Shopping in Marmaris. Cele mai cunoscute zone pentru cumparaturi si ce poti lua din fiecare

Ridicat in jurul celui mai mare port natural din lume, orasul-statiune Marmaris devine din ce in ce mai interesant pentru romanii care planuiesc sa-si organizeze concediul de vara in Turcia, la malul marii. Fiind considerat o destinatie cosmopolita, care are de oferit cate ceva pentru fiecare turist in parte, Marmaris sta foarte bine si la capitolul magazine si alte locuri numai bune pentru shopping. 

Asadar, daca ti-ai propus sa iei pauza de la tot ce inseamna plaja si vizite la obiective turistice macar pentru o zi si nu poti sa rezisti sa dai o tura pe la magazine, ti-am pregatit mai jos principalele locuri in care poti face shopping in Marmaris. 

Incepand cu zone de bazar, piete traditionale, centre comerciale si alte cateva sugestii de magazine, le gasesti pe toate in acest articol, iar la noi pe site gasesti si unele dintre cele mai bune oferte vacanta Marmaris, cu variante de hoteluri bune si foarte bune din care sa poti selecta rapid ce ti se potriveste mai bine.

1. Grand Bazaar Marmaris 

Acesta este cel mai renumit loc in care poti face shopping in Marmaris, este asezat central, aproape de plaja publica din oras si intens vizitat pe tot parcursul sezonului cald. 

Grand Bazaar Marmaris este locul in care iti poti testa abilitatile de negociator, pentru ca preturile de aici nu sunt fixe si, in functie de rabdarea ta si a comerciantului, pot fi ajustate considerabil. Cu toate acestea, te sfatuim sa nu oferi vanzatorului un pret sfidator de mic pentru marfa sa, intrucat nu vei obtine rezultatul dorit. 

Unii dintre turistii care au vizitat bazarul din Marmaris in ultimii ani se declara incantati de varietatea de produse disponibile aici, in timp ce altii spun ca preturile sunt usor mai ridicate comparativ cu cele din Marele Bazar din Istanbul, tocmai pentru ca Marmarisul este o zona foarte turistica. 

Aici vei gasi in jur de 1000 de mici magazine/buticuri cu suveniruri, articole vestimentare, articole de decor, covoare, produse artizanale, bijuterii – practic, cam tot ce poti sa-ti imaginezi. Poti plati in lire turcesti si este de preferat sa vii pregatit cu cash la tine, eventual si ceva maruntis, caci te va ajuta in procesul de negociere 🙂 

Grand Bazaar Marmaris este deschis in fiecare zi, in intervalul orar 08.00 AM- 01.00 AM. 

2. Netsel Marina Shopping & Dinning Center

Situat in zona portului de agrement din Marmaris, acest centru comercial este un loc destul de popular, fiind vizitat atat de catre localnici, cat si de catre turisti. 

Centrul gazduieste in jur de 40 de branduri – fie acestea de lux, fie magazine cu suveniruri, si poate fi un loc potrivit in care sa faci o plimbare la ceas de seara, pentru ca vei avea la indemana si o priveliste frumoasa catre mare, dar si posibilitatea sa te asezi la o cafenea sau la un restaurant din zona. 

3. Blue Port Shopping Center 

Localizat tot in zona centrala a Marmarisului si nu foarte departe de plaja, acest centru comercial gazduieste o serie de magazine cu articole vestimentare (in general branduri locale, dar si cateva marci internationale), alaturi de magazine cu produse cosmetice, accesorii si altele. 

Cladirea are trei etaje, un design modern, este frumos luminata pe timp de seara si are o curte generoasa. La interior vei gasi si un supermarket, un magazin de electrocasnice, dar si un magazin cu dulciuri traditionale turcesti. La ultimul etaj gasesti si restaurante, cafenele, jocuri pentru copii si cinema. 

Acest mall este deschis de luni pana vineri in intervalul orar 10.00 – 22.00 si sambata-duminica in intervalul orar 09.00 – 22.00. 

4. Magazinele de pe strada principala din Marmaris

O strada care se intinde din centrul orasului si pana in zona Grand Yazici, te asteapta in Marmaris cu o multime de magazine de toate felurile (imbracaminte, accesorii – replici, etc). Gasesti aici produse relativ asemanatoare cu cele din zona Grand Bazaar, insa cu un accent pus pe articole vestimentare, mai degraba decat pe obiecte de decor si dulciuri. 

Pe timp de vara, aceste magazine devin destul de intens vizitate, mai ales ca se afla in cea mai aglomerata zona a Marmarisului si in imediata apropiere a plajei. Unii dintre cei care au fost la cumparaturi pe aceasta strada spun ca preturile par usor mai mici in raport cu Grand Bazaar. 

5. Targul de miercuri din Icmeler 

Pietele mobile (targurile) sunt foarte des intalnite in zona Marmaris, iar in anumite zile ale saptamanii, poti avea norocul sa nimeresti in mijlocul unei astfel de adunari. Acesta poate fi locul din care sa cumperi produse artizanale, miere, condimente, legume si fructe proaspete, insa, in definitiv, vibe-ul din piata este practic tot ceea ce ai nevoie sa observi pentru a intelege cum functioneaza viata aici. 

In zilele de miercuri, gasesti o astfel de piata stradala organizata in Icmeler, la circa 8 kilometri departare de centrul Marmarisului. Nu uita ca poti negocia pretul final al produselor. 

Targul din Icmeler are loc in intervalul orar 08.00 – 20.00, in fiecare zi de miercuri. 

6. Village Market Marmaris 

O alta piata mobila, organizata chiar in Marmaris, in zilele de joi, unde ai ocazia sa cumperi produse de la fermierii si de la pescarii locali. Sigur, vei avea posibilitatea sa gusti branza traditionala, nuci, masline, miere din productia locala, insa nici la capitolul articole vestimentare nu vei avea timp sa te plictisesti, pentru ca le vei gasi pe toate: imbracaminte pentru barbati, pentru femei, pentru cei mici, replici de designer, articole de uz casnic. 

Si in zilele de duminica este amenajat aici un targ, de dimensiuni mai micute. 

HINT: In astfel de targuri, e bine de stiut ca dimineata vei da de preturile cele mai mari, in timp ce dupa ora pranzului, comerciantii incep sa scada din ele, pentru a nu ramane cu marfa nevanduta. Totusi, dimineata la prima ora ai sansa sa gasesti cea mai mare varietate de produse. 

Adresa acestei piete mobile este G. Mustafa Muğlalı Caddesi, Marmaris, iar programul de functionare este intre orele 08:00 – 19.00, in zilele de joi si de duminica.

7. Piata de luni din Turunc

Daca ai in plan sa ajungi la plaja si in statiunea Turunc (aflata la 20 kilometri departare de centrul Marmarisului) sau daca urmeaza sa participi la o excursie optionala care implica si o oprire aici, e bine sa ai in vedere ca in zilele de luni este organizata aici o piata cu fructe si legume de sezon, fructe uscate, suveniruri, dar si articole de uz casnic precum prosoape, perne, asternuturi si altele. 

Piata este amenajata chiar in zona portului si este deschisa in zilele de luni, in intervalul orar 08.00 – 16.00. 

8. Targul de duminica din Beldibi 

Un mic sat localizat la circa 2,5 kilometri de centrul Marmarisului, Beldibi gazduieste, in fiecare zi de duminica, o alta piata mobila de genul celor de mai sus. De aici poti cumpara produse din agricultura locala: ierburi aromate, ceapa, ardei iute, rosii, seminte de plante si de flori. Practic, acest targ e pentru tine daca ai o inclinatie catre agricultura sau daca urmeaza sa pleci spre casa si te afli cu masina personala in vacanta, astfel incat sa te poti aproviziona cu produse proaspete si sanatoase. 

Nu lipsesc nici de aici produsele de uz casnic si articolele vestimentare de toate felurile. 

Targul din Beldibi este deschis intre orele  08.00 – 21.00. 

9. Piata din Armutalan

In cartierul Armutalan din Marmaris este organizata, in fiecare zi de sambata, o piata cu fructe, legume, diferite ierburi si mirodenii, iar in magazinele din aceasta zona vei intalni preturi usor mai scazute comparativ cu cele din centrul Marmarisului.

Zona este aleasa si de catre acei turisti care vor sa se cazeze la hoteluri cu preturi mai avantajoase, chiar daca acestea sunt localizate ceva mai departe de plaja. 

10. Alte magazine din Marmaris care au primit recenzii bune 

Pe langa toate locurile mai sus mentionate, o parte dintre turistii care au vizitat in ultimii ani Marmarisul au avut cuvinte de lauda si pentru cateva alte mici afaceri locale. 

Authentic Bag & Shoes este un magazin localizat in zona de marina si in imediata vecinatate a Castelului din Marmaris. Este un loc din care-ti poti cumpara pantofi si genti de calitate, la preturi rezonabile. 

Mama Good este un alt magazin care poate fi pe placul tau, daca ai in plan sa cumperi delicatese home-made, dulceturi la borcan, legume sau fructe uscate, paste artizanale. Poti pleca de aici si cu accesorii de bucatarie, ustensile realizate manual din lemn si alte obiecte de genul. Este amenajat intr-o cladire veche, foarte frumos decorata la exterior si se afla in apropierea Moscheei Eski Ibrahim. 

HINT: In paleta de excursii optionale care se organizeaza de catre operatorii locali din Marmaris exista si varianta unui tur de shopping (Marmaris Morning Shopping Tour), experienta ce dureaza in jur de 3-4 ore si care implica, de regula, o oprire la Marmaris Gold Centre, o oprire la o fabrica de rahat turcesc, o oprire la un magazin de textile si timp liber pentru plimbare prin centrul orasului.

Daca vrei sa nu te stresezi foarte tare cu transportul si cu organizarea, poti alege si un astfel de tur, caci vei avea avantajul de a fi preluat de la hotel, adus inapoi la ora stabilita si asistat pe parcursul excursiei de catre un ghid vorbitor de limba engleza. 

In loc de concluzie

Fiind o destinatie de vacanta extrem de complexa, Marmaris poate fi un loc ideal in care sa te bucuri de shopping. Indiferent ca preferi centrele comerciale, aleile pietonale cu magazine sau chiar si pietele in aer liber si bazarurile, in Marmaris le vei gasi pe toate si, crede-ne, iti va fi destul de greu sa nu te intorci acasa cu o serie de amintiri luate din aceste locuri 🙂 

Speram ca experienta ta la shopping in Marmaris sa fie pe masura asteptarilor, iar daca ai in plan sa organizezi o tura de cumparaturi prin aceasta zona in perioada urmatoare, asteptam cu mult interes si feedback-ul tau. Bineinteles, iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacanta Marmaris, din care sa poti selecta simplu si rapid ce este pe placul tau!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?