Desert turcesc. Cum faci fırın sütlaç, celebra reteta de budinca de orez coapta 26 September 2020 Bulgaria Postat de Iulia Stanescu Daca ti-a placut orezul cu lapte al bunicii, vei iubi aceasta reteta de fırın sütlaç, o budinca de orez coapta, venita tocmai din Turcia. Iti recomandam sa o lasi in frigider cateva ore inainte de a o servi. Si iti promitem ca te vei indragosti de gustul fin. Ingrediente 100g de orez negatitapa cat sa acopere orezul1140 ml de lapte si inca 3 linguri separat200g zahar granulat1 lingurita de extract de vanilie2 linguri de amidon de porumb1 galbenus de ou batut Mod de preparare Incalzeste cuptorul la 180 de grade. Spala si clateste orezul pana cand apa ramane curata. Pune-l apoi intr-o oala mare si adauga indeajuns de multa apa cat sa il acopere. In momentul in care incepe sa fiarba, da focul mai incet. Lasa-l pe foc pana cand este moale, inca 5 minute. Adauga 900ml de lapte, zaharul si extractul de vanilie. Lasa totul la fiert. In momentul in care incepe sa fiarba, redu focul si mai lasa-l la fiert inca 10 minute. Intr-un vas mic, amesteca bine 240ml de lapte si amidonul de porumb pana cand obtii o pasta omogena. Adauga mixtura de amidon in orez, amestecand usor. Mareste focul si continua sa amesteci pana cand cand budinca devine groasa. Din acel moment, gateste inca 2 minute, amestecand constant. Indeparteaza de pe foc si pune orezul in recipiente. Intr-un vas mic, bate galbenusul de ou si cele trei linguri ramase de lapte. Cu ajutorul unei linguri, pune mixtura in centrul fiecarui recipient cu desert. Foloseste miscari circulare pentru a acoperi intreaga suprafata a orezului. Coace budincile pana cand devin maro uniform, timp de 20 de minute. Lasa-le apoi sa se raceasca la temperatura camerei si pune-le in frigider timp de cateva ore inainte de a le servi.