Vizita in Milli Park Kusadasi, parcul national cu plaje superbe si peisaje de exceptie

Milli Park sau Parcul National Dilek, asa cum mai este cunoscut, este una dintre atractiile cu adevarat deosebite din apropierea statiunii turcesti Kusadasi si o oportunitate de a te bucura de natura cat mai putin atinsa de mana omului, de plaje frumoase cu ape turcoaz, de o vegetatie abundenta si, in general, de o atmosfera cat se poate de zen. 

Localizat nu foarte departe de centrul statiunii, Milli Park poate fi vizitat pe cont propriu sau prin intermediul unei excursii optionale, de regula cu barca (boat tour), pentru a te putea opri usor la mai multe plaje frumoase din aceasta zona.

In cele ce urmeaza poti sa descoperi cateva detalii utile despre vizita in Parcul National Dilek (Milli Park), iar la noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai bune oferte vacante Kusadasi, cu zeci de hoteluri bune si foarte bune din care sa-l alegi pe cel potrivit 🙂

HINT: Vrei ca in timpul vacantei in Kusadasi sa vezi cat mai multe locuri frumoase din imprejurimi? Ti-ar putea fi de folos si informatiile din acest articol: Despre atractii si activitati in Kusadasi si excursii optionale in imprejurimile statiunii

Unde se afla Milli Park, cum se ajunge aici si cat costa intrarea 

Milli Park este localizat la circa 28 kilometri departare de Kusadasi, in sud, imediat dupa orasul Guzelcamli si plaja sa. 

Daca te deplasezi cu masina personala, din centrul orasului si pana aici ar trebui sa faci in jur de 40-45 minute pe drum, intr-o zi cu trafic normal. Taxa de intrare in parc, daca vii pe cont propriu, este de circa 17 lire turcesti. Daca vii cu masina, vei plati si o taxa pentru autoturism, insa in general, acestea sunt modice. 

In cazul in care vii prin intermediul unui tur organizat, cel mai probabil, taxa de intrare in parc va fi inclusa in pretul final al excursiei. 

Tururile cu barca au plecari atat din portul Kusadasi, cat si din portul Guzelcamli si includ opriri in cele mai interesante golfuri ale parcului. 

Totodata, exista si tururi de tip Jeep Safari Adventure catre Parcul National Dilek (si in acest caz, iti vor fi asigurate preluarea si returul la hotel, masa de pranz, ghid turistic). Daca alegi varianta unui astfel de tur, imbraca-te cu haine pe care poti sa le murdaresti in voie, pentru ca sunt sanse destul de mari sa te umpli de praf si de noroi 🙂 

Cum decurge un boat tour Kusadasi Milli Park  

Ai optat pentru varianta unui tur cu barca spre Milli Park? Iata cum ar trebui sa decurga programul unei astfel de experiente:

Vei fi preluat dimineata de la hotel si transportat catre port, unde te vei imbarca pentru a porni catre Milli Park. Un astfel de tur dureaza, de regula, in jur de 7-8 ore. 

In general, operatorii asigura pranzul pe barca, iar in cazul in care ai ales varianta unui jeep safari tour, vei lua pranzul intr-o zona de picnic din parc. 

Pe parcursul excursiei, se fac de regula 3 opriri, in 3 golfuri diferite din Parcul National Dilek. In primul dintre acestea, vei petrece in jur de 2 ore, urmand ca mai apoi sa ai pauza pentru masa de pranz pe barca. 

Dupa masa se merge catre a doua plaja, localizata relativ vis-a-vis de insula greceasca Samos. Vei avea timp pentru snorkeling, pentru plaja, pentru a explora parcul, iar peste circa o ora si jumatate se porneste catre al treilea golf, unde se sta ceva mai putin, aproximativ o ora. 

De aici, te vei intoarce catre port, de unde vei fi preluat de o masina pentru a putea fi transferat inapoi la hotel. 

E bine sa ai in vedere totusi ca preturile, orele de preluare si durata intregii excursii variaza de la un operator la altul. Discuta toate aceste aspecte atunci cand achizitionezi pachetul. 

Ce sa stii despre Milli Park si activitati pe care le poti face aici 

Parcul National Dilek se intinde pe o suprafata de 10.985 hectare, carora li se alatura si cele 16.613 hectare pe care se intinde delta raului Buyuk Menderes. 

Acest parc este unul dintre exemplele cat se poate de perfecte pentru frumusetea naturala a florei mediteraneene, careia i se adauga plaje curate, formate in general dintr-un amestec de nisip cu pietricele albe sau in nuante deschise, o apa a marii de culoare turcoaz la mal, paduri de pini si, in unele cazuri, chiar si animale salbatice. 

Plaje precum Icmeler, Kavakli si Karapinar merita vizitate, pentru frumusetea lor aparte si, in plus, parcul are si diferite trasee de drumetii si chiar de alpinism. Plajele sunt amenajate cu sezlonguri si umbrele care pot fi inchiriate, insa in plin sezon, e posibil ca acestea sa devina insuficiente. 

Pestera lui Zeus este o alta atractie a locului. Se afla la circa 100 metri distanta de intrarea in parc si gazduieste un bazin natural cu apa dulce, in care unii turisti chiar se aventureaza sa faca baie. Locul este cu atat mai interesat cu cat este sursa de inspiratie pentru diferite legende. 

Unii spun ca insusi Zeus s-ar fi ascuns aici atunci cand il mania pe Poseidon, in timp ce altii spun ca Zeus s-ar fi ascuns aici pentru a se bucura de compania femeilor de pe Pamant, fara sa fie zarit de sotia sa Hera. Apa din bazin este descrisa de catre marea majoritate a turistilor care au vizitat locul ca fiind foarte rece si in niciun caz potabila. 

Iti recomandam precautie suplimentara in cazul in care vrei sa faci baie aici, mai ales ca zona are destul de multe pietre si stanci. 

Milli Park este totodata casa pentru diferite specii de reptile, mamifere si pasari. Sunt sanse ca in timpul vizitei in parc sa te intalnesti si cu o mica turma de porci mistreti, pe care iti recomandam sa nu-i hranesti si sa nu-i atingi. 

In loc de concluzie

Milli Park Kusadasi este, fara doar si poate, una dintre atractiile interesante din aceasta zona, in mod particular pentru iubitorii de natura. Daca ai ajuns deja aici sau urmeaza sa o faci in viitorul apropiat si simti ca ai mai strans si alte ponturi utile, asteptam cu interes feedback-ul tau. 

Totodata, pentru ca organizam eficient vacante de mai bine de 14 ani, iti reamintim sa arunci o privire la noi pe site, unde te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Kusadasi!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?