Mic ghid de shopping in Bodrum. Despre zone de bazar, magazine stradale si centre comerciale

Urmeaza sa pleci in zona Bodrum pentru a te bucura de mare, de soare, de distractie, practic, de o vacanta de vara in adevaratul sens al cuvantului? Ei bine, in cazul in care stii ca esti un impatimit al shoppingului si ca nu rezisti sa te intorci din concediu fara un bagaj plin de suveniruri, inarmeaza-te cu rabdare si cumpat, caci Bodrum este plin de magazine, piete, zone de bazar si alte astfel de locuri potrivite pentru cumparaturi 🙂 

In cele ce urmeaza gasesti detalii utile despre zonele in care poti face shopping in Bodrum, despre ce anume poti cumpara din fiecare si despre locurile in care preturile sunt negociabile.

Mai mult, la noi pe site gasesti si o multime de oferte vacante Bodrum, din care sa poti selecta simplu si rapid hotelul care ti se potriveste cel mai bine!

Bodrum bazar si piete organizate in diferite zile ale saptamanii 

Zonele de bazar din Bodrum se numara printre locurile favorite de shopping ale turistilor, asta pentru ca aici poti gasi de toate si, cel mai interesant, poti negocia pretul. Aceste piete sunt organizate in fiecare zi a saptamanii, in diferite zone din Bodrum, insa este bine sa ceri informatii suplimentare despre orarul acestor piete personalului de la hotel, ghidului sau unui localnic. 

  • Bodrum Bazaar este cea mai mare piata din centrul orasului, iar in zilele de joi si de vineri, poti da o tura pentru a cumpara fructe si legume delicioase, in timp ce in zilele de marti are loc aici un targ de textile. O parte dintre cei care au vizitat piata spun ca exista produse de toate felurile, iar calitatea acestora variaza, la fel si pretul. 
  • Piata din Guvercinlik – in zilele de luni 
  • Pietele din Gumusluk si Ortakent – in zilele de miercuri 
  • Piata din Yalikavak – in zilele de joi 
  • Piata din Bitez – in zilele de vineri, cu produse alimentare 
  • Piata din Turgutreis – in zilele de sambata, cu produse alimentare si articole vestimentare 
  • Pietele din Mumcular si Gumbet – in zilele de duminica 

Unii comercianti pot parea usor insistenti, insa atata vreme cat nu esti interesat sa cumperi ceva de la ei, poti sa refuzi politicos si sa mergi mai departe. 

Multe dintre haine sunt fabricate din bumbac turcesc, iar atmosfera este una de forfota constanta. 

In general, in astfel de piete si zone de bazar, produsele ar trebui sa fie mai ieftine decat in magazinele cu vitrina. E bine sa iei la tine bani cash, eventual ceva bancnote mai marunte, care te vor ajuta in procesul de negociere. 

Totodata, nu cumpara bijuterii sau lucruri de mare valoare din astfel de zone, pentru ca e posibil sa te alegi cu imitatii. 

Daca vrei sa achizitionezi obiecte din aur, e bine sa te indrepti catre magazinele cu vitrine. 

Mall-uri in Bodrum. Care sunt principalele centre comerciale 

Daca esti fan centre comerciale si preferi sa mergi intr-un loc cu magazine de brand, in Bodrum vei avea la dispozitie o multime de astfel de mall-uri. 

Oasis Mall este unul dintre cele mai cunoscute din oras. Este localizat central, pe unul dintre cele mai mari bulevarde si destul de aproape de Poarta Myndos (construita in secolul IV i.e.n.). Daca ai in plan sa vezi acest obiectiv si dupa sa faci si o scurta oprire la mall, intre cele doua este o distanta de doar 500 metri, asadar vei ajunge dintr-un loc in altul in doar 7-10 minute pe jos.

In ceea ce priveste magazinele, la Oasis Mall gasesti branduri internationale precum Lacoste, Levi’s, Mango, Marks&Spencer dar si o multime de branduri locale (confectii, bijuterii, etc). Evident, exista si food court, cu mai multe restaurante de tip fast food, cafenele, mancare chinezeasca si altele. 

Avenue Bodrum este un alt centru comercial, aflat pe acelasi bulevard ca si Oasis, la o distanta de circa 1,7 kilometri de acesta din urma. Practic, daca mergi cu masina, vei face de la un mall la altul in jur de 4-5 minute. 

Si in acest caz vei gasi cateva magazine de brand international, insa cu mai mult accent pe magazinele de brand local. Tot aici exista si Ikea, Migros, o cafenea, un restaurant cu sushi si altele. 

Midtown Shopping Center este localizat ceva mai departe, pe langa Bodrum Aquapark, asadar poti face o vizita aici destul de usor dupa ce te bucuri de o sesiune de balaceala la parcul acvatic, alaturi de intreaga familie. Intre cele doua este o distanta de doar 1 kilometru. 

Gasesti la interior branduri precum Calzedonia, Colin’s, Deichmann, Decathlon, Gap, H&M, Ipekyol, L’Occitane, LC Waikiki, Mango, MAC, Nautica, Penti, Skechers, iar la capitolul restaurante, ai de ales intre Burger King, restaurantul chinezesc, MC, Pizza Hut, Popeyes, Pidem si alte cateva variante. 

Yalikavak Marina Shopping Center este locul in care gasesti branduri de lux precum Dior, Chanel, Chopard, Escada, Gucci, Balmain, Moncler, Prada si altele. Daca bugetul pentru vacanta nu reprezinta o problema si vrei sa te intorci din aceasta calatorie si cu astfel de obiecte vestimentare sau accesorii de brand, le vei gasi in zona Yalikavak Marina. 

Magazinele din zona de centru a orasului Bodrum 

Nu trebuie neaparat sa cauti un mall sau o zona de bazar pentru a te bucura de shopping in Bodrum. E suficient sa o iei la pas pe stradutele din zona centrala si vei vedea ca exista magazine de toate felurile, cu tot ce ti-ai putea imagina. 

Suveniruri frumos lucrate si colorate, lampi, vaze, covoare, articole vestimentare de toate felurile, bijuterii, genti, sandale si pantofi din piele – si acestea sunt doar cateva exemple de obiecte pe care le-ai putea cumpara din magazinele de aici. 

Ocean Jewellery este unul dintre magazinele de bijuterii care au primit in ultimii ani recenzii bune din partea celor care au fost aici. Magazinul este o afacere de familie, detine o varietate de piese precum cercei, inele, coliere, insa executa si piese la comanda, in functie de preferintele si bugetul clientului. 

Il gasesti in zona Gumbet, la doar 750 metri distanta de plaja Gumbet. 

Moden Leather Shop este un magazin cu produse din piele, aflat in apropierea portului si la doar 350 metri departare de Muzeul Maritim din Bodrum. Aici gasesti unele dintre cele mai interesante si colorate jachete din piele, si chiar daca nu vei avea, cel mai probabil, nevoie de un astfel de articol vestimentar in vacanta ta din Bodrum, il poti cumpara pentru sezonul urmator. Unii dintre clienti spun ca au putut negocia preturile si ca articolele sunt de buna calitate. 

Gallery Mustafa este unul dintre locurile din care poti cumpara covoare lucrate manual si diferite antichitati. Daca simti nevoia sa te intorci acasa cu un covor turcesc unicat si mai ales daca ai plecat in aceasta vacanta cu masina, poti face o oprire si aici. 

Socrates este un magazin cu imbracaminte si accesorii pentru doamne, pe care-l vei gasi tot in apropierea Muzeului Maritim din Bodrum. De aici poti sa cumperi rochii cu imprimeuri vesele si colorate, genti impletite manual, fete de perna brodate. Magazinul se afla la parterul unei case albe si are copertine albastre. 

Mori Bodrum este un alt magazin potrivit doamnelor, cu rochii (preturi intre 20-60 euro) si alte piese vestimentare precum fuste, pantaloni, bluze si chimonouri, realizate din bumbac. Il gasesti la circa 650 metri distanta de Bodrum Beach. Daca esti adepta unui stil vestimentar basic si a nuantelor pastel, naturale, e posibil ca imbracamintea de aici sa fie pe placul tau 🙂 

In loc de concluzie

Bodrum poate fi considerat un adevarat rai al shoppingului atata vreme cat dispui de timp si de resurse materiale. Daca te-ai bucurat deja de o sesiune de cumparaturi in aceasta destinatie de vacanta din Turcia sau daca urmeaza sa pleci catre Bodrum in perioada urmatoare, asteptam cu mult interes si recomandarile tale. 

Nu uita sa arunci o privire la noi pe site, unde te asteapta zeci de oferte tentante pentru vacantele in Bodrum Turcia!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?