Drumul Bucuresti Borovets cu masina. Care este cel mai scurt traseu si alte informatii utile

Borovets este a doua statiune de ski ca marime din Bulgaria, dupa Bansko, cu un domeniu schiabil bun si ceva mai putin aglomerata, fapt ce o situeaza printre optiunile amatorilor acestui sport care prefera sa-si faca vacantele la ski intr-un loc relativ apropiat de casa. 

Din Bucuresti si pana in Borovets se fac in jur de 6 ore si jumatate cu masina, statiunea fiind localizata la circa 70 kilometri distanta de capitala Sofia si la doar 10 kilometri de orasul Samokov.

Borovets se afla pe versantii de nord ai crestei Mousala si este prima statiune montana de ski infiintata pe teritoriul Bulgariei. Aici gasesti in jur de 20 de partii de ski, cu o lungime totala de aproximativ 58 kilometri, atat pentru incepatori, cat si pentru schiori de nivel mediu sau avansat, cu posibilitatea de a schia si pe nocturna. 

Pui la cale o plecare cu masina pana in Borovets pentru a-ti exersa talentul la ski? Mai jos te asteapta o serie de detalii care-ti pot fi utile la drum, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacanta Borovets, cu propuneri de hoteluri pentru toate buzunarele!

Puncte trecere frontiera pentru a ajunge in Borovets, Bulgaria

Daca ai decis sa faci o calatorie cu masina catre Borovets, vei putea ajunge la aceasta destinatie printr-unul dintre urmatoarele puncte de trecere frontiera Romania-Bulgaria: 

Giurgiu (RO) – Ruse (BG) este cel mai folosit si totodata cel mai cunoscut punct de trecere frontiera intre Romania si Bulgaria si va fi pe traseul tau daca pleci catre Borovets din Bucuresti, Ploiesti, Brasov sau alte orase din centrul tarii. Taxa de pod pentru o trecere este de 15 ron/ 3 euro la intoarcere. 

Turnu Magurele (RO) – Nikopol (BG), favorabil in cazul in care pleci spre exemplu din Rosiori de Vede, Alexandria sau din alte orase localizate in aceasta parte a tarii. Timpul de traversare cu feribotul este de 7-8 minute, iar orarul de functionare si preturile pot fi verificate pe acest site. Totodata, este recomandat sa ajungi la frontiera cu minimum 30 minute inainte de inceperea cursei, pentru a face formalitatile. 

Bechet (RO) – Oreahovo (BG) poate fi o varianta utila in cazul in care pleci spre Borovets din Craiova sau din alte orase ale aceastei zone. Si in acest caz, vei trece Dunarea cu feribotul, care efectueaza curse zilnic la interval de doua ore. Programul si preturile pot fi verificate pe acest site

Calafat (RO) – Vidin (BG) va fi la indemana ta daca pleci din partea de sud-vest a Romaniei, spre exemplu din Drobeta-Turnu Severin. Taxa pentru o trecere pe acest pod este de 27 ron/ 6 euro la intoarcere. 

Negru Voda (RO) – Kardam (BG) este un alt punct de trecere frontiera, care poate fi folosit de catre cei care pleaca din sud-estul tarii catre Borovets, din orase precum Constanta. 

Pe site-ul oficial al Politiei de Frontiera poate fi verificata, in sectiunea Trafic Online, media timpilor de asteptare in punctele rutiere de trecere a frontierei. 

Ruta Bucuresti Borovets si cel mai scurt traseu 

Multi dintre turistii romani care aleg sa-si petreaca vacantele de iarna in statiunea montana Borovets pleaca din Bucuresti, iar cel mai scurt traseu din punct de vedere al timpului petrecut pe drum pare totusi sa ramana cel cu trecere prin Giurgiu (RO) – Ruse (BG). 

Intr-o zi fara trafic intens, Google Maps estimeaza ca ar trebui sa faci in jur de 6 ore si 15 minute intre cele doua, respectiv sa parcurgi o distanta de 444 kilometri. 

Ruta Bucuresti Borovets, odata ce ai intrat in Ruse (BG), are trecere prin Borovo – Beala – Peicinovo – Balgarene – Plevna – Lukovit – Iablanita (unde vei intra pe autostrada A2 pana la Sofia) – Pancearevo – Samokov – Borovets. 

O a doua varianta de traseu Bucuresti Borovets poate fi si cea cu trecere prin punctul de frontiera Turnu Magurele – Nikopol, drum cu o lungime totala de 418 kilometri. Google Maps estimeaza ca faci, intr-o zi fara trafic intens, in jur de 6 ore si 45 de minute, asadar mai mult decat daca ai lua-o pe la Giurgiu – Ruse. 

Iti recomandam sa verifici starea punctelor de trecere frontiera aici inainte sa pornesti la drum. Totodata, ia in considerare ca pot exista si perioade mai aglomerate la vama (in varf de sezon, etc), asadar, timpul petrecut pe drum poate suferi unele modificari. 

NOTA: Traseele de mai sus au fost simulate la mijlocul lunii octombrie 2022. 

Distanta Bucuresti Borovets si alte distante daca pleci din alte orase ale Romaniei

Daca pui la cale o vacanta in Borovets si esti interesat in prima instanta strict de distanta pe care o ai de parcurs la volan, gasesti mai jos si principalele distante de strabatut, in functie de locul din care alegi sa pleci catre aceasta statiune montana de la vecinii bulgari. 

  • Distanta Bucuresti Borovets cu iesire din tara pe la Giurgiu (RO) – Ruse (BG) – 444 km 
  • Distanta Bucuresti Borovets cu iesire din tara pe la Turnu Magurele (RO) – Nikopol (BG) – 418 km 

Din alte orase ale Romaniei, distantele catre Borovets arata cam asa: 

  • Distanta Ploiesti Borovets cu iesire din tara pe la Giurgiu (RO) – Ruse (BG) – 521 km 
  • Distanta Brasov Borovets cu iesire din tara pe la Giurgiu (RO) – Ruse (BG) – 626 km 
  • Distanta Craiova Borovets cu iesire din tara pe la Bechet (RO) – Oreahovo (BG) – 318 km 
  • Distanta Drobeta-Turnu Severin Borovets cu iesire din tara pe la Calafat (RO) – Vidin (BG) – 383 km 
  • Distanta Buzau Borovets cu iesire din tara pe la Giurgiu (RO) – Ruse (RO) – 555 km 
  • Distanta Constanta Borovets cu iesire din tara pe la Negru Voda (RO) – Kardam (RO) – 604 km 

Taxe de drum si alte informatii utile pentru traseul catre Borovets

In privinta taxelor de drum pe care trebuie sa le achiti daca mergi cu masina catre Borovets, e important de stiut ca la intrarea pe teritoriul Bulgariei trebuie sa achizitionezi vigneta, care costa in prezent 15 leva/saptamana sau 30 leva/o luna (daca vacanta ta in Borovets va fi mai lunga de 7 zile, va trebui sa cumperi a doua varianta de vigneta). 

Vigneta bulgareasca poate fi luata de la vama, din benzinarii, cu cardul sau achitata cash, insa poate fi achizitionata si online, inainte sa pleci in calatorie, de pe acest site, selectand traducerea in limba romana a paginii, tipul de vehicul cu care urmeaza sa calatoresti si perioada de valabilitate. 

La noi pe blog te asteapta un articol mai cuprinzator despre vigneta bulgareasca, in care vei gasi si detalii despre autostrazile din Bulgaria: Vigneta Bulgaria, autostrazi si alte detalii despre drumuri. Ce trebuie sa stii daca mergi in vacanta la vecinii bulgari

Vor fi luate in calcul si taxele de pod sau de feribot de la punctul de trecere frontiera pe care alegi sa-l tranzitezi. 

Daca vrei sa stii care sunt cele mai ok benzinarii din care poti alimenta pe parcursul calatoriei tale in Bulgaria, iti recomandam sa arunci o privire si pe articolul: Pret benzina Bulgaria si cele mai recomandate benzinarii din care sa alimentezi pe parcursul vacantei

Starea drumurilor din Bulgaria poate fi verificata pe harta publicata pe acest site. Drumurile aflate in stare foarte buna sunt marcate cu verde, cele aflate in stare partial buna sunt marcate cu portocaliu, iar cele in constructie sau afectate sunt marcate cu rosu. 

In loc de concluzie

Drumul cu masina Bucuresti-Borovets este un drum care poate fi parcurs in circa 7 ore daca iei in calcul si doua scurte opriri si daca ai noroc sa nu gasesti cozi prea mari la vama, iar atata vreme cat respecti toate regulile de circulatie, achiti taxele de drum si conduci cu prudenta, nimic nu ar trebui sa te opreasca din a te bucura de cea mai tare vacanta la ski.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre de Ski in Bulgaria?