cateva baruri si terase in zona din spate. 

Plaja Perigiali se afla la o distanta de 7,4 kilometri de Lygia, tot ingusta, cu o intrare lina in apa si pietricele la mal. Multi dintre cei care au fost aici in ultimii ani spun ca apa pare mult mai limpede si curata, iar ca plaja in sine este un loc intim, pentru cei care cauta liniste si prilej de relaxare. 

In loc de concluzie

Lygia Beach Lefkada este una dintre plajele micute, linistite, de pe coasta de est a insulei si poate fi pentru tine daca esti cazat in zona sau daca tot ce cauti este un loc in care sa te poti bucura de mare, de un peisaj frumos si chiar si de umbra naturala dupa orele pranzului. 

Si pentru ca ne place sa organizam eficient vacante de mai bine de 14 ani, iti reamintim sa arunci o privire la noi pe site, unde te asteapta unele dintre cele mai tentante oferte vacante Lefkada, cu propuneri de hoteluri din toate colturile insulei!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?