Despre Ierissos Beach, una dintre cele mai bune plaje ale bratului Athos

Ierissos Beach este una dintre plajele bine organizate si premiate cu distinctia Blue Flag ale bratului Athos din peninsula Halkidiki. Este pozitionata aproape de intrarea pe brat si ofera vizitatorilor sai cam tot ce tine in materie de servicii, completate de o plaja lunga si de o apa a marii in nuante de turcoaz.

Mai multe amanunte despre Ierissos Beach gasesti in cele ce urmeaza, si pentru ca ne place sa organizam eficient concedii de mai bine de 15 ani, la noi pe site gasesti si unele dintre cele mai bune oferte vacante Athos Grecia.

Unde se afla Ierissos Beach si distante din principalele statiuni Halkidiki

Plaja statiunii Ierissos se afla la intrarea pe bratul Athos, la 7,4 kilometri de portul Tripiti si la 15 kilometri departare de Ouranoupoli. 

Din Salonic si pana la Ierissos Beach sunt 112 kilometri, ceea ce presupune un drum de circa o ora si 40 minute intre cele doua, cu masina, intr-o zi cu trafic normal.

In Ierissos poti ajunge si cu autobuzele locale KTEL, care circula intre marile statiuni din Halkidiki si catre/dinspre Salonic. Preturile si programul curselor pot fi verificate pe acest site

Spre exemplu, o cursa Salonic – Ierissos cu autobuzele KTEL dureaza, in medie, 110 minute, iar pretul calatoriei este de 10.80 euro/persoana. 

Distante catre Ierissos Beach din alte statiuni ale peninsulei Halkidiki

  • distanta Nea Moudania – Ierissos Beach: 75 kilometri
  • distanta Kallithea – Ierissos Beach: 99 kilometri
  • distanta Nikiti – Ierissos Beach: 50 kilometri
  • distanta Vourvourou – Ierissos Beach: 54 kilometri

foto captura Youtube Hellas Heavens

Cum arata Ierissos Beach si ce servicii gasesti aici 

Plaja Ierissos este o plaja lunga, de cativa kilometri, formata dintr-un nisip grosier (pietricele marunte) si premiata cu mai multe distinctii Blue Flag. 

Se desfasoara de-a lungul statiunii apreciate cu acelasi nume și se extinde chiar dincolo de extremitatile sale. 

Ierrisos Beach are un aspect relativ ingust si este amenajata pe multe dintre portiunile sale cu sezlonguri si umbrele, dispuse pe cate 3-5 randuri si care pot fi ocupate in schimbul consumatiei de la barurile din spate. 

Exista si portiuni cu baldachine, caz in care consumatia minima de persoana creste.

In partea dreapta a plajei cum te uiti la mare se afla micul port Ierissos, iar in zona din spate exista o alee pietonala si mai multe terase/taverne, unele mici magazine. 

In ultima vreme a aparut si un micut parc acvatic (impropriu spus parc – genul de distractie cu atractii gonflabile, amplasate direct pe apa marii). 

Apa este de cele mai multe ori limpede in aceasta zona a bratului Athos, aspect ce ofera si o vizibilitate destul de buna pentru cei care vor sa faca snorkeling. 

Ierrisos Beach poate deveni ceva mai aglomerata in plin sezon (iulie-august), unele dintre cele mai bune perioade pentru o vacanta in aceasta zona fiind sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie, cazuri in care atmosfera este ceva mai degajata, temperaturile sunt mai blande, iar preturile la cazare sunt mai mici. 

Alte plaje din imediata apropiere a Ierissos Beach 

Daca ai in plan sa te cazezi in aceasta zona a bratului Athos, e bine de stiut ca poti ajunge usor si la alte plaje frumoase, precum:

Plaja Nea Roda – o plaja cu aspect relativ similar, bine organizata, cu sezlonguri si umbrele amplasate pe unele segmente, cateva restaurante apreciate in zona din spate si o panta de intrare lina in mare. Intre plaja Nea Roda si plaja Ierissos sunt 5 kilometri. 

Plaja Xiropotamos este genul de loc potrivit in mod special celor care nu au nevoie de prea multa organizare atunci cand se relaxeaza la malul marii. Desi exista si aici cateva zone cu sezlonguri si umbrele, atmosfera este cu mult mai linistita, iar marea majoritate a plajei Xiropotamo este neamenajata. 

O gasesti la 6 kilometri departare de Ierissos Beach, pe cealalta parte a bratului. 

Plajele insulei Ammouliani merita vazute atata vreme cat iti vei face vacanta in aceasta zona. Poti sa ajungi aici fie printr-o excursie cu barca (din portul Ouranopoli), fie cu feribotul pe care trebuie sa-l iei din portul Tripiti. 

Mai multe detalii despre plajele acestei micute insule locuite din Halkidiki gasesti la noi pe blog, in articolul: Ghid plaje Ammouliani. Care sunt cele mai frumoase plaje de pe aceasta insula din Halkidiki

In loc de concluzie

Ierissos Beach este una dintre cele mai bine organizate plaje ale bratului Athos, iar daca ai in plan sa te bucuri de mare si de soare intr-un loc in care sa ai la indemana diferite servicii (sezlonguri, baldachine, baruri, restaurante, parc cu atractii gonflabile, unitati de cazare apropiate de plaja), e posibil sa o gasesti ca fiind destul de potrivita. 

Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Athos, din care sa poti selecta locul ideal in care sa te cazezi.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?