Cele mai frumoase pârtii de ski din Bulgaria

partii ski pamporovo
Postat de

Dacă te manăncă deja în călcâie, iar clăparii te privesc ademenitor, acesta e momentul să îți faci planuri de ski.

Sigur, România are pârtii demne de a fi luate în seamă, dar n-o să-ți vorbim despre ele, căci le știi prea bine. Azi îți povestim despre alternativa bulgărească, la fel de ieftină, dar ceva mai bine echipată și organizată.

Bulgaria are pârtii de ski potrivite pentru orice vârstă și pentru orice nivel de experiență; lista celor mai frumoase pârtii din Bulgaria nu e nici pe departe una completă sau fixă. Consider-o un bun punct de plecare în organizarea unei excursii la zăpada vecinilor.

Pârtii moderne în Bansko

Aflat la 543 km de București, Bansko e renumit pentru pârtiile sale moderne, deschise între 15 decembrie si 15 mai, în fiecare an. Ai tot timpul să îți faci drum până aici, sezonul de ski e generos!

Orașul se află la 925m altitudine, iar pârtiile sunt ceva mai sus, între 2000 și 2600 de metri, însumând o lungime de peste 65 km. Ai unde skia în Bansko, indiferent ca ești începător, intermediar sau skior experimentat. Ai chiar și o pârtie cu nocturnă care funcționează până la 21:30! Ce ți-ai putea dori mai mult?

Îți vei găsi negreșit locul și dacă preferi snowboardingul. Ai chiar și un parc de distracții dedicat. Aici vin pasionați de sporturi extreme de iarnă din întreaga Europă.

Nu trebuie să îți mai spunem că ai la dispoziție multiple telecabine, telescaune, teleskiuri, atât pentru copii, cât și pentru adulți; doar suntem într-una dintre cele mai moderne zone de ski din această parte a Europei! Lungimea totală a cablurilor acestora este de peste 26 de km.

cele mai frumoase partii de ski din Bansko, Bulgaria

Dacă îți surâde această stațiune, intră pe site și alege una dintre cele 76 de oferte de cazare în Bansko, la hoteluri de la doua la cinci stele!

Pârtii și pentru juniori în Borovets

Ceva mai aproape, la 444 km de București, găsești un alt rai al skiorilor: Borovets.

Borovets se află la o altitudine de 1390 m, iar în jurul ei sunt 19 pârtii cu diferite niveluri de dificultate, însumând o lungime de 45 km. Cele mai bune sunt in jurul altitudinii de 2500 m.

Acesta este locul cel mai potrivit familiilor cu copii, având cele mai multe spații dedicate acestora: creșe, grădinițe, dar și școli de ski pentru cei mici. În plus, copiii de până la 12 ani pot folosi gratuit toate instalațiile de urcare pe pârtii. Există chiar și o pârtie pentru săniuș!

Aici ai cel puțin 120 de zile de condiții perfecte pentru ski pe an, asigurate de compania ce îngrijește pârtiile, inclusiv cu ajutorul a 175 de tunuri de zapadă. Poți skia aici din decembrie până la jumătatea lui aprilie.

Poți urca folosind telescaunul, telecabina sau cele 6 teleschiuri, plus cateva teleschiuri pentru copii.

Dacă Borovets este stațiunea potrivită pentru tine, poți alege dintre cele 22 de hoteluri recent renovate, de două până la cinci stele.

Pârtii prietenoase cu începătorii în Pamporovo

La 440 km de București vei găsi stațiunea Pamporovo, care nu e cu nimic mai prejos față de cele prezentate până acum. Aici găsești două zone de ski, legate printr-un autobuz care circula o data la 15 minute. Ele însumează peste 50 km de pârtie, iar urcușul e asigurat de cinci telescaune și de nouă teleferice.

Ea este cea mai prietenoasă cu începătorii dintre cele trei; peste o sută de instructori sunt gata să te învețe viața pe skiuri. Îndrăznești să încerci ceva nou anul acesta?

Pamporovo e cea mai sudică dintre stațiuni, deci clima e mai blândă și pârtiile mai însorite.

partii ski pamporovo

Posibilitățile de cazare sunt multiple, cu diverse grade de confort. Douăzecișicinci de hoteluri de două – cinci stele te așteaptă pe site-ul nostru. Nu îți face griji dacă hotelul care îți face cu ochiul nu e aproape de pârtie; există autobuze care te duc negreșit până la baza pârtiei.

Sperăm că ți-am deschis apetitul și că deja cotrobăi după bețe, placă și schiuri. Nu e deloc devreme să îți faci planuri pentru vacanța de iarnă. Ce mai aștepți?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Selectati optiunea antispam

>
Rezerva mai usor
Autentifica-te in aplicatia Travel Planner pentru a rezerva mai repede si pentru a primi pentru cele mai bune oferte.
Login cu Facebook Login cu Google
sau
Continuand, inseamna ca este de acord cu Termenii si Conditiile