Scurta vizita la Biserica Ypapanti din Corfu

In randul atractiilor cu importanta istorica si religioasa prezente in Corfu isi face loc si Biserica Ypapanti din imediata apropiere a statiunii Gouvia, localizata pe coasta de est a insulei. 

Ypapanti Church poate face obiectul unei experiente inedite, atat gratie locatiei in care se afla, cat si datorita incarcaturii sale aparte.  

Te invitam sa descoperi mai multe detalii despre micuta biserica Ypapanti in cele ce urmeaza, iar la noi pe site te intampinam cu unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu.

Unde se afla Biserica Ypapanti, cum ajungi si distante din alte statiuni

Biserica poate fi reperata pe Google Maps cu denumirea de “Church of the Hypapante at Gouvia” si a fost ridicata in partea stanga a golfului Gouvia cum privesti marea, la doar 11 kilometri departare de Corfu Town. 

Pornind cu masina din Corfu Town, ar trebui sa faci in jur de 20 de minute pana la Ypapanti, intr-o zi de vara cu trafic moderat. 

Din centrul statiunii Gouvia si pana la bisericuta sunt circa 2 kilometri (5 minute cu masina sau in jur de 30 de minute pe jos). 

Nu uita ca intre Corfu Town si Gouvia te poti deplasa foarte usor si cu transportul public local (ai linie directa de autobuze din zona Mantouki). 

Ypapanti este ridicata pe o mica insulita conectata de insula-mama printr-o fasie ingusta, pietruita, cu aspectul unui pod.  Exista locuri de parcare inaintea podului. 

HINT: In Corfu vei intalni o alta bisericuta cu aspect similar, la sud de Corfu Town, ce poarta numele de Vlacherna

Distante catre Biserica Ypapanti din alte statiuni ale insulei: 

  • distanta Dassia – Ypapanti: 3,2 kilometri
  • distanta Kassiopi – Ypapanti: 26 kilometri
  • distanta Sidari – Ypapanti: 29 kilometri
  • distanta Paleokastritsa – Ypapanti: 15 kilometri
  • distanta Agios Gordios – Ypapanti: 21 kilometri
  • distanta Benitses – Ypapanti:  21 kilometri
  • distanta Moraitika – Ypapanti: 28,4 kilometri 
  • distanta Kavos – Ypapanti:  55 kilometri  

Scurt istoric si ce poti vedea in prezent la Biserica Ypapanti

Constructia lacasului de cult a fost inceputa in jurul anului 1713, pe vremea stapanirii venetiene, de catre Daniel Kombitsi, descendentul unei familii de aristocrati cretani, mutati in insula Corfu. 

Biserica gazduia, in acele vremuri, o serie de opere de arta valoroase ale scolii cretane, aduse de catre familia Kombitsi. 

Ulterior, proprietatile familiei Kombitsi trec in posesia familiei Theotoki si mai tarziu sunt cumparate de catre familia italiana Scarpa. 

Dupa moartea doctorului Yannis Scarpas, biserica ajunge, treptat, intr-o stare de paragina, insa este readusa la viata incepand cu anul 1996, cand aici se demareaza lucrari de restaurare.

Catapeteasma lucrata in stil baroc a fost restaurata in forma sa initiala. 

Este descrisa in prezent de catre cei care au vizitat-o ca fiind un loc deosebit de linistitor, cu o incarcatura aparte si un peisaj remarcabil catre golful Gouvia. 

Desi unii dintre turistii care au fost aici in ultimii ani spun ca au gasit biserica inchisa si ca nu au putut sa o vada la interior, alti vizitatori relateaza ca Ypapanti ar fi deschisa publicului incepand cu ora 17.30. 

Oaspetii sunt rugati sa poarte imbracaminte decenta si sa respecte regulile de conduita in timpul vizitei in biserica. 

In imprejurimi, pot fi admirate lebede, rate, gaste, iar unele dintre cele mai frumoase imagini cu Ypapanti pot fi surprinse de pe mare (in zona gasesti hidrobiciclete de inchiriat). 

Alte atractii istorice si plaje apropiate de Biserica Ypapanti 

Ypapanti este un obiectiv usor de vizitat de catre acei turisti cazati pe coasta de est a insulei, respectiv in relativa apropiere a marelui oras Corfu Town. Desigur, intreaga zona este cat se poate de bogata in obiective turistice, fie acestea monumente istorice, plaje sau alte atractii. 

Daca vrei sa te limitezi la un perimetru mai restrans, trebuie sa stii ca in apropiere de Biserica Ypapanti mai poti vizita urmatoarele:

Gouvia Marina este prima marina privata din Grecia si totodata una dintre cele mai aspectuoase. Poate gazdui peste 1200 de iahturi si ofera o paleta larga de facilitati in imediata apropiere: restaurante, piscine, cafenele, vestiare, etc. 

Intre Ypapanti si Gouvia Marina sunt 4,5 kilometri (cele doua sunt localizate diametral opus, in golful Gouvia). 

Santierul Naval Venetian este considerat a fi una dintre atractiile istorice interesante din Gouvia. Este pozitionat intre marina si plaja Gouvia, la 3,4 kilometri de Ypapanti, insa este ingradit si nu se cunoaste cu exactitate statusul acestuia in plan turistic.

Poti face insa o serie de fotografii de la distanta, mai ales ca arcadele, coloanele si peretii constructiei au rezistat destul de bine in fata trecerii timpului. 

Plaja Gouvia (care deserveste statiunea cu acelasi nume, insa este mai putin estetica) se afla la 2,9 kilometri departare de bisericuta. Daca vrei sa te indrepti catre plaje mai aspectuoase, o poti lua catre nord, respectiv catre plaja Dassia, plaja Ipsos sau plaja Barbati

Plaja Barbati

In loc de concluzie

Biserica Ypapanti este unul dintre obiectivele deosebite, mai putin cunoscute, de pe coasta de est a insulei, la care merita sa faci o oprire scurta mai ales daca te cazezi intr-una dintre statiunile apropiate. 

In incheiere, iti reamintim ca daca ai in plan sa vizitezi cat de curand aceasta insula greceasca, la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai tentante oferte vacante Corfu!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?