Reteta delicioasa de Sekerpare, traditional turceasca. Se prepara imediat

Postat de

Ai mancat vreodata Sekerpare, celebrele prajiturele cu migdale din Turcia? Le poti savura la desert sau te poti bucura de ele langa o cana de cafea turceasca sau de ceai.

Ai nevoie de doar 45 de minute pentru a le pregati.

Ingrediente

Pentru prajituri

140g faina
60g unt
85g gris
60g iaurt
50g zahar
jumatate de lingura de praf de copt
2 oua
40g de migdale sau de fistic
1 praf de sare
1 lingura si jumatate de suc de lamaie

Pentru sirop

500g zahar
750ml apa
1 lingura si jumatate de suc de lamaie

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade.

Amesteca zaharul, apa si sucul de lamaie pentru sirop pe foc, pana cand se topeste zaharul, apoi lasa siropul deoparte timp de 15 minute.

Topeste untul intr-un vas mic, la foc redus.

Adauga faina intr-un vas mare. Fa o adancitura in centru si adauga untul.

Amesteca apoi ouale, sucul de lamaie si praful de copt in faina cu unt.

Framanta pana cand coca devine moale. Lasa sa se odihneasca timp de 15 minute.

Umezeste-ti apoi mainile cu apa rece, imparte coca si modeleaza bucati de marimea unei mingi de ping-pong.

Preseaza usor fiecare minge.

Pune un fistic sau o migdala in centrul fiecarei bile.

Coace prajiturelele timp de 20-25 de minute, pana cand incep sa se rumeneasca.

Adauga siropul racit pe prajituri si lasa-le sa il absoarba timp de 15 minute.

Serveste-le cu ceai sau cafea.

Iar daca ti-am facut pofta de Turcia, vezi aici ofertele EARLY BOOKING pe care ti le-am pregatit pentru vara 2021, cu avans zero la rezervare si conditii superflexibile de anulare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Selectati optiunea antispam

>
Rezerva mai usor
Autentifica-te in aplicatia Travel Planner pentru a rezerva mai repede si pentru a primi pentru cele mai bune oferte.
Login cu Facebook Login cu Google
sau
Continuand, inseamna ca este de acord cu Termenii si Conditiile