Sykia Beach si tot ce trebuie sa stii daca vrei sa vizitezi aceasta plaja din estul Sithoniei

La mica distanta de statiunea populara Sarti, intr-un golf cu o deschidere ampla, Sykia Beach isi asteapta an de an vizitatorii cu o fasie de nisip lunga si cu o atmosfera cat se poate de linistita, fiind considerata una dintre cele mai zen plaje ale Sithoniei

In cele ce urmeaza gasesti o serie de amanunte utile despre vizita la Sykia Beach, iar la noi pe site te asteapta si cateva zeci de oferte vacante Sithonia, cu hoteluri si vile pentru toate preferintele si pentru toate buzunarele.

HINT: Nu confunda zona Sykia Beach cu satul Sykia (una dintre cele mai mari asezari ale Sithoniei), care este localizat la aproximativ 5 kilometri departare, intr-o zona mai inalta a bratului. 

Unde este Sykia Beach si distante din principalele statiuni ale bratului 

Plaja Sykia este localizata la doar 8,4 kilometri de centrul statiunii Sarti, ceea ce inseamna ca intre cele doua ar trebui sa faci in jur de 12- 14 minute cu masina, intr-o zi cu trafic normal. 

Statiunea Toroni se afla la 20 kilometri distanta de Sykia Beach, iar ceva mai indepartate sunt Neos Marmaras (41 kilometri), Nikiti (51 kilometri) si Vourvourou (37 kilometri). 

Plaja are o lungime de mai bine de 2 kilometri, iar cei care vin aici cu masina pot parca de regula fara probleme in zona din spate. Chiar si in plin sezon, Sykia Beach ramane o plaja mai degajata decat alte plaje populare ale bratului. 

Pe Harti o vei gasi sub diferite forme, toate corecte: Paralia Sikia, Sykia Beach, Sykias Beach, Beach Sikia. Ce trebuie sa stii este ca in partea de nord a acestei plaje se afla Valti Beach, iar in partea de sud gasesti o insiruire a altor cateva mici plaje precum Linaraki, Pigadaki si Tourkolimnionas, despre care iti vom lasa detalii suplimentare putin mai jos. 

Cum arata Sykia Beach si cea mai buna perioada pentru o vizita aici 

Plaja Sykia este formata din nisip, are mici portiuni amenajate cu sezlonguri si umbrele, dar si foarte multe zone de plaja libera, unde-ti poti aseza linistit prosopul, indiferent de perioada in care alegi sa vii aici. 

Vei gasi sezlonguri si umbrele de inchiriat pe alocuri, in general in fata unor baruri sau unitati de cazare localizate in prima linie. Daca optezi pentru aceasta varianta, e bine de stiut ca acestea se inchiriaza de regula in schimbul unei consumatii minime de la bar. 

Intrarea in apa are o panta lina spre medie la Sykia, iar in prima portiune fundul marii este format din nisip. Desigur, pot exista si cazuri in care intalnesti pietre, prin urmare, poti lua cu tine si incaltamintea speciala pentru apa, daca vrei sa fii convins ca-ti tii talpile la adapost 🙂 

Sunt unele segmente de plaja care te fac sa te simti efectiv intr-o zona salbatica, neatinsa de mana omului – acesta fiind, de altfel, unul dintre atuurile acestui loc. 

De aceea, e bine sa ai in vedere ca nu vei gasi restaurante/taverne oriunde te vei aseza la Sykia Beach, ci doar in anumite locuri (Theano Tavern se afla pe la mijloc, in nord gasesti Pizza Toula, iar in sud ai To Akrogiali sau tavernele din spatele plajei Pigadaki (5 steps in the sand, Zambakos si altele). 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Sykia Beach poate fi oricand, incepand cu luna mai si pana la finalul lunii septembrie, caci plaja nu se aglomereaza nici macar in varf de sezon. 

Totusi, pentru temperaturi mai blande si preturi la cazare mai avantajoase, iti recomandam sa vii aici la sfarsit de mai, inceput de iunie sau la sfarsit de septembrie. 

Alte plaje aflate la distante rezonabile de Sykia Beach

Daca simti nevoia sa schimbi peisajul (desi, crede-ne, privelistea catre Muntele Athos este deosebita la Sykia Beach), in imediata apropiere a acestei plaje vei avea si urmatoarele: 

Plaja Valti, la nord de Sykia, formata tot din nisip si cu o lungime de circa 500 metri, este unul dintre locurile protejate de vant. Nu este foarte lata, iar in partea centrala are cateva segmente amenajate cu sezlonguri si umbrele. 

Plaja Linaraki se afla cam la 1 kilometru departare de centrul plajei Sykia, este chiar mai ingusta decat Valti si este amenajata pe cea mai mare parte a sa cu sezlonguri si umbrele. In zona din spate te asteapta restaurantul To Akrogiali, iar intrarea in apa este lina. 

Plaja Pigadaki este urmatoarea dupa Linaraki in dreapta, cum te uiti la mare, este putin mai incapatoare, iar in zona din spate are mai multe restaurante bine cotate, printre care si 5 steps in the sand (cu o priveliste superba catre mare si peste 3500 de recenzii majoritar pozitive pe Google). 

foto sithoniagreece.com

In loc de concluzie

Sykia Beach este una dintre plajele lungi si confortabile ale Sithoniei, ideala pentru cei care vor sa se odihneasca, sa citeasca o carte buna in liniste si sa se bucure de privelistea catre Muntele Athos. 

Daca ai ajuns deja aici sau ai in plan sa vii in perioada urmatoare, asteptam oricand informatii noi care le pot completa pe cele de mai sus. 

Iar daca nu ai apucat inca sa-ti rezervi cazare, iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Sithonia 🙂

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?