Reteta usoara de burger Kofte. Cum se prepara delicioasele chiftelute turcesti la gratar

Postat de

Daca vrei sa aduci o parte din savoarea Turciei la tine acasa, trebuie sa inveti sa gatesti aceste chiftelute turcesti din carne de miel.

Se prepara in 30 de minute si se gatesc in 20 de minute, deci in mai putin de o ora ai gata o masa completa si delicioasa. Si incepatorii pot sa o puna in aplicare.

Poti servi chiftelutele ca atare, cu legume, sau le poti pune intr-o pita si sa le mananci sub forma de burger. Sunt la fel de gustoase.

Ingrediente pentru burger

1 kg de carne tocata de miel
2 cepe, tocate grosier
1 capatana de usturoi, cu cateii curatati si tocati fin
6 linguri de garam masala
coriandru proaspat, optional
1 lingura de sos de chilli

Pentru servire

8 pite
4 rosii taiate in felii
Jumatate de varza rosie, data pe razatoare
1 ceapa rosie felii
un borcanel mic de iaurt simplu

Mod de preparare

Pune carnea tocata intr-un vas mare alaturi de toate ingredientele pentru burger si adauga sare. Amesteca totul cu mainile pana cand toate ingredientele se combina perfect. Imparte compozitia in 16 burgeri mici. Pot fi congelati sau lasati la frigider pentru a doua zi.

Pentru a-i gati, incalzeste gratarul la temperatura cea mai ridicata si aseaza burgerii intr-un singur strat. Gateste timp de 5-6 minute pe fiecare parte, sau pana cand sunt gatiti si patrunsi bine.

Scoate burgerii pe o farfurie si monteaza-i, daca ai ales varianta cu pita.

Taie pita pe jumatate si umple-o cu o bucata de carne de burger, felii de rosii, ceapa, varza si iaurt simplu.

Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Selectati optiunea antispam

>