Supa pelerinului persan – rețetă turcească

Postat de

Această rețetă de supă vegetariană este un fel de mâncare tradițional turcesc, suficient de consistentă pentru a fi servită drept meniu principal.

Ingrediente:

2 linguri de ulei de măsline
1 ceapă, tăiată felii
1 praz, tăiat și tocat
4 căței de usturoi, zdrobiți
1 linguriță turmeric măcinat
1,5 litri supă de legume
60g fasole mung, clătit și scurs
60g fasole mung uscată
250g mix de fasole gătită în unt, naut și fasole, clătite și scurse
200g frunze de spanac, spălate și uscate
Pătrunjel proaspăt – un buchet mare
Grămadă mare de coriandru proaspăt
Mână mică de mărar proaspăt
100g taiței reshteh sau utilizați lingină uscată
sucul de la 1 lime

Cum se prepară?

Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare, apoi înmuiați ușor ceapa timp de aproximativ 10 minute până se rumenește. Se amestecă prazul și usturoiul, se fierbe câteva minute, apoi se adaugă turmericul și se încălzește pentru a-i elibera aroma. Adăugați bulionul, apoi răsturnați boabele de fasole mung sau lintea și fasolea mung. Aduceți înapoi la fierbere, acoperiți cu un capac și fierbeți timp de 1 oră sau până când toate devin moi.

Când lintea este fiertă, adăugați amestecul de fasole și năut în oală și fierbeți-o timp de 20 de minute. Tocați spanacul și ierburile, apoi amestecați-le în supă, împreună cu puțină apă, dacă arată puțin gros. Aduceți din nou la fierbere, apoi introduceți tăițeii și fierbeți-i încă 15 minute sau până când tăiței sunt fierți. Condimentați cu sare și piper (este posibil să aveți nevoie de mai multă sare decât credeți).

Adăugați sucul de lămâie, gustați și condimentați după gust, apoi serviți cu smântână / iaurt, felii de lămâie sau lime pentru a le stoarce și cu ceapă crocantă deasupra.

Iar dacă vi s-a făcut dor de Turcia, aici găsiți sute de oferte de vacanță, cu avans 0 la rezervare și anulare superflexibilă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Selectati optiunea antispam

>