Agridia Beach, plaja ascunsa dintre Sarti si Sykia Sithonia

Pornind din Sarti Sithonia catre sud, spre Sykia, prima plaja care te asteapta este Agridia Beach, ascunsa intr-un golfulet retras si deosebit de potrivita celor care cauta sa se relaxeze. 

Agridia Beach nu se numara printre cele mai cunoscute plaje ale bratului, aspect ce o face sa nu fie atat de aglomerata in plin sezon. 

Daca urmeaza sa pleci in Sithonia si ai in plan sa te cazezi in aceasta zona, mai jos gasesti o serie de detalii utile despre Agridia Beach. 

P.S. La noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai bune oferte vacante Sithonia, cu variante de cazare din toate statiunile cunoscute ale bratului 🙂

Unde se afla Agridia Beach si cum poti sa ajungi aici 

Din centrul statiunii Sarti si pana la plaja Agridia sunt 8.5 kilometri, drum care se parcurge cu masina in aproximativ un sfert de ora. 

Daca pleci din zona Paralia Sykias (plaja satului Sykia), pana la Agridia vei avea de parcurs doar 3,9 kilometri, ceea ce inseamna aproximativ 10 minute. 

Asadar, in oricare dintre aceste doua statiuni ai fi cazat, drumul pana la Sykia este rapid. 

Ceva mai indepartate sunt statiuni precum Neos Marmaras (47 kilometri distanta), Nikiti (51 kilometri distanta) si Vourvourou (37 kilometri distanta), insa ceva ne spune ca daca vei alege sa te cazezi intr-una dintre aceste zone, nu vei avea prea multe motive sa bati drumul pana la Agridia, caci vor exista suficient de multe plaje frumoase la indemana ta. 

Toroni se afla la 26 kilometri distanta de Agridia Beach. 

Odata iesit din drumul principal de asfalt care inconjoara bratul Sithonia, vei urma un drum secundar de pamant pana la Agridia. Drumul se afla in conditii relativ ok, cu mici portiuni cu gropi unde se recomanda sa reduci viteza. Se parcheaza la umbra copacilor din spatele plajei, iar mai multe imagini cu traseul pana aici poti vizualiza in filmuletul de mai jos.  

Cum arata Agridia Beach si ce servicii sunt disponibile la aceasta plaja

Agridia este o plaja de dimensiuni relativ restranse, formata din nisip si organizata pe jumatate din lungimea sa cu sezlonguri si umbrele. 

Este considerata a fi o nestemata ascunsa a zonei Sykia si are avantajul de a oferi cate ceva pentru fiecare tip de turist. 

In partea dreapta a plajei cum te uiti la mare se afla zona organizata. 

Sezlongurile se pot ocupa in schimbul consumatiei de la bar (Bar-BQ Beach Bar) unde gasesti racoritoare, dar si cateva tipuri de gustari. 

Cei care au fost aici in iulie 2023 spun ca exista si toalete, dar si dus in zona din spate. 

In partea stanga a plajei Agridia se afla zona libera, unde-ti poti aseza linistit prosopul.

Intrarea in mare are o panta medie spre abrupta la Agridia si pentru ca exista si pietre in apa, e bine sa vii aici cu incaltamintea speciala. 

In zonele marginale ale plajei Agridia, aspectul este unul stancos, iar unii turisti se mai aventureaza sa faca sarituri in apa. Noi iti recomandam precautie in acest sens 🙂 

Alte plaje apropiate de Agridia Beach 

Pentru ca vei fi, cel mai probabil, interesat sa incerci cat mai multe plaje din aceasta zona, e bine sa ai in vedere ca la distante mai mult decat rezonabile fata de Agridia Beach mai gasesti si urmatoarele: 

Plaja Platania, localizata la doar 3,8 kilometri de Agridia (la un drum de doar 8-10 minute cu masina), formata din nisip, cu segment de sezlonguri si umbrele, dar si zona libera. Platania este practic o continuare a plajei Sarti, despartita de aceasta printr-o portiune stancoasa.

Platania e genul de plaja mai putin cunoscuta si mai putin aglomerata, chiar si in plin sezon. 

Plaja Sarti este urmatoarea dupa Platania cum mergi catre nord, este formata tot din nisip si are o lungime de circa 3 kilometri. Asadar, aici se gaseste spatiu pentru toata lumea, indiferent de sezon. Intrarea in apa este ceva mai abrupta pe anumite portiuni, iar in zilele cu vant se pot forma valuri mai mari. 

Plaja Valti, o plaja lunga de 500 metri, localizata intr-un golf ferit de vant si in general cu o atmosfera linistita, mai poate fi o alta optiune in zona. Are atat portiuni amenajate cu sezlonguri, cat si zone libere. 

In loc de concluzie

Agridia Beach este una dintre plajele linistite, potrivite celor care aleg sa se cazeze in zona Sykia – Sarti si care vor sa se bucure de o experienta confortabila intr-un loc care le are pe toate. 

Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai tari oferte vacante Sithonia, din care sa poti selecta simplu si rapid exact ce ti se potriveste mai bine!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?