Plaja Balcic si alte plaje frumoase apropiate de aceasta statiune din Bulgaria

Balcic este una dintre statiunile bulgaresti apropiate de granita cu Romania, ceea ce o face sa fie potrivita pentru vacantele scurte, pentru escapadele de weekend si pentru acei turisti care vor sa viziteze atractii turistice si sa se bucure totodata si de mare, soare si nisip. 

De aceea, interesul pentru plaja Balcic, respectiv pentru portiunile de plaja amenajate in aceasta statiune si in vecinatatea ei, este unul foarte mare.

Am strans in acest articol o serie de detalii despre aceste locuri frumoase de la malul marii, in Balcic, iar la noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai bune oferte vacanta Balcic, astfel incat sa-ti poti rezerva cazarea aici in doar cativa pasi foarte simpli.

Unde este plaja Balcic si cum ajungi aici 

Statiunea Balcic isi asteapta vizitatorii cu mai multe locuri in care se pot bucura de plaja, insa, in general, cei care cauta plaja Balcic se indreapta catre plaja centrala a statiunii. 

Asadar, plaja centrala Balcic (pe care o vei gasi pe Harti in apropierea hotelului Helios) se afla la 2,4 kilometri de Castelul Reginei Maria din Balcic, localizata in partea stanga a statiunii cum te uiti catre mare. 

Daca vii direct de pe litoralul romanesc, din Vama Veche si pana la plaja Balcic ai de parcurs 62 kilometri, ceea ce inseamna ca vei face drumul cu masina in circa o ora si un sfert, fara sa luam in calcul timpul de asteptare la frontiera.  

Daca vii din Bucuresti direct catre Balcic, ar trebui sa faci pe drum in jur de 4 ore (distanta este de 310 kilometri, cu iesire din tara pe la Negru Voda). 

Balcic se afla intre statiunile Topola si Albena, ceea ce-ti va permite sa vizitezi usor si alte plaje interesante din zona, pe care le vom aborda intr-un capitol separat, putin mai jos. 

statiunea balchik bulgaria

Cum arata plaja Balcic. Care sunt cele mai cunoscute segmente si ce servicii gasesti

Plaja Balcic este practic plaja centrala a statiunii si cea mai generoasa dintre toate segmentele de plaja de care te poti bucura strict in Balcic. Tot in aceasta zona se afla si beach barul Cargo Beach, asadar te poti ghida pe Harti si dupa aceasta denumire pentru a ajunge aici. 

Plaja Balcic este o plaja formata din nisip, cu portiuni amenajate cu sezlonguri si umbrele de inchiriat, cateva restaurante si baruri in zona din spate si descrisa in general de catre cei care au vizitat-o ca fiind cu intrare relativ lina in apa. 

In timpul sezonului cald exista serviciu de salvamari aici, iar pentru cei care nu vor sa ocupe sezlonguri, exista si zone de plaja libera. In varf de sezon, plaja Balcic poate deveni ceva mai aglomerata. 

Plaja Nomad, adica plaja apropiata de portul din Balcic (pe care o vei gasi in dreapta portului cum te uiti la mare) este o alta alternativa pe care o ai la indemana in aceasta statiune. Comparativ cu plaja centrala a statiunii, aceasta este mai micuta si mai ingusta, insa si aici exista nisip fin, umbrele si sezlonguri de inchiriat, dar si restaurante si baruri in zona din spate. 

Unii dintre turistii care au vizitat aceasta plaja in 2022 spun ca este curata, bine organizata, insa pe unele portiuni exista pietre. Plaja Nomad poate, la randu-i, sa devina destul de aglomerata in varf de sezon, perioada in care si sezlongurile se ocupa destul de repede. 

Plaja din dreptul Castelului Reginei Maria mai poate fi o varianta in care sa te bucuri de soare si de nisip. Vei gasi aici o plaja amenajata artificial, insa intrarea in apa se face de pe scari, plaja fiind marginita de un dig. Tot aici se afla si mai multe beach baruri (Delano Beach Bar, Beach Bar Prince, etc) de unde poti inchiria umbrele si sezlonguri si unde poti lua masa). 

balcic castel

Alte plaje frumoase langa Balcic

Chiar daca exista cateva optiuni de plaja chiar in Balcic pe care merita sa le ai in vedere, acestea nu sunt incluse neaparat in topul celor mai bune plaje de pe litoralul vecinilor bulgari. Totusi, unul dintre principalele avantaje ale acestei statiuni este ca are in apropiere o serie de alte plaje care pot fi explorate usor, distantele fiind mici. 

In topul altor plaje frumoase langa Balcic isi fac loc urmatoarele:

Plaja Albena este una dintre cele mai apreciate de pe litoralul bulgaresc si se afla la 14,5 kilometri distanta de Balcic. Se intinde pe circa 6 kilometri lungime si atinge in unele locuri o latime de 150 metri. Nisipul este fin, iar intrarea in apa este lina, ceea ce o face sa fie foarte potrivita pentru familiile cu copii. 

Plaja Kranevo este localizata la 16,9 kilometri de Balcic, are o lungime similara cu cea din Albena si o intrare lina in apa. Zona centrala este amenajata cu sezlonguri si umbrele. 

Plajele Bendida si Argata apartin de Thracian Cliffs Golf & Beach Resort, sunt amenajate frumos si se afla la circa 17 kilometri departare de Balcic. 

Plaja Zelenka se afla la 32 kilometri distanta de Balcic, foarte aproape de localitatea Balgarevo (la 3,2 kilometri). Accesul la aceasta plaja este unul destul de greoi, dupa cum a fost descris de catre cei care au vizitat-o recent, iar Zelenka este genul de loc potrivit mai degraba celor care nu cauta organizare si animatie. 

Nu exista aici restaurante, baruri, amenajare cu sezlonguri si umbrele, toaleta sau alte servicii, prin urmare, te sfatuim sa vii echipat corespunzator daca vrei sa stai mai mult. 

Plaja si golful Bolata le vei gasi la 35 kilometri distanta de Balcic. Plaja de aici are o forma de semicerc, o priveliste exceptionala, insa devine totusi destul de aglomerata in plin sezon, iar drumul de acces nu se afla in cele mai bune conditii. 

In loc de concluzie

Daca decizi sa te bucuri de o scurta escapada in Balcic, mai mult ca sigur vei avea la indemana si un loc in care sa te relaxezi la plaja, fie ca vorbim despre una dintre plajele care apartin de statiune, fie ca alegi sa te indrepti catre una dintre plajele incantatoare din vecinatate. Nu uita ca la noi pe site te asteapta o multime de oferte bune de cazare in Balcic!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Bulgaria?