Obiective turistice Balcic, Bulgaria. Care sunt cele mai interesante atractii de bifat daca ajungi aici

Urmeaza sa pleci in vacanta pe litoralul bulgaresc, iar orasul-statiune Balcic se afla pe lista ta de opriri? Daca ai ales sa te cazezi in statiunile Albena, Kavarna, Kranevo sau, in definitiv, chiar in Balcic, cu siguranta vei fi interesat si care sunt principalele activitati pe care le ai la indemana in acest oras. 

Balcic este ideal si daca ai in plan o vacanta scurta, cat mai aproape de casa, avand in vedere ca din Vama Veche si pana in centrul orasului-statiune n-ar trebui sa faci mai mult de o ora, intr-o zi cu trafic normal (56 de kilometri distanta). 

Iar in cazul in care nu te-ai hotarat inca unde anume vrei sa te cazezi in aceasta zona, iti recomandam sa consulti la noi pe site si o serie de oferte cazare Balcic, completate si de alte propuneri in toate statiunile cunoscute ale litoralului bulgaresc.

Plajele din Balcic 

Ai optat pentru varianta unui hotel in zona statiunii Balcic? Mai mult ca sigur vei fi interesat si de cateva variante de plaja pe care le ai in apropiere, iar cele cu organizare mai buna sunt Nomad Beach si Cargo Beach. Vei gasi aici umbrele si sezlonguri de inchiriat, dar si beach bar-uri de unde-ti poti lua racoritoare. 

In partea de nord a orasului vei intalni o plaja ceva mai ingusta, unde intrarea in apa se face de pe dig, insa daca te indrepti spre extremitati (atat la nord, cat si la sud), vei observa ca fasia de plaja devine mai extinsa. 

Citeste mai multe aici: Plaja Balcic si alte plaje frumoase apropiate de aceasta statiune din Bulgaria

Totusi, daca te intereseaza o plaja lata si foarte lunga, e posibil ca plajele din Balcic sa nu fie tocmai pe placul tau, mai ales daca mergi in vacanta alaturi de copii. 

In acest sens, te sfatuim sa arunci o privire si pe caracteristicile plajei Albena, pe care o vei gasi la doar 13 kilometri distanta de Balcic, caci e posibil sa rezonezi mai degraba cu aceasta. 

Citeste si: Despre plaja Albena din Bulgaria. Facilitati, servicii si motivul pentru care este preferata familiilor cu copii

Castelul Reginei Maria din Balcic

Printre cele mai cunoscute obiective turistice Balcic si unul dintre cele mai renumite de pe intreg litoralul bulgaresc, Castelul Reginei Maria reprezinta, de altfel, si motivul principal pentru care multi dintre cei care viziteaza aceasta statiune vin aici. 

Daca nu l-ai vazut pana in prezent, iti recomandam sa o faci, pentru ca majoritatea turistilor care au fost aici spun ca vizita a meritat. Castelul este asezat chiar la malul marii, aproape de plaja, iar in imediata vecinatate a obiectivului exista si o parcare (2 leva/ora). Ia in considerare totusi ca in plin sezon (lunile iulie si august) zona se aglomereaza. 

Poti afla mai multe informatii despre cum ajungi la castel, preturi intrare si principalele atractii din articolul: Castelul Reginei Maria, Balcic. Detalii despre vizita la una dintre cele mai indragite atractii din Bulgaria

castelul reginei maria balchik

Gradina Botanica din Balcic

La capitolul obiective turistice Balcic merita bifata si Gradina Botanica. Se afla tot pe domeniul castelului si se intinde pe o suprafata de 65.000 metri patrati. In aceasta gradina poti admira nu mai putin de 2000 de specii de plante, iar daca esti fan cactusi, e bine sa iei in considerare ca numai gradina acestor plante masoara 1000 de metri patrati, fiind a doua ca si dimensiune din intreaga Europa.

Daca vrei sa vizitezi Gradina Botanica integral, e bine sa-ti iei in calcul un interval de timp de circa o ora si jumatate, poate chiar doua ore. Nu uita de incaltaminte confortabila si de aparatul foto – caci poti pleca de aici cu poze foarte frumoase. 

Muzee in Balcic

Vrei sa vezi si mai multe obiective turistice Balcic? Te poti indrepta si catre muzeele din statiune, respectiv:

Muzeul de Istorie – care este, de altfel, si unul dintre cele mai vechi din toata tara si care include peste 20000 de exponate care prezinta istoria acestei asezari, incepand chiar cu secolul VI i. Hr si pana in anul 1940. Poti sa admiri aici artefacte gasite in zona Balcic (ceramica, obiecte din sticla, sculpturi, colectii de monede, etc). Muzeul a fost deschis in 1937 si se afla in vecinatatea Muzeului Etnografic. 

Muzeul Etnografic – un alt loc de vizitat in Balcic, care adaposteste sute de ani de istorie, intr-o casa ridicata in anii 60, unde poti observa o multitudine de panze, ornamente traditionale bulgaresti, unelte, expuse pe 2 etaje. La etajul 1 se afla expozitia de mestesuguri, iar la etajul 2 poti admira costume nationale realizate manual. Daca esti fan tesaturi vechi, aici poti sa te bucuri de o intreaga varietate de culori, broderii si ornamente. 

Portul, faleza si restaurantele din Balcic 

Pe de alta parte, daca vrei sa o iei la pas si sa explorezi orasul odata cu lasarea serii, te poti orienta catre zona de port si respectiv catre faleza din Balcic. 

Vei gasi aici o zona pietonala, dar si foate multe terase si restaurante asezate chiar la malul marii. Pe partea opusa teraselor, se afla mai multe magazine – fie de tip mini market, fie cu suveniruri sau alte obiecte. 

Poti sa te opresti pentru a savura un cocktail, iar daca vrei sa mananci intr-un loc cu review-uri pozitive, te poti indrepta catre unul dintre urmatoarele restaurante, caci, in definitiv, si aceste locuri sunt considerate atractii turistice in Balcic.

P.S. : Daca stii un loc in Balcic unde se mananca bine, asteptam cu drag si recomandarile tale ☺

  • Margo’s House – aproape de hotel Helios si de plaja 
  • Bistro Kestena – il vei gasi in vecinatatea hotelului Ahilea
  • Romphaia Restaurant
  • Steak house Silvia
  • Selena Restaurant

Nu lipsesc nici barurile din Balcic, asa ca daca ai chef sa petreci pe timp de seara, vei gasi locuri cu distractie, mai ales ca te poti orienta si catre barurile din zona plajei, cum ar fi Nomad Beach Bar.

Concluzionand, fie ca ai ales sa-ti petreci o minivacanta in Balcic, fie ca intentionezi sa faci o oprire de cateva ore in acest oras-statiune, e bine de stiut ca vei avea ce sa faci, insa dintre toate atractiile, cele mai importante sunt Castelul Reginei Maria si respectiv Gradina Botanica, aflata tot pe domeniul castelului. 

Speram ca experienta ta in Balcic sa fie una de nota 10, iar daca nu ai luat inca o decizie la capitolul cazare, te asteptam pe site si cu cele mai tari oferte de vacanta in Balcic!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Bulgaria?