Plaja Kastro Lefkada, o plaja la indemana celor cazati in Lefkada Town

Intre plajele deosebite ale insulei Lefkada isi face loc si Kastro, o fasie de nisip din apropierea celui mai mare oras de aici – Lefkada Town. 

Plaja Kastro este un loc potrivit celor care nu cauta neaparat amenajare cu sezlonguri si umbrele (desi, in unele perioade, aceasta poate exista), dar si celor care vor sa se bucure de o baie in apele turcoaz ale marii imediat ce au ajuns pe insula sau dupa ce au vizitat atractiile din Lefkada Town. 

Mai jos ti-am pregatit o serie de detalii utile despre plaja Kastro, iar la noi pe site cateva zeci de oferte vacante Lefkada, astfel incat sa-ti poti selecta usor hotelul care ti se potriveste cel mai bine!

Unde se afla plaja Kastro Lefkada si cum ajungi aici 

Kastro Lefkada este una dintre primele plaje pe care poti ajunge odata ce ai intrat pe insula, localizata in vecinatatea podului si la foarte mica distanta de Lefkada Town (2,1 kilometri). Se poate parca pe marginea drumului care duce spre plaja, fara costuri. 

Plaja Kastro Lefkada ramane astfel una dintre cele mai la indemana plaje pentru acei turisti care aleg sa se cazeze chiar in Lefkada Town, insa poate fi si pe gustul celor care nu sunt cazati in zona, pentru ca este o plaja linistita, in general lipsita de aglomeratii foarte mari. 

Daca urmeaza sa te cazezi in Ligia, pana la Kastro vei avea de mers in jur de 11-12 minute cu masina (distanta intre cele doua este de 7,8 kilometri). Din Nikiana si pana la aceasta plaja sunt 11 kilometri, iar din Nydri ai de strabatut circa 18 kilometri pana la Kastro. 

Vasiliki este ceva mai indepartat (38,5 kilometri distanta), iar din Agios Nikitas si pana aici ai de parcurs in jur de 16 kilometri. 

O gasesti pe Harti cu denumirea greceasca “Παραλία Κάστρο“, iar daca ai in plan sa cauti pe Google mai multe poze de aici tine cont ca mai exista cel putin o plaja din Grecia care poarta acelasi nume (in Skiathos), asadar, nu uita sa adaugi cautarii tale si cuvantul “Lefkada”. 

Cum arata plaja Kastro Lefkada si ce servicii gasesti aici 

Plaja Kastro Lefkada este o plaja formata din nisip amestecat cu pietricele marunte (una dintre putinele plaje cu nisip din Lefkada), cu o apa a marii in nuante de turcoaz deschis la mal si in majoritate neamenajata cu sezlonguri si umbrele. 

Cu toate acestea, sunt turisti care spun ca in plin sezon au gasit aici si cateva sezlonguri de inchiriat si, mai mult, au putut comanda direct de pe aceasta plaja bauturi/gustari care le-au fost aduse de la restaurantele din apropiere. In 2022, un set de doua sezlonguri + umbrela costau la plaja Kastro Lefkada in jur de 7 euro. 

In partea de nord a plajei si destul de aproape de malul marii se poate face snorkeling, iar cei care vor sa vina sa se bucure de plaja fara a sta pe sezlong au posibilitatea de a-si aseza prosopul oriunde doresc. 

Multi dintre cei care vin la aceasta plaja sunt localnici (in general cei din Lefkada Town, care vin aici dupa ce termina programul la job sau in weekend-uri). 

Vantul bate destul de tare la plaja Kastro, iar uneori se pot forma valuri mai mari. Pe alocuri, la intrarea in mare exista pietre (unii vizitatori au intalnit chiar si arici de mare), motiv pentru care e bine sa vii pregatit cu incaltamintea speciala pentru apa. 

In anumite zone ale plajei Kastro Lefkada, apa se adanceste destul de rapid in apropierea malului, asadar, atentie suplimentara in cazul in care vii aici alaturi de cei mici. 

Alte plaje in apropiere de Kastro Lefkada 

Plaja Kastro are avantajul de a fi pozitionata destul de aproape de alte plaje apreciate ale insulei. Gasesti mai jos cateva dintre aceste locuri: 

Plaja Ammoglossa este prima plaja de la intrarea pe insula, cu o forma atipica si cu un aspect relativ similar. Este frecventata, de asemenea, de catre localnici, nu este amenajata si are o priveliste frumoasa catre Grecia continentala. 

O gasesti la doar cateva sute de metri distanta de Kastro si poti ajunge de la una la alta chiar si pe jos. 

Plaja Agios Ioannis este o plaja lunga, de aproximativ 3 kilometri, in majoritate neamenajata si cu aspect salbatic, preferata de catre practicantii de windsurf. Dupa cum ti-ai dat seama probabil deja, vantul bate mai tare aici si se poate intampla sa se formeze si valuri mai mari. 

Poti parca pe marginea drumului care trece prin spatele plajei, iar daca ai nevoie de putin confort cat te vei relaxa aici, gasesti spre sudul fasiei de nisip cateva taverne, baruri si cateva segmente amenajate cu sezlonguri si umbrele. 

In partea de nord a plajei Agios Ioannis se mai practica, ocazional, nudismul, iar tot in aceasta directie ai ocazia sa admiri si o serie de mori de vant mai vechi. La intrarea in apa, exista portiuni cu stanci. 

In loc de concluzie

Plaja Kastro Lefkada merita incercata daca arzi de nerabdare sa faci o baie in mare imediat ce ai trecut podul si ai intrat pe insula, dar si daca esti cazat in Lefkada Town sau daca pur si simplu ai nevoie de un loc mai linistit, in care sa te poti relaxa in voie. 

Daca nu ai gasit inca hotelul potrivit pentru tine, iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Lefkada!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?