Ammoglossa Beach, plaja de la intrarea pe insula Lefkada

Cunoscuta ca fiind una dintre plajele preferate ale localnicilor din Lefkada Town, Ammoglossa Beach este unul dintre locurile mai putin populare, insa cu adevarat aparte, din Lefkada

Localizata chiar vis-a-vis de cetatea medievala Agia Mavra, Ammoglossa este o limba de nisip in nuante deschise la culoare (chiar numele plajei inseamna, in traducere, limba de nisip) si este frecventata mai ales de catre acei turisti care nu au o problema cu lipsa organizarii si a facilitatilor de niciun fel. 

P.S. Nu ai gasit inca hotelul potrivit pentru tine si ai in plan sa calatoresti cat de curand in aceasta insula greceasca? La noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Lefkada, cu zeci de variante potrivite pentru toate preferintele si buzunarele!

Unde este Ammoglossa Beach si cum ajungi la aceasta plaja 

Plaja Ammoglossa este localizata la doar cateva sute de metri distanta de intrarea pe insula Lefkada, in imediata apropiere a podului si la 2,2 kilometri de centrul orasului Lefkada Town

Din centru si pana aici ar trebui sa faci cu masina in jur de 5 minute, asadar, Ammoglossa Beach este una dintre plajele foarte potrivite si la indemana celor care se cazeaza chiar in capitala insulei sau in imediata vecinatate a acesteia. 

Pe Harti o vei gasi cu denumirea simpla de “Ammoglossa”, iar locuri de parcare gratuite se gasesc de-a lungul drumului care duce la plaja. Sunt unii turisti care spun ca este relativ usor sa ajungi chiar si pe jos din Lefkada Town si pana aici. 

Atentie! Exista o plaja cu aceeasi denumire si in insula Meganisi, dar si in orasul Keramoti din Grecia.

In cazul in care vrei sa o vizitezi desi esti cazat ceva mai departe, acestea sunt distantele catre Ammoglossa Beach cu plecare din principalele asezari ale insulei: 

  • distanta Ligia Ammoglossa Beach – 7,9 kilometri
  • distanta Nikiana Ammoglossa Beach – 11 kilometri
  • distanta Nidri Ammoglossa Beach – 18 kilometri
  • distanta Vasiliki Ammoglossa Beach – 39 kilometri
  • distanta Agios Nikitas Ammoglossa Beach – 16,3 kilometri

Cum arata Ammoglossa Beach si ce poti sa faci aici

Plaja Ammoglossa este formata dintr-un amestec de nisip cu pietris deschis la culoare, nu are amenajare cu sezlonguri si umbrele si nici alte servicii de vreun fel. Asadar, daca ai in plan sa vii aici pentru a te bucura de soare si de o balaceala, ia cu tine si o umbrela, dar si crema cu factor de protectie ridicat, o sapca/palarie si apa. 

Te sfatuim sa nu uiti nici incaltamintea potrivita pentru apa, caci la intrarea in mare exista pietre pe anumite portiuni. 

Ammoglossa Beach este descrisa de catre cei care au vazut-o in ultimele doua sezoane ca fiind asemanatoare unei lagune cu o apa turcoaz impresionant de frumoasa. 

Localnicii care locuiesc/lucreaza in Lefkada Town obisnuiesc sa vina aici dupa program pentru a se relaxa, asadar e posibil sa auzi vorbindu-se mai multa greaca decat orice alta limba 🙂 

In zilele cu vant mai puternic (Ammoglossa Beach nu este o plaja ferita de vant) se pot forma si valuri mai mari. 

Plaja Ammoglossa isi schimba forma de la an la an, iar cei care vin aici sunt de regula familii cu copii sau turisti care vor sa se relaxeze, fara sa auda muzica rasunand din boxe sau sa intampine prea multa agitatie. 

Pe unele portiuni, panta de intrare in apa poate fi ceva mai abrupta la Ammoglossa Beach. 

Alte plaje apropiate de Ammoglossa Beach

Daca ai in plan sa vezi Ammoglossa Beach in timpul vacantei tale in Lefkada, mai mult ca sigur vei fi interesat si de alte plaje frumoase din vecinatate. Gasesti mai jos cateva propuneri in acest sens: 

Plaja Kastro este localizata la doar cateva sute de metri de Ammoglossa (6-8 minute de mers pe jos), este formata dintr-un amestec similar de nisip cu pietris si in unele perioade (in general, in miez de vara), poate fi amenajata pe anumite segmente cu sezlonguri si umbrele. 

In august 2022, un set de sezlonguri + o umbrela puteau fi inchiriate aici cu 7 euro. La fel ca in cazul plajei Ammoglossa, si la Kastro sunt anumite portiuni unde intrarea in apa este destul de abrupta. 

Unii vizitatori spun ca au putut comanda chiar si cafea, gustari si alte racoritoare, care le-au fost livrate de la restaurante/baruri din apropierea plajei. 

Plaja Agios Ioannis, una dintre plajele cu aspect salbatic ale insulei si preferata in mod deosebit de practicantii de windsurf, se afla la 3,9 kilometri de Ammoglossa Beach (5 minute de mers cu masina). Agios Ioannis se intinde pe circa 3 kilometri de-a lungul tarmului si este in mare parte neamenajata, cu doar cateva segmente pe care gasesti organizare cu sezlonguri si umbrele. Vantul bate destul de puternic in dreptul acestei plaje. 

In partea de sud a plajei gasesti cateva beach bar-uri si taverne. 

Plaja Kaminia se afla mai jos de Agios Ioannis, in sud, la 10,5 kilometri de Ammoglossa (vei fi nevoit sa ocolesti putin pentru a ajunge cu masina chiar in dreptul acestei plaje). 

Nu se numara printre cele mai aspectuoase plaje ale insulei, este potrivita celor care vor sa faca snorkeling si nu este amenajata cu sezlonguri si umbrele. Kaminia Beach are dimensiuni micute si pietre la intrarea in mare. 

In loc de concluzie

Chiar daca este mai putin frecventata de catre turisti si deloc organizata, Ammoglossa Beach poate fi un loc frumos in care sa te bucuri de o baie in mare si de plaja cat timp esti in Lefkada si mai ales daca esti cazat in zona Lefkada Town. 

Daca planuiesti sa ajungi aici si simti ca informatiile de mai sus merita actualizate si cu alte detalii utile, asteptam cu drag si feedback-ul tau. Intra la noi pe site pentru a vedea unele dintre cele mai bune oferte vacante Lefkada!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?