Agios Stefanos Avliotes, o statiune cu plaja nisipoasa din partea de nord-vest a insulei Corfu

Agios Stefanos este numele unei statiuni foarte apreciate de pe coasta de nord-vest a insulei Corfu, localizata intre Arillas si Sidari. Mai este cunoscuta si cu denumirea de Agios Stefanos Avliotes si se remarca printr-o plaja foarte lata, bine organizata si formata din nisip.

Poate fi confundata usor cu o alta statiune din Corfu, ce poarta acelasi nume, iar in cele ce urmeaza te invitam sa descoperi mai multe amanunte importante despre caracteristicile acestui loc in care ti-ai putea petrece concediul. 

Totodata, pentru ca ne-am facut un obicei din a organiza vacante de mai bine de 15 ani, pe site-ul nostru te asteptam cu unele dintre cele mai bune oferte de cazare in insula Corfu.

Ce sa stii despre Agios Stefanos Avliotes

Agios Stefanos din nord-vest, asa cum mai este cunoscut, a fost la origini un sat pescaresc, localizat in imediata vecinatate a asezarii Avliotes. In prezent numara putin peste 250 de locuitori permanenti, multi dintre acestia lucrand in turism. Pescuitul ramane, totodata, o ocupatie importanta in ceea ce priveste economia locala.

Agios Stefanos Avliotes s-a dezvoltat in ultimele decenii, devenind o statiune potrivita pentru vacantele relaxante, mai putin expusa turismului in masa, cu o plaja generoasa formata din nisip auriu si cu o serie de unitati de cazare pentru toate preferintele si toate buzunarele. 

Din portul Agios Stefanos Avliotes, localizat in partea stanga a statiunii cum privim marea, se fac zilnic plecari pe timp de vara catre Insulele Diapontia Ereikousa, Othonoi si Mathraki, aflate la distante mici fata de tarm. 

In statiune exista o mica bisericuta, cafenele, supermarketuri, mici magazine cu suveniruri, agentii de turism, alaturi de centre de inchirieri masini, scutere si biciclete. Desigur, in Agios Stefanos Avliotes se remarca si o serie de taverne si restaurante apreciate. 

Este conectat de Corfu Town, capitala insulei, prin sistemul public de transport (autobuzele Green Bus) si are avantajul de a fi localizat aproape de faimoasa statiune Sidari si de a sa atractie naturala exceptionala ce poarta numele de Canal D’Amour. 

Unde se afla Agios Stefanos Avliotes

Agios Stefanos Avliotes este localizat pe coasta de nord-vest a insulei Corfu, la 38 kilometri departare de Corfu Town. Din capitala insulei si pana aici ar trebui sa faci in jur de o ora cu masina, intr-o zi de vara cu trafic moderat. E important de stiut ca aceasta statiune este conectata de Corfu Town si prin sistemul de autobuze (linia A1), iar costurile sunt cu mult mai reduse comparativ cu tarifele practicate la serviciul de taxi. 

Din Sidari si pana in Agios Stefanos Avliotes sunt 9 kilometri, iar din golful Arillas si pana aici distanta este si mai mica, de doar 2,6 kilometri. 

IMPORTANT: In Corfu exista o a doua statiune ce poarta numele de Agios Stefanos. Turistii care vin pentru prima data in aceasta insula greceasca au tendinta sa le confunde, cu atat mai mult cu cat pe internet nu sunt oferite explicatii foarte exacte despre diferentele intre cele doua. 

Prin urmare, iti vom spune ca aceasta a doua statiune Agios Stefanos se afla pe coasta de nord-est a insulei si mai poarta si numele de Agios Stefanos Sinion sau Agios Stefanos Kassiopi (gratie apropierii fata de Kassiopi). 

Diferentele de aspect sunt majore, statiunea de pe coasta de est desfasurandu-se intr-un golf ferit, cu deschidere ingusta spre mare. 

Intre Agios Stefanos Avliotes si Agios Stefanos Sinion sunt 36,4 kilometri. 

BINE DE STIUT: In Grecia exista numeroase alte asezari ce poarta denumirea de Agios Stefanos (in insula Mykonos, in zona capitalei Atena si in alte locuri). 

Distante catre Agios Stefanos Avliotes din alte statiuni ale insulei:

  • distanta Paleokastritsa – Agios Stefanos Avliotes: 27 kilometri
  • distanta Ermones – Agios Stefanos Avliotes: 36,6 kilometri
  • distanta Agios Gordios – Agios Stefanos Avliotes: 46 kilometri
  • distanta Kavos – Agios Stefanos Avliotes: 83,5 kilometri
  • distanta Lefkimmi – Agios Stefanos Avliotes: 79 kilometri
  • distanta Moraitika – Agios Stefanos Avliotes: 55 kilometri
  • distanta Benitses – Agios Stefanos Avliotes: 48 kilometri
  • distanta Dassia – Agios Stefanos Avliotes: 31 kilometri 

Vremea in Agios Stefanos Avliotes si cea mai buna perioada pentru o vacanta

La fel ca in cazul intregii insule, Agios Stefanos Avliotes are un climat mediteranean, cu veri uscate si ierni blande, ploioase. Lunile iulie si august sunt cele mai calduroase, cu o medie a maximelor de 31-32 de grade (temperaturi masurate la umbra). In acest interval, apa marii atinge valori medii de 24-25 de grade. 

Spre deosebire de statiunile mai populare din aceasta parte a insulei Corfu (Sidari, Paleokastritsa), Agios Stefanos Avliotes nu este in general foarte aglomerata, fiind aleasa cu precadere de catre familiile cu copii si de catre acei turisti care au in plan sa se relaxeze in vacanta. Totodata, gratie plajei sale cu intindere generoasa, statiunea ofera mult spatiu de desfasurare si implicit o atmosfera mai degajata la malul marii. 

Daca vrei totusi sa vii aici intr-o perioada si mai linistita, poti alege perioade precum sfarsitul lunii mai – inceputul lunii iunie (caz in care apa marii va avea intre 19-21 grade) sau sfarsitul lunii septembrie – inceputul lunii octombrie (cand apa marii va avea in jur de 21-23 grade). 

Plaja Agios Stefanos Avliotes si alte plaje din apropiere

Fasia de nisip generoasa din dreptul statiunii Agios Stefanos Avliotes este principala atractie a locului. Este formata dintr-un nisip fin, in nuante aurii si are portiuni organizate cu sezlonguri si umbrele. In iulie 2024, un set de sezlonguri + o umbrela puteau fi inchiriate la Agios Stefanos Avliotes Beach cu aproximativ 10 euro. 

Plaja este marginita de port in partea stanga cum privesti marea, in timp ce in extremitatea dreapta se prelungeste cu un segment denumit “San Stefano Naturist Beach”. Daca preferi sa te bucuri de mare si de soare intr-un cadru cat mai putin atins de organizare si cu un aspect cat mai salbatic, aceasta este directia catre care trebuie sa mergi. Tot in zona se afla si plaja Katevasidi, izolata, cu stanci mari pe fundal si acces separat.

Plaja Agios Stefanos are o intrare in general lina in apa, motiv pentru care este vizitata si de catre familiile cu copii, insa din cauza nisipului fin, apa marii poate deveni usor tulbure in apropierea malului (nu are acel aspect cristalin-turcoaz). 

Mai multe informatii despre plaja acestei statiuni gasesti la noi pe blog, in articolul: Agios Stefanos Beach Corfu si ce trebuie sa stii daca vrei sa te bucuri de mare si de soare la aceasta plaja

Alte plaje aflate la distante rezonabile de Agios Stefanos Avliotes mai sunt si plaja Arillas, plaja Agios Georgios, plaja Porto Timoni (una dintre cele mai frumoase de pe insula, cu dubla deschidere la mare), plaja Sidari, dar si celebrul Canal D’Amour si a sa micuta fasie de nisip dintre stanci. 

Plaja Porto Timoni

Unde te cazezi in Agios Stefanos Avliotes

Aceasta statiune isi intampina vizitatorii cu cateva zeci de unitati de cazare, cele mai multe fiind de tip vile cu apartamente de inchiriat. Se remarca si vreo 4-5 variante de hoteluri, majoritatea fiind cotate cu 3 stele. 

In unele cazuri, poti avea piscina in curte, alaturi de alte cateva facilitati si servicii pentru extra confort. 

Nu vei intalni insa unitati de cazare cu regim all inclusive sau cu demipensiune, ci doar self catering sau foarte putine variante cu mic dejun inclus. In general, acest aspect nu ar trebui sa reprezinte o problema, pentru ca Agios Stefanos Avliotes are destule taverne si restaurante in zona centrala a statiunii si in zona din spatele plajei. 

Ce poti sa faci in Agios Stefanos Avliotes si alte atractii din imprejurimi 

Chiar daca este una dintre statiunile mai linistite din partea de nord-vest a insulei Corfu, Agios Stefanos Avliotes ofera suficiente oportunitati pentru diferite tipuri de activitati. 

Daca vrei sa te rezumi la zona de plaja, aici vei avea posibilitatea sa practici o serie de sporturi acvatice (exista si centre de sporturi acvatice, cu inchirieri echipament, etc), dar si sa pleci in diferite excursii pe mare, cele mai intalnite fiind cele catre Insulele Diapontia, aflate la mica distanta de tarm. 

Restaurantele si tavernele din aceasta statiune sunt foarte apreciate pentru meniurile care includ peste, fructe de mare si preparate traditionale grecesti. Printre cele cu recenzii bune se numara Taverna O Manthos (in apropierea portului), Yiannis Grill Room, Mistral, Waves, Zorbas si altele. 

La distante mai mult decat acceptabile plecand din Agios Stefanos Avliotes mai poti vizita urmatoarele:

Satul traditional Afionas este localizat la doar 6,6 kilometri de aceasta statiune si poate fi unul dintre locurile perfecte pentru o plimbare la ceas de seara, intr-o atmosfera cat se poate de pitoreasca.

Aici intalnesti case traditionale vechi, construite in stil venetian, stradute inguste pietruite, mici magazine cu suveniruri handmade si o priveliste idilica in partea de sus a satului. 

Plaja Porto Timoni se afla in imediata apropiere a satului Afionas. Poti ajunge la ea de pe mare, sau pornind pe jos din sat, pe un traseu relativ solicitant, de circa 20 minute. Porto Timoni are deschidere la mare pe ambele laturi si o apa a marii foarte limpede, in nuante turcoaz.

Pornind in cealalta directie, catre Capul Drastis si Sidari, te asteapta de asemenea o serie de peisaje uluitoare. Daca ai in plan sa ajungi pana in Sidari, trebuie sa vezi si Canal D’Amour, considerat una dintre cele mai faimoase atractii naturale ale insulei. Acesta este format dintr-un grup de stanci despartite de mici lagune albastre. Canal D’Amour devine insa foarte aglomerat in mijlocul verii (o idee poate fi sa vii aici dimineata foarte devreme sau seara, catre apus). 

In loc de concluzie

Agios Stefanos Avliotes este una dintre statiunile linistite, ideale pentru o vacanta relaxanta pe coasta de nord-vest a insulei Corfu. Se remarca printr-o plaja lunga, bine organizata si are avantajul de a fi localizat intr-o zona bogata in atractii de toate felurile, fie acestea plaje spectaculoase, sate traditionale, statiuni mai animate si altele. 

Ti s-au aprins calcaiele dupa o escapada in aceasta insula greceasca? Intra la noi pe site pentru a vedea unele dintre cele mai avantajoase oferte vacante Corfu!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?