Reteta delicioasa de Sekerpare, traditional turceasca. Se prepara imediat 28 June 2020 Turcia Postat de Iulia Stanescu Ai mancat vreodata Sekerpare, celebrele prajiturele cu migdale din Turcia? Le poti savura la desert sau te poti bucura de ele langa o cana de cafea turceasca sau de ceai. Ai nevoie de doar 45 de minute pentru a le pregati. Ingrediente Pentru prajituri 140g faina 60g unt 85g gris 60g iaurt 50g zahar jumatate de lingura de praf de copt 2 oua 40g de migdale sau de fistic 1 praf de sare 1 lingura si jumatate de suc de lamaie Pentru sirop 500g zahar 750ml apa 1 lingura si jumatate de suc de lamaie Mod de preparare Preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Amesteca zaharul, apa si sucul de lamaie pentru sirop pe foc, pana cand se topeste zaharul, apoi lasa siropul deoparte timp de 15 minute. Topeste untul intr-un vas mic, la foc redus. Adauga faina intr-un vas mare. Fa o adancitura in centru si adauga untul. Amesteca apoi ouale, sucul de lamaie si praful de copt in faina cu unt. Framanta pana cand coca devine moale. Lasa sa se odihneasca timp de 15 minute. Umezeste-ti apoi mainile cu apa rece, imparte coca si modeleaza bucati de marimea unei mingi de ping-pong. Preseaza usor fiecare minge. Pune un fistic sau o migdala in centrul fiecarei bile. Coace prajiturelele timp de 20-25 de minute, pana cand incep sa se rumeneasca. Adauga siropul racit pe prajituri si lasa-le sa il absoarba timp de 15 minute. Serveste-le cu ceai sau cafea. Iar daca ti-am facut pofta de Turcia, vezi aici ofertele EARLY BOOKING pe care ti le-am pregatit pentru vara 2021, cu avans zero la rezervare si conditii superflexibile de anulare.