Top restaurante Bodrum. Care sunt unele dintre cele mai apreciate locuri in care poti lua masa

Urmeaza sa pleci in vacanta in Bodrum si chiar daca vei avea cazare in regim all inclusive, vrei sa explorezi bucataria traditionala sau unele dintre cele mai interesante mixuri de arome la restaurantele din aceasta peninsula? 

Iti putem spune din start ca la capitolul restaurante, Bodrum sta atat de bine incat ti-ar trebui sa te muti aici definitiv pentru a putea bifa majoritatea localurilor care au primit laude, insa pentru a-ti usura putin procesul de selectie, ti-am pregatit in acest articol o serie de restaurante bine cotate din zona. 

Incepand cu Bodrum City si continuand cu alte statiuni si orase turistice din intreaga peninsula, gasesti mai jos unele dintre cele mai bine cotate restaurante din Bodrum.

HINT: Pentru ca ne ocupam de organizarea vacantelor perfecte, e important sa-ti aducem aminte ca la noi pe site ti-am pregatit si unele dintre cele mai bune oferte vacante Bodrum, cu zeci de hoteluri bune si foarte bune din care sa poti selecta rapid ce este pe placul tau!

Restaurante in zona Bodrum City 

Sultan Bahçe Restaurant  – un restaurant cu meniu variat, localizat in Bodrum City, insa nu in zona de plaja, ci la 1,2 kilometri de aceasta, in apropierea hotelului Costa Bodrum City. 

Ai de ales intre fructe de mare si peste la gratar (peste spada, somon, creveti jumbo, sea bass, lobster, etc.), kebab in diferite variante, pizza, paste, salate, pide si diferite aperitive turcesti, iar terasa este amenajata intr-o gradina foarte frumos ingrijita. 

Sultan Bahçe Restaurant a fost cotat cu 4,8 stele din 5 pe Google, personalul a fost descris ca fiind primitor si chiar daca nu se afla in cea mai populara si turistica zona a Bodrum City, cei care au fost aici spun ca merita sa faci o scurta plimbare de 15 minute pentru a te bucura de mancarea de aici. 

Otantik Ocakbaşı – localizat in apropierea portului si la doar 400 metri distanta de Muzeul Maritim, acest restaurant poate fi la indemana ta daca alegi sa faci o plimbare la ceas de seara in zona de faleza sau daca alegi sa vizitezi obiectivele incarcate de istorie din imprejurimi. 

Otantik Ocakbaşı a fost deschis in 1999, iar de atunci isi incanta clientii cu preparate precum fripturi la gratar (T-Bone, Dallas Steak, coaste de vita si altele), aperitive, kebab-uri (condimentat puternic, de miel, cu vinete, cu fistic), coaste de miel, salate, supe (de rosii, de linte, de dovlecel), pizza turceasca, fructe de mare si multe altele.

Antik Akdeniz Restaurant – o alta propunere de restaurant in Bodrum City, aflat la 1,3 kilometri de plaja (practic, la o plimbare de 15-17 minute pe jos), in apropierea autogarii din oras. 

Si in acest caz, recenziile sunt majoritar pozitive, iar meniul destul de bogat. Nu lipsesc salatele, aperitivele turcesti (kopuoglu, saksuka, humus si altele), kebab-urile, pizza, iar la desert poti comanda traditionala baklava sau kunefe (cataif turcesc). 

Restaurantul nu este unul pretentios, ci mai degraba unul de cartier, insa cei care i-au calcat pragul spun ca au mancat bine si la preturi decente. 

La Pasion Restaurante Espanol – il gasesti la circa 900 metri distanta de plaja, in directia portului, prin apropierea hotelului Gardenya Pansiyon si este cotat pe Google cu o nota de 4,3 din 5. Dupa cum probabil ti-ai dat seama deja, in acest caz este vorba despre un restaurant cu un meniu centrat pe bucataria spaniola. 

Asadar, daca pofta-ti dicteaza sa mananci o paella ca la mama ei acasa si sa bei o sangria, e posibil sa rezonezi cu ideea unei cine aici. Din meniu nu lipsesc nici salatele si dulciurile din bucataria spaniola, iar decorul este, bineinteles, in acelasi stil. 

Gemibaşı Restaurant – localizat in imediata apropiere a portului, cu mobilier albastru si fete de mese albe, acest restaurant are in meniu mai multe preparate din peste si fructe de mare (creveti, caracatita, calamari, midii), salate si a fost cotat cu o nota de 4,4 din 5. 

Unii dintre turistii care au luat masa aici recent spun ca restaurantul este unul destul de cunoscut si aglomerat, motiv pentru care e bine sa faci rezervare inainte sa vii, mai ales daca te vei afla in zona in plin sezon de vara. 

Bodrum Müdavim – pe care-l vei gasi la aproximativ 250 metri de Muzeul Maritim din Bodrum, si foarte aproape de malul marii. Meniul de aici este impartit pe urmatoarele sectiuni: Aperitive din zona Marii Egee, feluri de mancare calde, feluri de mancare calde din zona Marii Egee, preparate din bucataria traditionala turceasca, salate si deserturi. 

Practic, ai de ales dintr-o sumedenie de feluri de mancare, iar daca ar fi sa ne luam dupa ce spun cei care au mai vizitat locul, calamarul la gratar este printre cele mai laudate. 

Tot aici te poti bucura si de o priveliste frumoasa catre zona de port. 

Moya Brasserie – localizat tot in zona portului si la doar 350 metri distanta de ruinele Mausoleului din Halicarnas, Moya este genul de restaurant potrivit pentru o masa in orice moment al zilei. 

Gasesti variante suficiente pentru micul dejun, dar si preparate din peste, fructe de mare, paste, carne la gratar, salate, burgeri, aperitive calde si aperitive reci. Si la capitolul deserturi vei avea ceva de reflectat pana sa iei o hotarare, insa nu uita sa intrebi ospatarul care este desertul zilei 🙂 

Restaurante in zona Gumbet 

Shanghai Restaurant – daca ti-a trecut prin minte sa mananci preparate asiatice in timpul vacantei tale in Bodrum, ai putea sa incerci mancarea de la acest restaurant, care a primit o nota de 4,6 din 5 pe Google de la cei care i-au calcat pragul pana acum. 

Totusi, daca alaturi de tine se afla si persoane care vor sa manance altceva, in meniu se mai regasesc si paste, pizza, kebab, supe si altele, asadar, poate fi o alegere care sa impace pe toata lumea 🙂 Il gasesti la circa 900 metri departare de plaja din Gumbet si in imediata apropiere a hotelului Iskandil. 

Hane Ocakbaşı Gümbet – localizat in zona centrala a statiunii, la aproximativ 600 metri distanta de plaja, acest restaurant este unul dintre locurile in care te poti bucura de bucataria traditionala turceasca. 

Poti veni inclusiv la micul dejun, pentru ca in meniu este disponibil un mixed breakfast cu o multime de gustari delicioase, poti veni sa mananci o supa (de linte, de pui sau chiar si de miel), iar la capitolul mancaruri locale poti alege intre miel gatit lent cu legume, kebab, pizza turceasca, salate. Hane Ocakbaşı a reusit pentru moment performanta de a primi o nota de 4,9 din 5 pe Google. 

Restaurante in zona Turkbuku 

Atilay – Daca se intampla sa ajungi in orasul de coasta Turkbuku, localizat pe partea opusa a peninsulei in raport cu Bodrum City, unul dintre restaurantele care-ti vor oferi o priveliste absolut incantatoare este Atilay. Il gasesti chiar in zona portului si-ti recomandam sa vii aici la orele apusului, cu rezervare. 

Aperitive de toate felurile, fructe de mare din belsug, niste muraturi care au primit foarte multe laude, salate si deserturi delicioase sunt doar cateva dintre preparatele care te asteapta aici. 

Miam Restoran – localizat la doar 230 metri departare de Atilay si la capatul din dreapta al fasiei de plaja din acest oras, Miam Restoran poate fi un alt loc in care sa mananci bine.  Romanii care au fost aici spun ca s-au simtit excelent, insa recomanda o rezervare, mai ales daca-ti vei face vacanta pe aceste meleaguri in perioada iulie-august. 

Terasa restaurantului este amenajata frumos, iar in meniu se regasesc preparate precum aperitive traditionale turcesti, fripturi de diferite tipuri, fructe de mare (inclusiv lobster umplut), paste si multe altele. 

Pitahaya Mutfak – in aceeasi zona si chiar langa Atilay mai este si Pitahaya Mutfak, un alt restaurant care merita atentia ta daca alegi sa faci o iesire pana aici. Si in acest caz te poti bucura de o priveliste superba, dar si de foarte multe preparate din sfera peste si fructe de mare. Creveti, calcan, caracatita, lobster, calamari, scoici, chiar si un soi de paella, sunt doar cateva dintre propunerile meniului. 

Calamarii umpluti, bibanul, chiftelutele din peste, dar si spaghetele bolognese se numara printre cele mai laudate preparate de aici. 

Restaurante in zona Yalikavak 

Reis Balık Restaurant – daca-ti faci vacanta in zona Yalikavak sau faci o plimbare de o zi pana aici, unul dintre restaurantele apreciate este Reis Balık, localizat la 1,4 kilometri de Yalikavak Marina, langa Marina Bay Hotel. 

Gasesti multe preparate din peste, fructe de mare, dar si preparate la gratar si salate. Au vitrina cu peste proaspat, din care-ti poti alege ce urmeaza sa mananci. 

Yalıkavak Balıkçısı – este un alt restaurant bine cotat din aceasta zona, aflat in apropierea supermarketului Migros. Aperitivele de aici sunt descrise ca fiind excelente, locul este decorat intr-un stil pitoresc, iar preturile sunt evaluate ca fiind rezonabile. 

“Poate ca nu avem vedere catre port, dar curtea noastra exterioara este un cadru fabulos pentru a manca alaturi de familie si de prieteni” – transmite managementul acestui restaurant, pe pagina de Facebook. 

Bibanul de mare la gratar se numara printre preparatele care au primit laude aici. 

Nusr-Et Steakhouse Yalıkavak Marina – asa cum probabil ti-ai dat seama deja, acest restaurant se afla in zona portului. Este cotat cu o nota de 4 din 5, insa a strans peste 3000 de recenzii in ultimii ani, iar majoritatea celor care au luat masa aici spun ca privelistea este foarte frumoasa si mancarea este gustoasa. Este vorba despre unul dintre restaurantele care fac parte din lantul celebrului chef poreclit Salt Bae. 

Se recomanda sa faci rezervare aici, pentru ca zona este una populara, mai ales in perioada de varf. Nusr-Et Steakhouse este pentru tine daca esti un amator al preparatelor din carne precum burgeri, kofte sau fripturi. 

Preturile sunt descrise ca fiind ceva mai ridicate in comparatie cu alte restaurante. 

Restaurante in zona Gumusluk 

Club Gumusluk – coborand spre satul litoral Gumusluk, printre restaurantele cu recomandari se remarca Club Gumusluk, cu un meniu destul de variat (salate, peste, fructe de mare, carne, etc) si cu o lista interminabila de cocktail-uri. 

Si la capitolul deserturi vei avea de lucru, pentru ca propunerile sunt numeroase. Il gasesti in apropierea hotelului Myndos Bed & Breakfast si are o priveliste superba! 

Siesta Restaurant – se afla la doar 2 minute de mers pe jos de la Club Gumusluk (200 metri distanta), are o nota de 4,7 din 5 pe Google si aceeasi priveliste incantatoare, fiind localizat chiar pe plaja, la doar cativa metri de apa marii. 

Calamarii, fava si salatele au primit laude, la fel si crevetii cu cheddar si pestele red snapper. 

Gumuscafe Fish Restaurant – un alt loc bun de luat masa daca ti-ai propus sa mananci peste proaspat. In meniul de aici ai multe variante de peste, alaturi de fructe de mare, dar si salate si aperitive delicioase. 

Florile de dovlecel umplute cu orez si bibanul de mare invelit cu frunze de vita au primit complimentele de rigoare la Gumuscafe Fish Restaurant.

Ca si in cazul celor doua restaurante de mai sus, si aici vei lua masa chiar la malul marii, asadar asteapta-te sa te poti bucura de un peisaj cat se poate de frumos. 

Limon Gumusluk – chiar daca nu este localizat la malul marii, acest restaurant si-a primit laudele in mai multe topuri si articole de pe internet, dar si pe Google, acolo unde a strans aproape 1000 de recenzii si o nota de 4,3 din 5. 

Din meniu fac parte preparate precum aperitivele reci si calde (inclusiv produse de patiserie, falafel, chiftelute vegane, etc), peste (sea bass, calamari, creveti jumbo, caracatita), salate, si o sectiune generoasa dedicata micului dejun. 

Limon Gumusluk se afla la 1,3 kilometri de plaja statiunii. 

Restaurante in zona Turgutreis 

Deli Mavi Restaurant – mutandu-ne si mai jos pe harta, in partea de sud-vest a peninsulei, statiunea Turgutreis isi asteapta la randul sau turistii cu o serie de restaurante bune, printre care se numara si Deli Mavi. 

Este localizat la circa 600 metri distanta de port, are o nota de 4,7 din 5 pe Google si mancaruri alese, cu foarte mult accent pus pe calitatea aperitivelor. 

Turgutreis Manzara restaurant – un loc perfect pentru a vedea apusul si pentru a face fotografii superbe. Asa este descris acest restaurant, cu vedere catre insulele grecesti din Marea Egee. Chiar daca este mai departe de malul marii, distanta parcursa pana aici merita tot efortul atunci cand vei lua masa intr-un astfel de cadru. 

In meniu exista o gama larga de aperitive reci si calde, peste, branzeturi, kebab. Inclusiv cei care au venit aici doar pentru micul dejun s-au declarat incantati de ceea ce au mancat. 

Gasesti acest restaurant la 1,3 kilometri distanta de portul din Turgutreis. 

Salt Kitchen & lounge – revenind la malul marii in Turgutreis, acest restaurant aflat in apropierea hotelului Golden Sunset, este o alta propunere interesanta pentru o experienta culinara in zona. 

Incepand cu aperitive si pana la fructe de mare, peste, fripturi si o lista generoasa de cocktail-uri, la Salt Kitchen & lounge ai si avantajul de a lua masa fix la malul marii. 

Fener Restaurant Bodrum – locul in care poti veni sa iei masa de pranz daca te afli la plaja din apropiere sau o cina in preajma apusului, pentru a te bucura de o priveliste superba. 

Si in acest caz, review-urile lasate de cei care au fost aici in anii trecuti sunt majoritar pozitive. Laude mai multe au primit crevetii jumbo, inelele prajite de calamari si pestele la gratar. 

Restaurante in zona Bitez

Bagarasi Restaurant – cu o nota de 4,4 din 5 pe Google, acest restaurant localizat la 1,5 kilometri departare de plaja din Bitez a primit complimente pentru aperitivele servite, dar si pentru mancarurile traditionale si preparatele din peste. 

Este genul de restaurant cu o terasa amenajata in gradina, printre copaci, iar printre felurile de mancare recomandate se numara ravioli crocante, salata de dovlecei, rulourile de primavara cu iaurt, fava si altele. 

New Season Restaurant – potrivit in cazul in care cauti un restaurant mai apropiat de zona de plaja. 

Il gasesti in apropierea hotelului Bodrum Blue Bay Beach iar in meniu gasesti pizza, paste, aperitive (paine prajita cu usturoi, rulouri de branza, branza la gratar, vinete coapte cu branza, calamari, cocktail de creveti, etc), supa de peste si supa de rosii, diferite tipuri de fripturi la gratar si kebab, dar si o selectie destul de generoasa de vinuri. 

In loc de concluzie

Bodrum este considerat a fi o adevarata atractie pentru gurmanzi, gratie multitudinii de restaurante bune pe care le gasesti in orasele si statiunile din peninsula. Mai mult, suntem convinsi ca exista si alte locuri in care se mananca bine, alaturi de cele mentionate in acest articol. De aceea, daca ajungi in Bodrum in perioada urmatoare si simti ca ai gasit si alte restaurante care merita incluse in topul nostru, asteptam cu mult interes si feedback-ul tau. 

Iti reamintim, totodata, ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Bodrum, cu multe propuneri de hoteluri din care sa alegi exact ce ti se potriveste mai bine!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?