Taverne Kinira Thassos. Unde se mananca bine in aceasta mica statiune din estul insulei

Kinira este una dintre statiunile micute si linistite ale insulei Thassos, localizata pe coasta de est, intre celebra plaja Golden Beach si Aliki, iar atmosfera boema si relaxanta de aici atrage an de an sute de turisti dornici sa petreaca o vacanta zen. 

Dat fiind faptul ca regimul de cazare all inclusive nu este foarte des intalnit in aceasta insula, dar si pentru ca bucataria greceasca si in general, mancarurile traditionale din Thassos, sunt cat se poate de laudate, interesul vizitatorilor pentru restaurantele/tavernele din zona este unul mare. 

Kinira nu duce lipsa de locuri in care se mananca bine, iar noi am alcatuit mai jos o lista a tavernelor care au strans in ultimii ani review-uri bune din partea celor care le-au calcat pragul. 

BY THE WAY: Daca intentionezi sa pleci in concediu in aceasta insula greceasca, insa nu ai luat inca o decizie in ceea ce priveste perioada si locul in care te vei caza, te asteptam la noi pe site cu unele dintre cele mai bune oferte vacante Thassos, respectiv cu hoteluri pentru toate buzunarele, din toate colturile insulei!

Tot la capitolul atractii Kinira, e posibil sa fii interesat si de informatiile din acest articol: Kinira Beach, una dintre cele mai linistite plaje din Thassos. Cum arata si cum poti ajunge rapid aici

1. Taverna Faros 

Aceasta taverna se afla destul de aproape de centrul Kinirei, in partea dreapta a plajei cum te uiti la mare, fix pe varful unei fasii de pamant stancoase care strapunge marea. Desi sunt sanse destul de mari sa poti manca la fel de bine si intr-unul dintre locurile insirate mai jos, in cazul tavernei Faros cantareste destul de mult si peisajul de care te vei putea bucura cat timp iei masa. 

Exista parcare amenajata la Taverna Faros, insa pentru ca vorbim totusi despre un loc destul de popular, e bine sa-ti faci rezervare din timp daca vrei sa prinzi o masa libera, mai ales la orele serii si mai ales daca te afli in vacanta alaturi de un grup mai mare, in plin sezon. 

Taverna Faros are cateva sute de recenzii stranse pe Google, o nota de 4,6 din 5 si este descrisa ca fiind o locatie frumoasa, cu mancare buna si o atmosfera placuta. Printre preparatele care au primit laude aici se numara platoul mix de peste, frigaruile de porc si calamarul umplut. Bineinteles, in meniu vei regasi o varietate de aperitive, mai multe soiuri de peste si fructe de mare, dar si preparate din carne la gratar. 

Noi am fost la mijlocul lui septembrie la Faros, pentru a lua masa dupa orele pranzului. Chiar daca taverna nu ar fi trebuit sa fie deschisa la acele ore conform programului afisat, personalul ne-a primit, iar servirea a fost impecabila 🙂

2. Taverna Sta Kala Kathoymena

Aceasta taverna se afla la doar 300 de metri distanta de Taverna Faros, are o nota de 4,7 pe Google si de asemenea, vedere catre mare.  O vei recunoaste si dupa pictura frumoasa de pe peretele din dreptul bucatariei.

Si in acest caz, meniul este destul de bogat: spre exemplu, la salate ai de ales intre salata greceasca, salata de vinete, salata de branza, clasicul tzatziki, salata de sfecla, salata de verdeturi, tarama, salata picanta si altele, in timp ce lista cu soiurile de peste este cat se poate de lunga si include, printre altele, dorada, cod, sea bass, platica, macrou, sardine, dar si midii, calamari, caracatita si creveti. 

Vei gasi aici si varianta de meniu in limba romana, iar printre preparatele laudate se numara caracatita in sos de vin, tzatziki-ul, salata greceasca, supa de peste, dar si platoul mix seafood. 

Ca multe alte taverne din Thassos, si Sta Kala Kathoymena este o afacere de familie. Si aici ne-am oprit pentru o masa dupa orele pranzului si am ramas placut impresionati de primirea calda a personalului.

3. Taverna Giorgos

O alta varianta de loc in care se mananca bine in Kinira, tot cu o nota mare pe Google (4,7 din 5) si cu sute de recenzii majoritar pozitive. In meniul celor de la Giorgos vei gasi supa de peste si supa de pui, iar daca vrei la ca al doilea fel de mancare sa optezi pentru un preparat gatit, cu sos, poti alege intre vitel in sos de rosii, ardei umpluti, musaca, poate chiar si o portie de spaghete bolognese sau cu sos de branza. 

Bineinteles ca tot ce inseamna preparate cu fructe de mare, dar si pesti de diferite feluri, nu lipsesc din meniu, iar clasicele aperitive grecesti sunt si ele destul de laudate la Giorgos. 

Romanii care au fost aici in ultima perioada spun in general ca se mananca bine, ca mancarea a fost proaspata si servita in cantitati destul de mari, iar personalul este descris ca fiind primitor. 

4. Agorastos 

Acest restaurant este localizat la circa 500 de metri de centrul micutului sat, relativ in apropierea tavernei Sta Kala Kathoymena, si dintre toate locurile mentionate pana acum, a strans si cele mai multe recenzii pe Google (majoritar pozitive, cu o nota de 4,7 din 5).  E unul dintre locurile in care poti face fotografii wow 🙂

Cei care au fost aici in ultima vreme spun ca au mancat dorada gatita foarte bine, cotlete de miel delicioase si fructe de mare bune. Portiile sunt descrise ca fiind potrivite pentru cei cu apetit crescut, iar preturile similare cu cele ale tavernelor din zona. 

Daca esti fan peste si fructe de mare, la Agorastos mai poti alege intre: caracatita la gratar, caracatita uscata la soare si gatita dupa reteta familiei, caracatita pane, calamari prajiti, la gratar sau umpluti, midii gatite in diferite feluri, creveti la gratar, pane sau saganaki, alaturi de alte propuneri tentante. 

Dorada servita cu sos de lamaie, la Agorastos

5. Taverna Platania

O taverna putin mai indepartata de centrul Kinirei comparativ cu optiunile de mai sus, respectiv la o distanta de circa 4,8 kilometri, in directia Skala Potamia

Privelistea de care te poti bucura odata ajuns aici este totusi motivul pentru care ai putea bate acest drum, chiar si daca vrei sa te relaxezi la o simpla cafea. 

Daca meniul de aici nu a suferit modificari in ultima vreme, e bine sa ai in vedere ca exista posibilitatea ca la Platania sa ai de ales intre gustari si preparate ceva mai clasice, nu neaparat intre preparate traditionale grecesti. 

Pe langa cocktail-uri si cafele de toate felurile, in meniu se mai regasesc si pizza, sandwich-uri si alte gustari de tip snack. 

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

6. Nikos Grill

Acest restaurant se afla in zona plajei Paradise Beach, mai exact in partea stanga a plajei cum te uiti la mare, asadar mai jos de Kinira, la circa 2,8 kilometri departare.

Cei care au fost aici in ultimii ani spun ca servirea este buna, ca portiile de mancare sunt mari si ca din meniu nu lipsesc preparatele traditionale. 

Fiind localizat chiar langa aceasta plaja celebra din Thassos, e posibil ca in perioadele de varf sa prinzi destul de aglomerat, asadar incearca sa faci o rezervare, indiferent daca vrei sa iei masa aici la pranz sau catre seara. 

7. Restaurant Yasouvlaki – Skala Potamia

Daca esti cazat in Kinira si vrei sa schimbi pentru o seara peisajul, te poti deplasa relativ rapid si catre zona statiunii Skala Potamia, unde vei gasi si mai multe taverne, mai ales daca o iei in sus, catre Golden Beach

Dintre acestea, cateva locuri cu review-uri pozitive sunt: Yasouvlaki, Taverna Korali, Taverna Captain Fish, Taverna Nautilus, Green Sea Restaurant sau Taverna Alkioni. 

Yasouvlaki este localizat in zona vechiului port, are o nota de 4,5 din 5 si multe preparate care au primit recenzii pozitive: gyros, souvlaki, musaca, kokoretsi, supa de peste, caracatita, platoul mix de peste, calamarul umplut si altele. 

Gasesti mai multe informatii detaliate despre Yasouvlaki, dar si despre fiecare dintre restaurantele de mai sus in articolul: Taverne in Skala Potamia Thassos. Unde si ce poti manca daca esti cazat sau treci prin aceasta statiune

Nu in ultimul rand, daca simti ca vrei sa explorezi mai multe variante de restaurante, eventual sa te indrepti in fiecare seara catre un alt colt al insulei pentru a lua masa, te-ai putea inspira de aici: Top taverne Thassos. Care sunt cele mai renumite restaurante de pe insula

In loc de concluzie

Kinira este, pe cat de micuta si linistita, destul de ofertanta la capitolul plaja, cazare si taverne, asadar, daca urmeaza sa petreci fie o zi, fie mai multe in aceasta zona, cu siguranta vei gasi fara probleme locuri in care se mananca bine. Daca ai informatii sau sugestii chiar de la fata locului, asteptam cu mult interes si feedback-ul tau. 

Nu uita ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai tentante oferte vacanta Thassos, cu zeci de hoteluri din care sa-l poti selecta rapid pe cel care ti se potriveste cel mai bine!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?