Desert turcesc. Cum faci fırın sütlaç, celebra reteta de budinca de orez coapta

Postat de

Daca ti-a placut orezul cu lapte al bunicii, vei iubi aceasta reteta de fırın sütlaç, o budinca de orez coapta, venita tocmai din Turcia.

Iti recomandam sa o lasi in frigider cateva ore inainte de a o servi. Si iti promitem ca te vei indragosti de gustul fin.

Ingrediente

100g de orez negatit
apa cat sa acopere orezul
1140 ml de lapte si inca 3 linguri separat
200g zahar granulat
1 lingurita de extract de vanilie
2 linguri de amidon de porumb
1 galbenus de ou batut

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 180 de grade.

Spala si clateste orezul pana cand apa ramane curata. Pune-l apoi intr-o oala mare si adauga indeajuns de multa apa cat sa il acopere.

In momentul in care incepe sa fiarba, da focul mai incet. Lasa-l pe foc pana cand este moale, inca 5 minute.

Adauga 900ml de lapte, zaharul si extractul de vanilie. Lasa totul la fiert. In momentul in care incepe sa fiarba, redu focul si mai lasa-l la fiert inca 10 minute.

Intr-un vas mic, amesteca bine 240ml de lapte si amidonul de porumb pana cand obtii o pasta omogena.

Adauga mixtura de amidon in orez, amestecand usor. Mareste focul si continua sa amesteci pana cand cand budinca devine groasa. Din acel moment, gateste inca 2 minute, amestecand constant.

Indeparteaza de pe foc si pune orezul in recipiente.

Intr-un vas mic, bate galbenusul de ou si cele trei linguri ramase de lapte. Cu ajutorul unei linguri, pune mixtura in centrul fiecarui recipient cu desert. Foloseste miscari circulare pentru a acoperi intreaga suprafata a orezului.

Coace budincile pana cand devin maro uniform, timp de 20 de minute.

Lasa-le apoi sa se raceasca la temperatura camerei si pune-le in frigider timp de cateva ore inainte de a le servi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Selectati optiunea antispam